Σάββατο, Απρίλιος 17, 2021

Την ερχόμενη εβδομάδα η τελική απόφαση για το Air Sea Show

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Την ερχόμενη εβδομάδα θα παρθεί η τελική απόφαση για το αν θα πραγματοποιηθεί ή όχι το AirSeaShow, το οποίο προς το παρόν πάντως βρίσκεται κυριολεκτικά στον…αέρα!

Δηλώσεις για το θέμα έκανε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Κώστας Αντωνιάδης, ο οποίος αναφέρθηκε αρχικά στην πρόσφατη σύσκεψη που έγινε με όλους τους φορείς και την οργανωτική επιτροπή του AirSeaShow

«Θέληση της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας είναι να γίνει το AirSeaShow, γιατί θεωρούμε ότι είναι ένα πολύ σημαντικό τουριστικό event που αναβαθμίζει και δίνει προστιθέμενη αξία, όχι μόνο στην πόλη της Καβάλας, αλλά και γενικότερα σε όλη την Περιφέρεια ΑΜΘ»

«Θέλαμε να δούμε σε ποιο στάδιο βρίσκεται, ώστε να αποφασίσουμε αν θα πραγματοποιηθεί ή όχι. Θέληση της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας είναι να γίνει το AirSeaShow, γιατί θεωρούμε ότι είναι ένα πολύ σημαντικό τουριστικό event που αναβαθμίζει και δίνει προστιθέμενη αξία, όχι μόνο στην πόλη της Καβάλας, αλλά και γενικότερα σε όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Μάλιστα, αν γίνουν σωστές κινήσεις και προγραμματισμός, αυτό το event μπορεί να έχει και μια εξωστρέφεια και να απευθύνεται όχι μόνο στο εσωτερικό, αλλά και στην μεγάλη αγορά της βαλκανικής ενδοχώρας. Γι’ αυτόν τον λόγο και η Π.Ε.Κ. σε συνεργασία και με τον περιφερειάρχη, αυξήσαμε τον προϋπολογισμό από 17.000 ευρώ τα προηγούμενα χρόνια στις 25.000 ευρώ φέτος», σημείωσε αρχικά στις δηλώσεις του για το θέμα ο κ. Αντωνιάδης.

«Αν δεν γίνει και φέτος θα είναι πολύ δύσκολο να γίνει ξανά»

«Επειδή όμως έχει περάσει όντως αρκετός χρόνος, ήδη μπαίνουμε στον Φεβρουάριο και τα χρονικά περιθώρια στενεύουν, δόθηκε μια τελευταία παράταση σε όλους τους φορείς, δηλαδή στο Επιμελητήριο, στον Δήμο, στην Περιφέρεια και στον κ. Π. Γεωργιάδη που είναι η ψυχή του AirSeaShow, όπως και στον ΟΛΚ, προκειμένου να δούμε πως μπορούμε να αυξήσουμε τον προϋπολογισμό, διότι ως γνωστόν ο Δήμος Καβάλας περιορίζει φέτος τα χρήματα που έδινε τα προηγούμενα χρόνια, για να δούμε τελικά αν θα γίνει ή όχι. Η οριστική απόφαση θα παρθεί την επόμενη εβδομάδα. Πάντως κατά την άποψή μου η πόλη της Καβάλας και η Περιφέρεια ΑΜΘ χρειάζονται το συγκεκριμένο αεροπορικό σόου, το οποίο δεν πραγματοποιήθηκε πέρυσι λόγω των εθνικών εκλογών. Αν δεν γίνει και φέτος θα είναι πολύ δύσκολο να γίνει ξανά», ανέφερε στη συνέχεια ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας.

«Τόσο οι ξενοδόχοι, όσο και οι ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος θα μπορούσαν να χρηματοδοτήσουν δράσεις σαν και το AirSeaShow…»

«Την Κυριακή (2/2) που θα βρεθεί στην πόλη μας ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, θα γίνει μια συνάντηση μεταξύ μας, προκειμένου να δούμε αν μπορεί και το υπουργείο να συμβάλει, είτε οικονομικά, είτε με κάποια αεροσκάφη στο σόου, για να δούμε αν μπορούμε να χαμηλώσουμε κάπως τον προϋπολογισμό. Εμείς συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας, νομίζω ότι όλη η κοινωνία της Καβάλας ζητά το AirSeaShow, οφείλουμε να ακούμε τα μηνύματα της κοινωνίας, αλλά επειδή επιδιώκουμε και την τουριστική προβολή της Καβάλας, νομίζω ότι είναι ένας σημαντικός τουριστικός θεσμός», ανέφερε ακόμη ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας.

Μάλιστα ο κ. Αντωνιάδης δήλωσε καταληκτικά ότι τόσο οι ξενοδόχοι, όσο και οι ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος θα μπορούσαν να χρηματοδοτήσουν δράσεις σαν και το AirSeaShow.

spot_img

Διαφημίσεις