Τρίτη, 18 Ιανουαρίου, 2022

Σωτήρης Παπαδόπουλος: Το Kavala Air Sea Show ήταν ένας θεσμός

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Για μια ακόμη χαμένη εκδήλωση που υποβιβάζει την Καβάλα στα μάτια όλων, έκανε λόγο με δηλώσεις του στον «Ενήμερο», ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Καβάλας, Σωτήρης Παπαδόπουλος, αναφορικά με την απώλεια του Kavala Air Sea Show, το οποίο «μετακομίζει» στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Παπαδόπουλος κατηγόρησε τη δημοτική αρχή ότι δεν μπόρεσε επί της ουσίας να διαχειριστεί και να διαπραγματευτεί μια ήδη καθιερωμένη εκδήλωση που προσέδιδε ένα ιδιαίτερο γόητρο στην Καβάλα.

«Δυστυχώς, οι προβλέψεις μου επαληθεύτηκαν – Το Kavala Air Sea Show ήταν ένας θεσμός, μια σημαντική διαφήμιση για την πόλη μας, ένα συγκριτικό πλεονέκτημα της Καβάλας…»

«Αποχαιρετούμε δια παντός το Καβάλα Air Sea Show, μια από τις τρεις κορυφαίες εκδηλώσεις του δήμου Καβάλας. Δυστυχώς, οι προβλέψεις μου επαληθεύτηκαν, καθώς είχα ακούσει παλαιότερα τον δήμαρχο να εκφράζει τη χαμηλή του εκτίμηση για τη συγκεκριμένη εκδήλωση. Ακόμα και στο δημοτικό συμβούλιο αναφέρθηκε σε «αεροπλανάκια» που πετούσαν με κίνδυνο να προκληθεί κάποιο ατύχημα. Κατά την άποψη μου, το Air Sea Show ήταν ένας θεσμός, ήταν μια σημαντική διαφήμιση για την πόλη μας, ένα συγκριτικό πλεονέκτημα της Καβάλας, για το οποίο δόθηκε μεγάλος αγώνας για να καθιερωθεί», υπογράμμισε χαρακτηριστικά στα όσα δήλωσε στον «Ε» ο Σωτήρης Παπαδόπουλος.

«Θα πρέπει επιτέλους να ξεφύγουμε από στενόμυαλες πρακτικές, θα πρέπει να επενδύουμε σε δράσεις, και κυρίως σε δράσεις πρωτοποριακές όπως αυτή, ώστε να προσελκύσουμε τουρίστες…»

«Γι’ αυτόν το λόγο, δεν θα πρέπει να περιοριστούμε στα στενά πλαίσια της λογικής του τύπου, γιατί να δώσουμε 40.000 ή 50.000 ευρώ για ένα σαββατοκύριακο. Σίγουρα σε κανέναν δήμο δεν περισσεύουν τα χρήματα, αλλά θα πρέπει συνετά να αναλογιστούμε τι επιστρέφει πίσω από το ποσό που δώσαμε. Και για να προλάβω κάποιον που δικαιολογημένα θα έλεγε ότι ο κόσμος έξω δυσκολεύεται και εσείς ασχολείστε με εκδηλώσεις, να θυμίσω ότι ο δήμος Καβάλας έχει πρόγραμμα τουριστικής ανάπτυξης ύψους 350.000 ευρώ. Θα πρέπει επιτέλους να ξεφύγουμε από στενόμυαλες πρακτικές, θα πρέπει να επενδύουμε σε δράσεις και κυρίως σε δράσεις πρωτοποριακές όπως αυτή, ώστε να προσελκύσουμε τουρίστες και να διαφημίσουμε την πόλη μας», τόνισε στη συνέχεια ο δημοτικός σύμβουλος Καβάλας.

«Το όφελος μιας τέτοιας δράσης είναι μακροπρόθεσμο και δεν περιορίζεται σε ένα σαββατοκύριακο μόνο, όπως ατυχώς ανέφερε ο δήμαρχος μέσα στο δημοτικό συμβούλιο…»

«Δηλαδή πρέπει να καταλάβουμε ότι το όφελος μιας τέτοιας δράσης είναι μακροπρόθεσμο και δεν περιορίζεται σε ένα σαββατοκύριακο μόνο, όπως ατυχώς ανέφερε ο δήμαρχος μέσα στο δημοτικό συμβούλιο. Και αν η διοίκηση δεν ήθελε και δεν θέλει το Kavala Air Sea Show, έχει κάποια άλλη εναλλακτική πρόταση να μας παρουσιάσει; Δυστυχώς δεν υπάρχει, διότι αν υπήρχε θα είχε ήδη ανακοινωθεί. Το αποτέλεσμα είναι να χάνονται μία μία οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις και να υποβιβάζεται η Καβάλα στα μάτια όλων μας. Δυστυχώς η διοίκηση του δήμου δεν μπόρεσε να διαχειριστεί και να διαπραγματευτεί μία ήδη καθιερωμένη εκδήλωση που πρόσδιδε ένα ιδιαίτερο γόητρο στην πόλη μας», τόνισε με έμφαση καταληκτικά στις δηλώσεις του στον «Ενήμερο», ο κ. Παπαδόπουλος.

Τι είχε δηλώσει πρόσφατα στο δημοτικό συμβούλιο για το Kavala Air Sea Show, ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης

«Δεν είμαι διατεθειμένος να δώσω 100.000 ευρώ για να πετάνε τα «αεροπλανάκια» δυο μέρες πάνω από την Καβάλα», είχε δηλώσει ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοτικών συμβούλων, γιατί ο δήμος δεν προχώρησε στην διοργάνωση του Αir Sea Show για την επόμενη χρονιά, κατά τη διάρκεια του πρόσφατου δημοτικού συμβουλίου. Ο κ. Μουριάδης είχε εκφράσει τις αμφιβολίες του σχετικά με την συνεισφορά του Kavala Air Sea Show στον τοπικό τουρισμό και δήλωσε πως από την στιγμή που ο δήμος αναγκάζεται να περικόψει δαπάνες για κοινωνική πολιτική, δεν είναι δυνατόν να ξοδεύει χρήματα για ένα show.

spot_img

Διαφημίσεις