spot_img

«Ταξίδι στην χώρα του Μεγαλέξανδρου»

Ημέρα:

Με το βραβείο του καλύτερου νέου προορισμού επέστρεψε από την έκθεση ”ΟΤΜ” που πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 18 -20 Φεβρουαρίου στην Βομβάη της Ινδίας, η αποστολή της ”ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ”.

”Πρόκειται για την μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού της Ασίας! Τα αποτελέσματα ήταν απόλυτα θετικά για εμάς. Από την πρώτη στιγμή το περίπτερο μας απέσπασε το μεγάλο ενδιαφέρον των τουριστικών πρακτόρων της Ινδίας κι όχι μόνο, κάτι που φάνηκε από τον μεγάλο αριθμό όσων μας επισκέφθηκαν”, τόνισε με δηλώσεις της στον ”Ενήμερο” η πρόεδρος της ”ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ”, Αναστασία Ιωσηφίδου.

Η φράση ”Ταξίδι στη χώρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου” στα ινδικά, προσέλκυσε σημαντικό αριθμό επισκεπτών στο περίπτερο της Καβάλας

Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά επισήμανε η πρόεδρος της ”ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ”, αυτό που προκάλεσε μεγάλη εντύπωση σε όσους επισκέφθηκαν το περίπτερο της Καβάλας, ήταν το γεγονός ότι στην αφίσα υπήρχε στην ινδική γλώσσα η φράση ”Ταξίδι στην χώρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου” κι επιπλέον σε μια ειδική κάρτα για την Ινδία αντίστοιχα, η φράση ”Καλώς ήλθατε στη χώρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου”.

”Αυτή η επιλογή μας δεν ήταν τυχαία, καθώς ξέρουμε ότι οι Ινδοί θεωρούν τον Μέγα Αλέξανδρο ως μεγάλο ήρωα κι έχει μεγάλη απήχηση στη μακρινή αυτή χώρα”, σημείωσε σχετικά η Αναστασία Ιωσηφίδου.

Μεγάλη η ικανοποίηση της Α. Ιωσηφίδου για την κατάκτηση του βραβείου

Όσον αφορά την κατάκτηση του βραβείου για τον καλύτερο νέο προορισμό, η πρόεδρος της ”ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ” υπογράμμισε: ”Δεν είναι ένα απλό βραβείο. Υπήρχε επιτροπή που θα έδινε πέντε συνολικά βραβεία και αυτό που πήραμε είναι του καλύτερου νέου προορισμού, αρκεί να πούμε ότι συνολικά είχαμε να ανταγωνιστούμε πάνω από 70 χώρες και περισσότερους  από 2.000 εκθέτες, που μετείχαν στην έκθεση της Βομβάης. Αυτό που μάλλον τους κέντρισε  το ενδιαφέρον είναι ότι θεώρησαν έξυπνη την ιδέα μας για το Μ. Αλέξανδρο και από την άλλη η μεγάλη επισκεψιμότητα τουριστικών πρακτόρων στο περίπτερο μας, οι οποίοι φεύγοντας έλεγαν ”να ένας νέος προορισμός”.

Η κ. Ιωσηφίδου εξέφρασε τη μεγάλη χαρά της για την κατάκτηση αυτού του βραβείου, το οποίο, όπως είπε, ανήκει σε όλους τους καβαλιώτες.

”Πίστευα ότι μπορούσαμε να το πετύχουμε κι όντως συνέβη. Μετείχα σε πολλές εκθέσεις και ιδιωτικά, ως ξενοδόχος, αλλά πραγματικά η ”ΟΤΜ” είναι η έκθεση που είδα τεράστιο ενδιαφέρον από τους τουριστικούς πράκτορες για την περιοχή μας”, συμπλήρωσε.

Δεν αλλάζει η προσήλωση στις παραδοσιακές ευρωπαϊκές τουριστικές αγορές

Η πρόεδρος της ”ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ” τόνισε επίσης ότι η προσήλωση στις παραδοσιακές τουριστικές αγορές, δεν αλλάζει, καθώς το ”παρών” δίνεται σε όλες τις εκθέσεις που γίνονται σε Τουρκία, Βουλγαρία, Σερβία, ακόμη και στη Σουηδία.

Παραθέτοντας μας κάποια στοιχεία για την Ινδία, η κ. Ιωσηφίδου είπε ότι περίπου 20 εκατομμύρια Ινδοί τουρίστες κάνουν διακοπές το χρόνο στο εξωτερικό και μέχρι το 2020 ο αριθμός τους θα φτάσει στα 50 εκατομμύρια.

”Η χώρα μας είναι άγνωστη για αυτούς. Δεν πρέπει η Ελλάδα και δη η Καβάλα να βγει ”επιθετικά” προς τα έξω, ώστε να αρχίσουν να μας επισκέπτονται;” διερωτήθηκε η κ. Ιωσηφίδου και επισήμανε ότι ακόμη και για φέτος υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μας επισκεφθούν Ινδοί τουρίστες.

”Ανοίγει πλέον ο δρόμος για τη μακρινή Ινδία. Ανοίξαμε τους δρόμους και την επικοινωνία. Τώρα πια θα πρέπει να αναλάβουν και οι ξενοδόχους και οι τουριστικοί πράκτορες”, κατέληξε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της ”ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ”.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Σημαντική απόφαση ΕΔΔΑ επικοινωνίας τέκνου, επιβάλλει συμμόρφωση της Ελλάδος εδώ και τώρα!

Σήμερα θα μιλήσουμε για μια σημαντική απόφαση ΕΔΔΑ αναφορικά...

Αλέξανδρος Ιωσηφίδης: Ζητώ τον ένα από τους τρείς σταυρούς σας

«Ζητώ τον ένα από τους τρείς σταυρούς σας για...

ΦΠΑ και τέλος παρεπιδημούντων στις βραχυχρόνιες μισθώσεις

Σύντομα η αγορά ακινήτων, έτσι όπως την γνωρίσαμε μέχρι...

Εκδήλωση για την πρόοδο των εργασιών επέκτασης του δικτύου φυσικού αερίου στην Καβάλα

Η ΔΕΔΑ (θυγατρική της ΔΕΠΑ Υποδομών), η Περιφερειακή Ενότητα...

Η Καλαμίτσα ανήκει στον Δήμο μας βροντοφώναξε η νεολαία της Καβάλας

Παλαιές ένδοξες ημέρες, αναβίωσε στην ακτή της Καλαμίτσας η...

Οι απόφοιτες Α΄του Γυμνασίου Θηλέων Καβάλας του 1973 συναντήθηκαν μετά από 50 χρόνια

Το Σάββατο 23/9/23 το βράδυ βρεθήκαμε στην ταβέρνα ΜΠΑΛΑΟΥΡΟ...

Μάκης Παπαδόπουλος: «Κάνουμε την Καλαμίτσα ένα κόσμημα!»

Η Καλαμίτσα ανήκει στους Καβαλιώτες και είμαστε υπέρ της...

Μήνυμα Νίκης έστειλε από την Καβάλα ο Χριστόδουλος Τοψίδης

Από την «Περιφερειακή Σύνθεση» εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου: Από...