Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου, 2022

Σωτήρης Παπαδόπουλος: Απαραίτητες οι προσλήψεις ναυαγοσωστών

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Σημαντικό πρόβλημα προέκυψε με τους ναυαγοσώστες για τις παραλίες του Δήμου Καβάλας. Ο δήμαρχος κ. Μουριάδης δήλωσε πως αν συνδράμει η ΕΤΑΔ στο θέμα της Καλαμίτσας θα προχωρήσουν σε προσλήψεις. Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Σωτήρης Παπαδόπουλος σημείωσε πως η ασφάλεια των λουόμενων είναι το κυρίαρχο όλων.

Ο κ. Σωτήρης Παπαδόπουλος σε δηλώσεις του ανέφερε:

«Άκουσα και εγώ τις δηλώσεις του Δημάρχου ο οποίος συσχέτισε την πρόσληψη των ναυαγοσωστών με αυτή την συμφωνία στην ΕΤΑΔ δηλαδή το αν θα τηρήσει τα συμφωνηθέντα η ΕΤΑΔ οπότε τότε θα πάρουμε και εμείς ως Δήμος Καβάλας ναυαγοσώστες.

Νομίζω ότι ήταν μια ατυχής δήλωση και δεν συμφωνώ καθόλου με αυτή την άποψη. Οι ναυαγοσώστες παρέχουν έναν ρόλο ασφάλειας στους λουόμενους, που οι λουόμενοι κατά κύριο λόγο είναι δημότες του Δήμου Καβάλας αλλά και τουρίστες που έρχονται για να απολαύσουν τα κάλλη της πόλης μας.

Άρα το να συσχετίζεις τις όποιες συμφωνίες έγιναν με τον Πρόεδρο του ΕΤΑΔ, νομίζω ότι δημιουργεί μία αλληλεξάρτηση η οποία δεν κάνει καλό. Θεωρώ για εμένα πρώτιστο μέλημα ενός Δήμου πρέπει να είναι η ασφάλεια, η υγεία και η υγιεινή των πολιτών μας και θεωρώ ότι η πρόσληψη των ναυαγοσωστών είναι εκ των ων ουκ άνευ. Δεν πρέπει να ξεχνάμε τον έντονο κοινωνικό χαρακτήρα του Δήμου και ότι δεν είναι επιχείρηση να έχουμε συν και πλην και να υπολογίζουμε αν θα πρέπει να ξοδέψουμε χρήματα για την ασφάλεια των δημοτών. Θα πρέπει ότι και να γίνει, είτε δικαιούμαστε είτε όχι, με ποιο τρόπο ή με ποιο κόστος να το αφήσουμε έξω από την φιλοσοφία μας και δη από την φιλοσοφία ενός Δημάρχου. Εμείς θα πρέπει να παρέχουμε ασφάλεια στους δημότες. Ο Δήμος Καβάλας για αυτό υπάρχει και κινείται. Αν κάνει μάλιστα μια καλύτερη ταξινόμηση και διαχείριση, που για εμένα εκεί είναι το μεγάλο πρόβλημα της σημερινής διοίκησης, δηλαδή της διαχείρισης των οικονομικών του Δήμου Καβάλας, θα αξιοποιήσει σωστά και το θέμα των ναυαγοσωστών.

Το λέγαμε και το λέμε ότι το ίδιο λάθος είχε κάνει και με το θέμα των καθαριστριών που αφορούσε την ασφάλεια των μαθητών και το ίδιο έκανε και με το ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ».

spot_img

Διαφημίσεις