Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αναστασία Ιωσηφίδου: Από λάθος διαχείριση χάθηκε η Καλαμίτσα

Ημέρα:

spot_img

Την θλίψη της για την εικόνα των κτιριακών εγκαταστάσεων της Ακτής Καλαμίτσας,  εξέφρασε με δηλώσεις της, η δημοτική σύμβουλος Καβάλας της παράταξης «Ανάσα για τον Δήμο», Αναστασία Ιωσηφίδου.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Center TV και την εκπομπή On Camera, υπογράμμισε ότι πρέπει να μπει άμεσα συνεργείο επί τόπου, ώστε να ευπρεπιστεί ο χώρος, κάνοντας λόγο για εικόνα που πονάει.

«Ο δήμαρχος μας έφερε ως είδηση από τη συνάντηση με την ΕΤ.Α.Δ. ότι δεν θα επιβληθεί εισιτήριο. Εννοείται ότι ποτέ δεν ετέθη θέμα εισιτηρίου, αφού κανείς δεν μπορεί να αποκόψει τη δίοδο των πολιτών στην ακτή…»

«Ο δήμαρχος Καβάλας βρέθηκε πρόσφατα στην ΕΤ.Α.Δ. κι αντί να «τραβήξει το αυτί» του εκπροσώπου της ΕΤ.Α.Δ. και να τον αναγκάσει… χθες να βρεθεί στην ακτή για να προχωρήσουν οι επισκευές στα κτήρια, μας έφερε ως είδηση ότι δεν θα επιβληθεί εισιτήριο. Εννοείται ότι ποτέ δεν ετέθη θέμα εισιτηρίου, αφού κανείς δεν μπορεί να αποκόψει τη δίοδο των πολιτών στην ακτή. Αυτά είναι νομοθετημένα, αφού με νόμο του 2001 ο αιγιαλός και η παραλία είναι κοινόχρηστα που ανήκουν στο δημόσιο. Ακόμη κι αν παρεμβάλλεται ιδιωτικό ακίνητο επιβάλλεται να υπάρχει ελεύθερη δίοδος», ανέφερε χαρακτηριστικά η Αναστασία Ιωσηφίδου.

«Κομβικό χρονικό σημείο, κατά το οποίο θα μπορούσε ο εν λόγω χώρος να είναι στα χέρια του δήμου κι όχι της ΕΤ.Α.Δ. ήταν οι χρονιές 2011 -2013»

Παράλληλα, η δημοτική σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης σημείωσε ότι «κομβικό χρονικό σημείο, κατά το οποίο θα μπορούσε ο εν λόγω χώρος να είναι στα χέρια του δήμου κι όχι της ΕΤ.Α.Δ. ήταν οι χρονιές 2011 -2013. Τότε δια νόμου δημιουργήθηκε η ΕΤ.Α.Δ. ως συνέχεια της ΕΤ.Α. Ο νόμος με τον οποίο παραχωρούνται ακίνητα στην ΕΤ.Α.Δ., αναφέρει ρητά ότι εξαιρούνται στην εκμετάλλευση των ακινήτων του Δημοσίου που έρχονται στην ΕΤ.Α.Δ., οι χώροι αιγιαλού, παραλίας και κοινόχρηστων χώρων για να έχουν κοινόχρηστο χαρακτήρα».

«Αντί ο δήμος τότε να αρπάξει την ευκαιρία, συνέταξε ένα τοπογραφικό, το έστειλε στην Κτηματική Υπηρεσία για να γίνει επανακαθορισμός αιγιαλού και παραλίας»

Συμπλήρωσε δε ότι «το 2011 και 2013 με την οριογραμμή αιγιαλού και παραλίας, όλο αυτό το κομμάτι από την αμμουδιά περνώντας τα κτίσματα και φτάνοντας στον δρόμο, ήταν χαρακτηρισμένα αιγιαλός. Δηλαδή κοινόχρηστα. Θα μπορούσε ο δήμος με αμφισβήτηση για το σε ποιον ανήκουν αυτά τα κτήρια, όπως παίρνει τη χρήση άλλων παραλιών κλπ., να τα πάρει στη χρήση, όχι στην ιδιοκτησία, από το ελληνικό Δημόσιο. Το 2013 αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών ήταν ο σημερινός δήμαρχος. Αντί ο δήμος τότε να αρπάξει την ευκαιρία, συνέταξε ένα τοπογραφικό, το έστειλε στην Κτηματική Υπηρεσία για να γίνει επανακαθορισμός αιγιαλού και παραλίας».

«Έγινε λάθος διαχείριση τότε, κάτι που πληρώνουμε σήμερα…»Σύμφωνα πάντα με τις δηλώσεις της κ. Ιωσηφίδου, «στην ουσία μετατοπίστηκε η γραμμή του αιγιαλού περίπου στο σύνορο των κτιριακών εγκαταστάσεων και πλέον τα ακίνητα παύουν να είναι στον αιγιαλό και σε κοινόχρηστο χώρο κι άρα περνάνε στην ΕΤ.Α.Δ. Το 2013 έγινε μια καθοριστική κίνηση από τον τότε αντιδήμαρχο, ώστε οι εγκαταστάσεις να είναι στην ΕΤ.Α.Δ., ενώ θα μπορούσε μέσω συμφωνίας με το Δημόσιο να είναι στη χρήση του δήμου Καβάλας. Έγινε λάθος διαχείριση τότε, κάτι που πληρώνουμε σήμερα, καθώς τα κτίσματα ανήκουν στην ΕΤ.Α.Δ.».

«Θα έπρεπε να είχε γίνει η επαφή για να μείνει το μίσθωμα ως έχει για τους επαγγελματίες για να μείνουν ανοιχτά αυτά τα καταστήματα»

«Η ΕΤ.Α.Δ. έχει σκοπό να φέρει περισσότερα έσοδα στο Δημόσιο κι όπως πληροφορήθηκα του χρόνου (;) θα βγάλουν σε δημοπρασία την έκταση αυτή για να πάρουν μεγαλύτερο ενοίκιο, ενώ και φέτος ζήτησαν υπέρογκες αυξήσεις από τους επαγγελματίες που δεν ξέρω αν θα καταφέρουν να κρατήσουν τα μαγαζιά τους εδώ. Θα έπρεπε να είχε γίνει η επαφή για να μείνει το μίσθωμα ως έχει για τους επαγγελματίες για να μείνουν ανοιχτά αυτά τα καταστήματα», επισήμανε καταληκτικά στις δηλώσεις της η κ. Ιωσηφίδου.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ «Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία»

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ "Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη...

Για να μην ξεχνούν, για να θυμούνται…

του Κώστα Παπακοσμά Στην Βέροια στο “Βλαχογιάννειο” Μουσείο δημιούργησαν έναν...

Εμπορικός Σύλλογος: Δηλώστε τις εκδηλώσεις για την «Λευκή Νύχτα»

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο...

Αποδοτική η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις ΗΠΑ

«Η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις Η.Π.Α....

Σπουδαστές/τριες του ΙΕΚ ΔΥΠΑ Καβάλας επισκέφτηκαν το «Κωνστάντειο»

Οι μαθητευόμενες και μαθητευόμενοι του τμήματος Κομμωτικής υπό την...

Συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ με την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα

Την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ κα Σοφία Σακοράφα υποδέχτηκε το...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Καπναποθήκες, Εθνολογικό Μουσείο Ν. Καρβάλης και Κάστρο Μ. Αλεξάνδρου εκπέμπουν SOS»

Τη δημιουργία νέου Αρχαιολογικού Μουσείου στους Φιλίππους ζήτησε από...

Δήμος Παγγαίου: Αυξημένη ετοιμότητα για τις πυρκαγιές

Στέργιος Κεχαγιάς: Ζήσαμε ένα παρατεταμένο φθινόπωρο και αυτό μας...