spot_img

Χρήστος Ηλιάδης: Στόχος να γίνει το λιμάνι της Καβάλας προορισμός για δεκάδες κρουαζιερόπλοια

Ημέρα:

Στην τελική ευθεία βρίσκεται πλέον το έργο που αφορά την τοποθέτηση των πλωτών εξεδρών στο κεντρικό λιμάνι της Καβάλας «Απόστολος Παύλος», σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο πρόεδρος του Ο.Λ.Κ., Χρήστος Ηλιάδης.

Όπως χαρακτηριστικά είπε, μέχρι την επόμενη εβδομάδα θα βρίσκονται στο εμπορικό λιμάνι «Φίλιππος Β’» για εναπόθεση ολίγων ημερών, ενώ υπογράμμισε ότι το έργο προχωρά κανονικά και ότι δεδομένο πρέπει να θεωρείται πως μέχρι τα τέλη Οκτώβρη με αρχές Νοέμβρη θα έχουν ολοκληρωθεί τόσο το έργο του προσήνεμου μόλου, όπως κι αυτό της τοποθέτησης των πλωτών εξεδρών στο λιμάνι «Απόστολος Παύλος».

Σε ερώτηση του «Ενήμερου» για το πότε ακριβώς θα αρχίσει η εγκατάστασή τους, ο κ. Ηλιάδης είπε ότι αποτελεί θέμα αν όχι ημερών, μιας ή δύο εβδομάδων το αργότερο.

Στόχος να γίνει το λιμάνι της Καβάλας προορισμός για δεκάδες κρουαζιερόπλοια

Παράλληλα, τόσο ο πρόεδρος του Ο.Λ.Κ., όσο και η πρόεδρος της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», με δηλώσεις τους στα τοπικά μέσα, σημείωσαν ότι η ολοκλήρωση των απαραίτητων υποδομών, που θα εκσυγχρονίσουν το λιμάνι «Απόστολος Παύλος» είναι ο στόχος του Οργανισμού, της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» και του Επιμελητηρίου για την αύξηση των αφίξεων κρουαζιερόπλοιων.

«Είναι λάθος να μετράμε κάθε φορά τον ακριβή αριθμό των κρουαζιερόπλοιων. Δεν έχει κανένα νόημα αν είναι 19, 21 ή 23. Υπάρχει σχεδιασμός, στόχευση, οργάνωση και πολύ καλή συνεργασία μεταξύ του Ο.Λ.Κ., της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» και του Επιμελητηρίου. Στόχος μας είναι τα επόμενα χρόνια το λιμάνι της Καβάλας να γίνει προορισμός όχι για 25 κρουαζιερόπλοια, αλλά για πολλά περισσότερα. Θα έχουμε εκτενή συζήτηση με την κ. Ιωσηφίδου για την έκθεση των «Ποσειδωνίων» στα τέλη Μαΐου. Θα έχουμε επαφές με εταιρείες κρουαζιέρας. Ο καθένας έχει αναλάβει το κομμάτι του να προβάλει, να προσπαθεί για την ολοκλήρωση μεγάλων έργων, ώστε να βελτιώσουμε τις υποδομές και τις παροχές προς αυτές τις εταιρείες, ώστε η Καβάλα να αποτελέσει σοβαρό προορισμό κρουαζιέρας», επισήμανε σχετικά ο κ. Ηλιάδης.

Η μάχη της Καλλίπολης αύξησε τον αριθμό των κρουαζιερόπλοιων στην Λήμνο!

Η Αναστασία Ιωσηφίδου, από την πλευρά της απάντησε στα δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου, σχετικά με την αύξηση που εμφανίζεται στις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της Λήμνου, σημειώνοντας ότι αυτό το γεγονός έχει να κάνει με τον εορτασμό συμπλήρωσης 100 ετών από την μάχη της Καλλίπολης. «Θέλαμε να προλάβουμε τυχόν απρόοπτα για το μέλλον. Η αύξηση αυτή στις αφίξεις στον λιμένα της Λήμνου οφείλεται σε μεγάλο ποσοστό στο γεγονός του εορτασμού των 100 χρόνων από αυτό το σπουδαίο γεγονός. Και μάλιστα, μετά από έρευνα, ενημερωθήκαμε ότι σε πτώση οδηγούνται και οι αφίξεις στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης για το 2015, προφανώς από τον ίδιο λόγο», δήλωσε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ».

Στόχος του Ο.Λ.Κ. η διαρκής βελτίωση των υποδομών του λιμανιού

Παράλληλα, η κ. Ιωσηφίδου ευχήθηκε η αύξηση στα τέλη των αποβλήτων των μεγάλων πλοίων, που ελλιμενίζονται στο λιμάνι της Καβάλας, να μην αποτελέσει ακόμη έναν ανασταλτικό παράγοντα, με τον κ. Ηλιάδη να απαντά ότι δεν υπάρχει καμία αύξηση στα τέλη αποβλήτων.

«Το συγκεκριμένο τιμολόγιο είναι μέσα στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής νομοθεσίας. Όλα τα σύγχρονα και σοβαρά λιμάνια, που έχουν εξισωθεί κάτω από την ίδια νομοθεσία, έχουν αυτή την τιμολογιακή πολιτική. Για τις αφίξεις, θα ήθελα να συμπληρώσω ότι σε όλες τις εταιρείες παίζει πολύ μεγάλο ρόλο το κόστος. Η Λήμνος βρίσκεται στη ρότα από τον Πειραιά προς την Κωνσταντινούπολη. Μεγάλο στοίχημα του Ο.Λ.Κ. και της περιφερειακής ενότητας Καβάλας, είναι να κάνουμε τις απαραίτητες υποδομές, ώστε να παρέχουμε υπηρεσίες σε μεγάλα κρουαζιερόπλοια της M.S.C., που πρόσφατα σύναψε συμφωνία με τον Οργανισμό Λιμένα Πειραιά για home porting. Μόλις ολοκληρωθούν οι υποδομές, θα είμαστε το μοναδικό λιμάνι από τον Πειραιά μέχρι την Κωνσταντινούπολη, γεγονός πολύ σημαντικό. Είναι περιστασιακοί οι λόγοι των αυξήσεων σε γειτονικά λιμάνια. Το θέμα είναι να κοιτάζουμε μπροστά και να βελτιώσουμε τις υποδομές μας», ανέφερε καταληκτικά ο πρόεδρος του Ο.Λ.Κ.

Πηγή: Ενήμερος

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Άννα Καραγκιοζίδου: Θέλω να παλέψω για το τώρα και το αύριο των παιδιών μας

«Ζητώ την εμπιστοσύνη των συνανθρώπων μου, η οποία είναι...

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 1ου συνεδρίου «Θρησκευτικές Περιηγήσεις»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 1ου συνεδρίου «Θρησκευτικές...

Κώστας Μορφίδης: Ελπίζουμε σε νέα περίοδο από εδώ και πέρα

«Έτσι κι αλλιώς είναι μια νέα σελίδα η εκλογή...

Τροχαίο ατύχημα στο Παληό

Δύο οχήματα συγκρούστηκαν το απόγευμα της Τρίτης στον δρόμο...

Περιοδεία του Σάββα Μιχαηλίδη στην αγορά της Χρυσούπολης

Το πρωί της Τρίτης 26 Σεπτεμβρίου 2023 βόλτα στην...

Με το κλιμάκιο της ΝΔ στους δήμους Παγγαίου και Νέστου ο Ζησίμου

Την περιφερειακή ενότητα Καβάλας επισκέφτηκε κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας,...

Έργα για την αξιοποίηση του δεξιού αναχώματος του Νέστου

Ξεκίνησε ο καθαρισμός της βλάστησης του δεξιού αναχώματος στον...

Ένα σύγχρονο πεντάστερο κάμπινγκ στον «Μπάτη»

Για την πορεία υλοποίησης του μεγάλου project – επένδυσης...