Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου, 2021

Συμβούλιο Κοινότητας Καβάλας: Όχι στην κατάργηση των Κοινοτήτων

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Στις 12/02/2021 ψηφίστηκε στο Συμβούλιο της Κοινότητας Καβάλας ομόφωνα (από τα παρόντα μέλη) το ψήφισμα για την υπεράσπιση του θεσμού της Κοινότητας, στο πλαίσιο της επικείμενης διαβούλευσης για το νέο αυτοδιοικητικό νόμο.

«Για το υπό κατάργηση νομοσχέδιο για τις Κοινότητες»

Η κατάργηση Κοινοτήτων, οι συγχωνεύσεις τους και η συγκέντρωση αρμοδιοτήτων στις έδρες των Δήμων, θα υποβαθμίσει περαιτέρω την ζωή των κατοίκων στις έδρες και στις περιφερειακές Κοινότητες αφαιρώντας ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ δικαιώματα των πολιτών. Θα υποβαθμίσει περαιτέρω την ζωή των κατοίκων στην επαρχία και θα δημιουργήσει πολίτες δύο ταχυτήτων. Η απομάκρυνση από τον Ευρωπαϊκό Χάρτη Τοπικής Αυτονομίας και την επαναφορά του συγκεντρωτικού συστήματος αυτοδιοίκησης θα δώσει την χαριστική βολή και θα αύξηση την δυσπιστία στον θεσμό.

Ως αιρετοί σύμβουλοι της τοπικής αυτοδιοίκησης Α΄ Βαθμού, σεβόμενοι τον θεσμό τον οποίο υπηρετούμε και τους συμπολίτες μας, ζητάμε:

1. Συμμετοχή στη διαμόρφωση του νομοσχεδίου

2. Αποφασιστικές αρμοδιότητες και πόρους για τις Κοινότητες

3. Ανεξάρτητη κάλπη για την ανάδειξη των Συμβούλων Κοινοτήτων

4. Ξεκάθαρο θεσμικό πλαίσιο για την λειτουργία των επιπέδων της
αυτοδιοίκησης

5. Όχι στην κατάργηση του Συμβουλίου Έδρας

6. Ναι σε Κοινοτικό Συμβούλιο κάτω των 500 κατοίκων.

Καλούμε τον Δήμαρχο Καβάλας, όλες τις παρατάξεις και όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, αλλά και τα Κοινοτικά και Δημοτικά Συμβούλια ολόκληρου του νομού Καβάλας, να υποστηρίξουν την πρωτοβουλία αυτή έμπρακτα.

Η προέδρος

Κόγια Φωτεινή

spot_img

Διαφημίσεις