Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου, 2021

Σωτήρης Παπαδόπουλος: Ευχολόγιο χωρίς στόχους και προοπτική ο απολογισμός του δημάρχου

«Η Κυβέρνηση είναι αυτή που άνοιξε τις πόρτες στον Δήμο Καβάλας και γενικότερα στους Δήμους της χώρας κι όχι η ικανότητα κάποιων δημάρχων να ανοίξουν τις πόρτες», τονίζει ο δημοτικός σύμβουλος της «Ανάσας»

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

«Ήταν ένας φτωχός απολογισμός, χωρίς αναπτυξιακό χαρακτήρα, χωρίς στόχους, χωρίς προοπτική. Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα καινούργιο, συνεχίζεται η ίδια πολιτική. Τα χρόνια προβλήματα της Καβάλας επαναλαμβάνονται».

Τα παραπάνω τόνισε με δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο» ο δημοτικός σύμβουλος Καβάλας με την παράταξη «Ανάσα για τον Δήμο», Σωτήρης Παπαδόπουλος, σχολιάζοντας τον απολογισμό του δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη, με αφορμή την ολοκλήρωση του πρώτου έτους της θητείας του.

«Η Κυβέρνηση έχει ενισχύσει στο έπακρο οικονομικά και τον Δήμο Καβάλας, ώστε να μην ζημιωθεί από την πανδημία, όπως παραδέχθηκε άλλωστε και ο ίδιος ο δήμαρχος. Επομένως δεν έχει καμία δικαιολογία…»

Απαντώντας αρχικά στα όσα είπε ο δήμαρχος Καβάλας, ότι «η κανονική ροή υλοποίησης του τετραετούς σχεδιασμού μας, διακόπηκε απροσδόκητα το πρώτο τρίμηνο του 2020, καθώς εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης και των ειδικών μέτρων που έπρεπε να ληφθούν για να αντιμετωπιστεί το ενδεχόμενο εξάπλωσης του κορωνοϊού, τέθηκαν σε καθεστώς αναστολής ή ακυρώθηκαν οι δράσεις που είχαμε δρομολογήσει σε διάφορους ευαίσθητους τομείς», ο Σωτήρης Παπαδόπουλος υπογράμμισε: «Η Κυβέρνηση έχει ενισχύσει στο έπακρο οικονομικά και τον Δήμο Καβάλας, ώστε να μην ζημιωθεί από την πανδημία, όπως παραδέχθηκε άλλωστε και ο ίδιος ο δήμαρχος. Επομένως δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τη διοίκηση του δήμου να υποστηρίζει ότι διακόπηκε απροσδόκητα η κανονική ροή υλοποίησης του σχεδιασμού του λόγω της πανδημίας, εκτός και αν εννοούσε τις εκδηλώσεις».

«Αν νομίζει ο δήμαρχος ότι είναι πετυχημένη η χρονιά που πέρασε, όσον αφορά τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, εγώ αμφιβάλλω, όπως νομίζω και πολλοί συμπολίτες μας…»

Σε σχέση με τα όσα δήλωσε ο Θ. Μουριάδης για το ότι τα ζητήματα της καθημερινότητας θα είναι στην προμετωπίδα της δημοτικής αρχής και την επόμενη χρονιά, ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε: «Κάθε δήμαρχος πρέπει να αντιμετωπίζει την καθημερινότητά γιατί αυτή είναι η κύρια αρμοδιότητα που έχει. Νομίζω ότι δεν ειπώθηκε κάτι καινούργιο, ούτε κάτι αναπτυξιακό. Αναφέρθηκε απλώς σε μία υποχρέωση που έχει ο Δήμος απέναντι στους δημότες, να αντιμετωπίζει την καθημερινότητα. Τώρα αν η διοίκηση του δήμου θεωρεί ότι είναι πετυχημένη η χρονιά που πέρασε, όσον αφορά τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, εγώ αμφιβάλλω, όπως νομίζω και πολλοί συμπολίτες μας».

«Η Κυβέρνηση είναι αυτή που άνοιξε τις πόρτες στον Δήμο Καβάλας και γενικότερα στους Δήμους της χώρας κι όχι η ικανότητα κάποιων δημάρχων να ανοίξουν τις πόρτες»

Απαντώντας στη συνέχεια στα όσα ανέφερε ο δήμαρχος Καβάλας, αναφορικά με το ότι η σημερινή δημοτική αρχή βρίσκεται στα κέντρα λήψης των αποφάσεων σε αντίθεση με την προηγούμενη δημοτική αρχή, ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης, επισήμανε χαρακτηριστικά: «Η Κυβέρνηση είναι αυτή που άνοιξε τις πόρτες στον Δήμο Καβάλας και γενικότερα στους Δήμους της χώρας κι όχι η ικανότητα των δημάρχων να ανοίξουν τις πόρτες. Με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου η Κυβέρνηση βοηθά τους δημάρχους να ασκήσουν στο έπακρο τα καθήκοντά τους, ξεπερνώντας το πρόβλημα της μειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο κι επομένως ότι έχει κάνει η Κυβέρνηση το έχει κάνει για όλους τους Δήμους και δεν αφορά αποκλειστικά και μόνο τον δικό μας Δήμο. Είναι όμως γεγονός οτι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας είναι στο πλάι και των δημοτών κι επομένως ως χρέος τους έχουν να βοηθούν και τον Δήμο Καβάλας να ξεπερνά τα προβλήματα ειδικά τώρα λόγω της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης. Επομένως οι βουλευτές και η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας άνοιξαν πόρτες σε αντίθεση με τους βουλευτές και την κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., στην οποία οι τότε διοικήσεις των Δήμων δεν είχαν αυτήν την πολυτέλεια που απολαμβάνουν σήμερα».

«Δεν μας εξέπληξε ο κ. Μουριάδης με κάτι καινούργιο, με μία νέα πρόταση, ούτε με ένα αποτέλεσμα που έφερε αυτή τη χρονιά που πέρασε παρά τις συχνές του επισκέψεις στην Αθήνα…»

Κληθείς να σχολιάσει τους στόχους της επόμενης χρονιάς, όπως τους παρουσίασε στον απολογισμό του την περασμένη Τετάρτη ο δήμαρχος Καβάλας, ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε: «Όλα αυτά στα οποία αναφέρθηκε είναι τα προβλήματα που υπάρχουν εδώ και πολλά χρόνια και τα γνωρίζουν οι πολίτες. Νομίζω ότι δεν μας εξέπληξε ο κ. Μουριάδης με κάτι καινούργιο, με μία νέα πρόταση, με μια καινοτόμο δράση, αυτή τη χρονιά που πέρασε, παρά τις συχνές του επισκέψεις στην Αθήνα. Περισσότερο θα έλεγα οτι πρόκειται για μία επανάληψη των γνωστών, μία διακύμανση μεταξύ των υποχρεώσεων που έχει ο Δήμος και ενός ευχολογίου ότι εμείς θα προσπαθήσουμε για αυτά τα οποία γνωρίζει ήδη ο κάθε πολίτης. Είναι γνωστά τα θέματα, οι διεκδικήσεις, η επιτάχυνση των διαδικασιών, τα προβλήματα, η γραφειοκρατεία. Αυτές όμως οι αναφορές που συνεχίζουν να ταλανίζουν και να υποβαθμίζουν το δήμο μας, δεν είναι απολογισμός της χρονιάς και τουλάχιστον εμένα προσωπικά δεν με ικανοποιεί διότι αποδεικνύουν οτι δεν υπάρχει ούτε ένα απτό αποτέλεσμα την χρονιά που πέρασε, ένα αποτέλεσμα μετρήσιμο, ένα αποτέλεσμα που θα μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε ως σκαλοπάτι για να προχωρήσουμε ένα ακόμα βήμα».

«Ο κ. Μουριάδης όφειλε να κάνει απολογισμό, αλλά σίγουρα όχι με αυτήν την μορφή…»

«Είναι ένα ευχολόγιο που ο κάθε συμπολίτης μας ευελπιστεί να υλοποιηθεί. Οι διοικήσεις όλων των δήμων σε αυτά τα θέματα αναλώνονται. Ο κ. Μουριάδης όφειλε να κάνει έναν απολογισμό, αλλά σίγουρα όχι με αυτήν την μορφή. Ένας γενικόλογος και φτωχός σε πράξεις απολογισμός και μια διαβεβαίωση ότι θα συνεχίσουν και τις επόμενες χρονιές την ίδια πολιτική της πρώτης χρονιάς, θεωρώ ότι δεν είναι ο απολογισμός που περίμεναν οι δημότες του δήμου Καβάλας», υπογράμμισε καταληκτικά στις δηλώσεις του στον «Ε» ο κ. Παπαδόπουλος.

spot_img

Διαφημίσεις