Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου, 2021

Σ. Παπαδόπουλος: «Ο Δήμος Καβάλας έπρεπε να πιέσει για να κλείσει νωρίτερα η δομή Ασημακοπούλου»

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Σε καραντίνα βρίσκεται η δομή προσφύγων και μεταναστών στο πρώην Στρατόπεδο «Ασημακόπουλου» λόγω αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού. Ο δημοτικός σύμβουλος Καβάλας κ. Σωτήρης Παπαδόπουλος υποστήριξε ότι ο Δήμος Καβάλας θα έπρεπε να πιέσει ώστε να κλείσει η δομή νωρίτερα.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «η δομή αποτελεί πλέον μία σημαντική εστία μόλυνσης αν αναλογιστούμε τον τρόπο διαβίωσης αυτών των ανθρώπων. Είναι θετικό ότι έκλεισε αν και κατά τη γνώμη μου ο Δήμος Καβάλας έπρεπε να έχει πιο γρήγορα αντανακλαστικά και να συνεργαστεί με τη διοίκηση της δομής και τον Διοικητή της κ. Ρέμμο, ώστε να κλείσει η δομή τουλάχιστον 10 μέρες νωρίτερα, όταν παρουσιάστηκαν τα πρώτα 15-20 κρούσματα. Έχουν δίκιο να διαμαρτύρονται οι κάτοικοι του Περιγιαλίου διότι κάποιοι αψηφούν τον αποκλεισμό τους, πηδούν παράνομα από τους φράχτες και τριγυρνούν στην πόλη, αυξάνοντας έτσι τον κίνδυνο μετάδοσης της νόσου».

Για τις ευθύνες που έχει ο Δήμος Καβάλας, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι «το γεγονός αυτό έχει επίπτωση στην ασφάλεια των πολιτών. Δεν έπρεπε η διοίκηση του Δήμου Καβάλας να μείνει αμέτοχη, έτσι όπως έμεινε, σε μία κρίση που προέκυψε ξαφνικά και ίσως για κάποιους να ήταν αναμενόμενη. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η διοίκηση του Δήμου Καβάλας δεν συμμετέχει και δεν αντιδρά σε κάθε τέτοια παρόμοια κατάσταση. Ίσως αργεί να το αντιληφθεί, ίσως δεν θέλει να εμπλακεί, ίσως να είναι ευθυνόφοβη. Μάλλον όλα αυτά μαζί. Το αποτέλεσμα, πάντως, είναι ότι δοκιμάζουν για άλλη μία φορά την ασφάλεια των δημοτών μας. Να μην ξεχνάμε ότι έκαναν το ίδιο και πέρυσι το καλοκαίρι, όταν όλη η Ελλάδα είχε σταματήσει τις εκδηλώσεις και η Καβάλα με την επιμονή του δημάρχου τις συνέχισε σαν να μην συμβαίνει τίποτε. Δεν βλέπω τα παθήματα να γίνονται μαθήματα. Ευελπιστούμε ότι λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας και του περιορισμού, δεν θα δημιουργηθούν περαιτέρω προβλήματα στη μετάδοση της νόσου».

Φτωχή η ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου

Καταλήγοντας ο κ. Σ. Παπαδόπουλος πρόσθεσε: «Ο δήμαρχος αποφεύγει, παρά τις παραινέσεις μας, να συζητάει για το τι έκανε το μεσοδιάστημα μεταξύ των δύο δημοτικών συμβουλίων και το τι σκοπεύει να κάνει, δεν ανακοινώνει κάτι. Η ενημέρωση του δημοτικού συμβουλίου είναι πολύ φτωχή. Αυτό το διαπιστώνουμε όλοι προς λύπη μας. Το μεγαλύτερο θεσμικό όργανο του Δήμου Καβάλας δεν έχει γνώση των τεκταινομένων μέσα στον δήμο Καβάλας και της πολιτικής που έχει κάνει ο δήμος και παραμένει η ενημέρωση των μελών του δημοτικού συμβουλίου από τα ΜΜΕ, που τα περισσότερα είναι έγκριτα και μπορούν και πληροφορούν σωστά. Όμως ο θεσμικός ρόλος του δημοτικού συμβουλίου υποβιβάζεται και θα έπρεπε να υπάρχει πλήρης ενημέρωση. Έτσι θα αποφεύγαμε τις πολλές ερωτήσεις των επικεφαλής της αντιπολίτευσης και θα είχαμε μία σωστή ενημέρωση και θα κάναμε πιο καλά τη δουλειά μας».

spot_img

Διαφημίσεις