Σάββατο, 25 Ιουνίου, 2022

Βασάνιζε γάτα, αλλά τον «πρόδωσε» το βίντεο

Ταυτοποιήθηκε το άτομο που απεικονίζεται σε βιντεοληπτικό...

«Άδειασαν» τους λογαριασμούς επιχειρηματιών σε Καβάλα και Δράμα

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών...

Εξιχνιάστηκαν δύο ληστείες σε επιχειρήσεις στην Καβάλα

Έπειτα από εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών του...

Το 2ο φεστιβάλ παιχνιδιού της Καβάλας έγινε θεσμός

Θα πραγματοποιηθεί στις 17 και 18 Μαΐου με την συμμετοχή πολλών σχολείων

Ακολούθησε μας

Στις 17 και 18 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί το 2ο φεστιβάλ παιχνιδιού στην Καβάλα, η επίσημη έναρξη για το οποίο έγινε την Τετάρτη (21/3).

Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που δόθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, Κώστας Μπαντίκος, δήλωσε: «Επιθυμούσαμε το φεστιβάλ να γίνει θεσμός κι αυτό το τηρήσαμε. Τα προγράμματα που υλοποιούνται στα σχολεία επιδιώκουν να προσφέρουν γνώσεις, να αναπτύξουν δεξιότητες και να διαμορφώσουν στάσεις και κώδικες συμπεριφοράς».

Στόχος του φεστιβάλ είναι η ανάγκη ανάδειξης του παιχνιδιού ως βασικού εργαλείου για τη δημιουργία και τη μάθηση στην εκπαίδευση

«Επιδιώκουν να δημιουργήσουν ένα πλαίσιο κι ένα πεδίο ικανό για να διαμορφώνει ενεργούς πολίτες κι όχι θεατές – καταναλωτές. Κάτω από αυτό το πρίσμα οι Διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, ο σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/θμιας και ο δήμος Καβάλας, προχωρούν στη συνδιοργάνωση του 2ου φεστιβάλ παιχνιδιού.

Οι στόχοι που επιδιώκει το φεστιβάλ είναι η ανάγκη ανάδειξης του παιχνιδιού ως βασικού εργαλείου για τη δημιουργία και τη μάθηση στην εκπαίδευση. Επίσης η προβολή της προσπάθειας 20 δημοτικών σχολείων κι άλλων που σταδιακά εμπλέκονται και που είναι ενταγμένα στο πιλοτικό πρόγραμμα «παίζω, παίζεις, μαθαίνουμε» στο οποίο εργάστηκαν με δημιουργικότητα. Θέλουμε το αποτέλεσμα των δράσεων αυτών να αποτελέσει κτήμα της τοπικής κοινωνίας», συμπλήρωσε σχετικά ο κ. Μπαντίκος.

Μ. Φραντζεσκάκη: «Στόχος μας είναι όσο το δυνατό περισσότεροι μαθητές μαζί με τους εκπαιδευτικούς να επισκεφθούν την πόλη μας»

Από τη μεριά της η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Προσχολικής Αγωγής Μαρία Φραντζεσκάκη, σημείωσε: «Δεύτερη χρονιά που οι εμπλεκόμενοι φορείς μαζί με τον δήμο Καβάλας διοργανώνουν το φεστιβάλ, γιατί βλέπουμε ότι είναι ένας θεσμός, μέσω του οποίου τα παιδιά μπορούν να μάθουν και μέσα από το παιχνίδι να εκπαιδευτούν. Πολλά σχολεία μετέχουν κι όπως μαθαίνουμε κι από άλλες περιοχές της Ελλάδας. Στόχος μας είναι όσο το δυνατό περισσότεροι μαθητές μαζί με τους εκπαιδευτικούς να επισκεφθούν την πόλη μας. Εμείς θα στηρίζουμε διαρκώς αυτήν την προσπάθεια και πάντα θα είμαστε αρωγοί στις προσπάθειες των εκπαιδευτικών μας».

Προσπάθεια που βρίσκει ολοένα και περισσότερους αρωγούς εκπαιδευτικούς εθελοντές, αλλά και περισσότερα σχολεία που θέλουν να μετέχουν

Η νηπιαγωγός Ειρήνη Ασβεστά τέλος, τόνισε στις δηλώσεις της: «Είμαστε χαρούμενοι ως Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης που μια προσπάθεια που ξεκίνησε από μια ιδέα συναδέλφων που εργάζονται στα δημόσια σχολεία της περιοχής, έγινε πράξη και γιγαντώνεται αποτελώντας θεσμό για την πόλη μας. Είναι μια προσπάθεια να αναδειχθεί το παιχνίδι ως εργαλείο μάθησης, μια προσπάθεια που βρίσκει ολοένα και περισσότερους αρωγούς συναδέλφους εθελοντές, όλο και περισσότερα σχολεία που θέλουν να μετέχουν».

Να σημειωθεί ότι το απόγευμα της Τετάρτης (21/3) στο Παλλάδιο έγινε η συνάντηση – γιορτή των εθελοντών του 2ου φεστιβάλ παιχνιδιού με την ευκαιρία της έναρξης του.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα