Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022

Δύο νεκροί σε τροχαίο στην παραλία Οφρυνίου

Δύο άτομα σκοτώθηκαν σε τροχαίο που συνέβη...

Βασάνιζε γάτα, αλλά τον «πρόδωσε» το βίντεο

Ταυτοποιήθηκε το άτομο που απεικονίζεται σε βιντεοληπτικό...

«Άδειασαν» τους λογαριασμούς επιχειρηματιών σε Καβάλα και Δράμα

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών...

Τι έδειξε η διαδικτυακή δημοσκόπηση για τους υποψηφίους δημάρχους της Καβάλας

Ακολούθησε μας

Ολοκληρώθηκε η πρώτη διαδικτυακή δημοσκόπηση της ιστοσελίδας Kavalawebnews.gr και της εφημερίδας «Ενήμερος», με αντικείμενο τις προτιμήσεις των καβαλιωτών για τον επόμενο δήμαρχο της Καβάλας.

Να σημειώσουμε ότι αυτή είναι μια πρώτη απόπειρα καταγραφής των τάσεων του εκλογικού σώματος του δήμου Καβάλας. Στο ερωτηματολόγιο περιελήφθησαν τα πρόσωπα που έχουν ήδη δηλώσει την πρόθεση τους να είναι υποψήφιοι δήμαρχοι. Στη συνέχεια, ενδεχομένως, να εκδηλωθεί ενδιαφέρον και από άλλους υποψηφίους, οπότε η λίστα θα αλλάξει. Επίσης η δημοσκόπηση διενεργήθηκε σε χρονική απόσταση 9 μηνών από τις αυτοδιοικητικές εκλογές και πριν οι υποψήφιοι «ανοίξουν τα χαρτιά τους». Η παρουσίαση των προγραμμάτων των υποψηφίων και τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τους συνδυασμούς, ασφαλώς θα παίξουν καταλυτικό ρόλο για τις επιλογές των ψηφοφόρων.

Να προσθέσουμε ακόμη ότι η δημοσκόπηση αφορούσε τους χρήστες του διαδικτύου. Άρα, εκ των πραγμάτων, δεν μπορούν να καταγραφούν οι προτιμήσεις όσων δεν χρησιμοποιούν το διαδίκτυο. Επειδή όμως οι χρήστες του διαδικτύου αποτελούν την συντριπτική πλειοψηφία του εκλογικού σώματος, εκτιμούμε ότι τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης προσεγγίζουν σε μεγάλο βαθμό τις προθέσεις των δημοτών της Καβάλας, κατά την χρονική περίοδο που διενεργήθηκε και, επαναλαμβάνουμε, χωρίς να παρουσιαστούν τα προγράμματα και οι συνδυασμοί των υποψηφίων. Από το Kavalawebnews.gr φροντίσαμε να αποκλείσουμε την δυνατότητα πολλαπλής ψηφοφορίας από το ίδιο άτομο, έτσι ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο αντιπροσωπευτικό το αποτέλεσμα.

Η ψηφοφορία ξεκίνησε το βράδυ της Παρασκευής 14 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τρίτης 2 Οκτωβρίου. Ψήφισαν συνολικά 3.058 χρήστες του διαδικτύου.

Το πρώτο αξιοπρόσεκτο εύρημα είναι ότι πάρα το γεγονός ότι οι καβαλιώτες είχαν να επιλέξουν μεταξύ 6 υποψηφίων δημάρχων, η απάντηση «Κανέναν από τους παραπάνω» συγκέντρωσε 470 ψήφους (ποσοστό 15,4%) και η απάντηση «Κάποιον άλλο» 128 ψήφους (ποσοστό 4,2%). Συνολικά δηλαδή το 19,6% των ψηφοφόρων θέλει κάποιο άλλο πρόσωπο για τον δήμο Καβάλας.

Αναλυτικά τα ποσοστά που συγκέντρωσαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι έχουν ως εξής:

Βαγγέλης Παππάς 640 ψήφοι, ποσοστό 20, 9%

Δήμητρα Τσανάκα 584 ψήφοι, ποσοστό 19,1%

Θόδωρος Μουριάδης 423 ψήφοι, ποσοστό 13,8%

Μάκης Παπαδόπουλος 401 ψήφοι, ποσοστό 13,1%

Άρης Βέρρος 284 ψήφοι, ποσοστό 9,3%

Χρήστος Ποτόλιας 128 ψήφοι, ποσοστό 4,2%

Κανέναν από τους παραπάνω 470 ψήφοι, ποσοστό 15,4%

Κάποιος άλλος 128 ψήφοι, ποσοστό 4,2%

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα