Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου, 2022

Το αίτημα του Μητροπολίτη ΦΝΘ και η συνεδρίαση που δεν έγινε

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Την ικανοποίηση ενός αιτήματος της τοπικής εκκλησίας, ζήτησε από τον δήμο Καβάλας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως & Θάσου κ. Στέφανος, το απόγευμα της Δευτέρας 18 Ιανουαρίου, πριν την έναρξη της πρώτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Συγκεκριμένα ο κ. Στέφανος ζήτησε να εγκριθεί από το δημοτικό συμβούλιο η ίδρυση μιας ενορίας στη συνοικία των Ποταμουδίων, προκειμένου να ανεγερθεί ναός αφιερωμένος στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.

«Είναι ένα πάγιο αίτημα πολλών δεκαετιών, αφού στην περιοχή αυτή δεν υπάρχει άλλος ενοριακός ναός. Τα σχετικά δικαιολογητικά και τα δεδομένα υπάρχουν στη διάθεσή σας, έχω σκοπό να αποστείλω το υλικό σε όλες τις δημοτικές ομάδες» ανέφερε ο κ. Στέφανος, προσθέτοντας ότι «το γεγονός αυτό θα μπορεί να αποτελεί μια βάση για τα 200 χρόνια εορτασμού της Επανάστασης. Την εκκλησία θα την παραδώσουμε στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και την Ανάληψη του Χριστού και θα εορτάζουμε κάθε χρόνο εκεί την 25η Μαρτίου».

Όπως αποκάλυψε ο Μητροπολίτης ΦΝΘ, ο ναός αυτός θα είναι μια «σμίκρυνση» της Αγίας Ειρήνης της Κωνσταντινούπολης.

«Θα αποτελέσει ένα μοναδικό έμβλημα του τόπου για τις επόμενες γενεές όταν εμείς θα φύγουμε από αυτήν τη ζωή. Σύμφωνα με τα νέα νομικά δεδομένα δεν χρειάζεται αλλαγή του ρυμοτομικού σχεδίου», υπογράμμισε ο κ. Στέφανος. Επεσήμανε ακόμη ότι δεν θα επιβαρυνθεί καθόλου ο Δήμος Καβάλας ή άλλες Αρχές του τόπου, καθώς η Μητρόπολη θα αναλάβει εξ ολοκλήρου όλο το κόστος για τις μελέτες, τη θεμελίωση και το χτίσιμο του ναού».

Απαντώντας ο Δήμαρχος Καβάλας δήλωσε ότι το αίτημα της Μητρόπολης εξετάζεται από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και ο σχετικός φάκελος θα δοθεί στους δημοτικούς συμβούλους για να ψηφίσουν σχετικά.

Η συνεδρίαση δεν έγινε

Ο Μητροπολίτης ΦΝΘ ευλόγησε την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, σε διαδικτυακή μετάδοση, από το γραφείο του Δημάρχου. Ωστόσο η πρώτη συνεδρίαση για το 2021 δεν έγινε, καθώς απείχαν οι παρατάξεις της Δήμητρας Τσανάκα, του Μάκη Παπαδόπουλου, ο Νίκος Ξανθόπουλος, ενώ η παράταξη του Άρη Βέρρου απέχει από τις συνεδριάσεις από τις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου.

Συνολικά στη συνεδρίαση του Δ.Σ. παρόντες (διαδικτυακά) ήταν 16 σύμβουλοι. Καθώς θα έπρεπε να ήταν τουλάχιστον 21, ο πρόεδρος του Σώματος Κώστας Πεφάνης ματαίωσε την συνεδρίαση λόγω μη απαρτίας.

Οι παρατάξεις απείχαν από την συνεδρίαση του επειδή, όπως υποστηρίζουν σε σχετικές ανακοινώσεις τους, ο Δήμαρχος απαξιώνει με την στάση του το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας.

spot_img

Διαφημίσεις