Κυριακή, 7 Μαρτίου, 2021

Συγκρατημένα αισιόδοξες επέστρεψαν από την Αθήνα οι καθαρίστριες

Φωφώ Στρουμπούλη: «Καταφέραμε και ανοίξαμε τις πόρτες υπουργείων. Είμαι περήφανη γιατί έχουμε πολύ θετικές αποφάσεις»

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Συγκρατημένα αισιόδοξες επέστρεψαν από την Αθήνα οι καθαρίστριες σχολικών κτηρίων της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, καθώς ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την πρόεδρο του Σωματείου, Φωφώ Στρουμπούλη, υποσχέθηκε από την επόμενη Πέμπτη (13/2) θα υπάρξει συνεργασία μαζί με μια ομάδα που θα συστήσουν σε πανελλαδικό επίπεδο οι καθαρίστριες, ώστε να αρχίσει η επίλυση των προβλημάτων που ταλανίζουν τον κλάδο.

Παρά τις θετικές εξελίξεις, οι καθαρίστριες των σχολικών κτηρίων της Π.Ε. Καβάλας, πραγματοποίησαν το πρωί της Παρασκευής (7/2) παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχείο στο πλαίσιο της διήμερης κινητοποίησης που είχαν εξαγγείλει, συναντήθηκαν με τον δήμαρχο, Θόδωρο Μουριάδη, ενώ έκαναν και πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

«Καταφέραμε και ανοίξαμε τις πόρτες υπουργείων στην Αθήνα. Είμαι περήφανη γιατί έχουμε πολύ θετικές αποφάσεις. Δεν ζητήσαμε παράλογα πράγματα, αλλά εφικτά και χωρίς χρήματα»

Στο πλευρό των καθαριστριών βρέθηκε και η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων, ο αντιδήμαρχος, Απόστολος Μουμτσάκης, αλλά και ο πρόεδρος του τμήματος ΑΔΕΔΥ Καβάλας, Τάσος Ιωαννίδης.

«Καταφέραμε και ανοίξαμε τις πόρτες υπουργείων στην Αθήνα. Είμαι περήφανη γιατί έχουμε πολύ θετικές αποφάσεις από τα υπουργεία. Δεν ζητήσαμε παράλογα πράγματα, αλλά εφικτά και χωρίς χρήματα και πάνω απ’ όλα να μη φοβόμαστε ότι από τον Ιούνιο θα είμαστε εκτός σχολείων. Πήραμε διαβεβαιώσεις ότι δεν θα γίνει αυτό και θα παραμείνουμε στις θέσεις μας», ανέφερε στις δηλώσεις της στα τοπικά μέσα η κ. Στρουμπούλη.

«Έχω τη διαβεβαίωση του υπουργού ότι από την Πέμπτη και μετά θα μπορέσουμε να κάνουμε βήματα και μέχρι τον Ιούνιο να έχουμε τουλάχιστον τις εργασιακές αλλαγές που θα μας ανοίξουν έναν δρόμο για τη μονιμοποίηση»

«Το καλύτερο απ’ όλα ήταν ότι στην επιστροφή μας από Αθήνα, χτύπησε το τηλέφωνο μου και ήταν η ιδιαιτέρα του κ. Θεοδωρικάκου. Ο υπουργός ζήτησε να μιλήσει μαζί μου και με ανοικτή ακρόαση για να ακούν 53 άτομα μέσα στο λεωφορείο, αφού μου είπε ότι πήρε τα όλα τα χαρτιά στα χέρια του με λεπτομέρειες, μας είπε ότι από την ερχόμενη Πέμπτη (13/2) θα οργανωθεί μια ομάδα από τη μεριά μας, η οποία θα συνεργαστεί με τον υπουργό για να μπορέσουν να γίνουν τα βήματα πολύ γρήγορα και άμεσα για να διορθωθούν όσα δεν γινόταν τόσα χρόνια. Έχω τη διαβεβαίωση του υπουργού ότι από την Πέμπτη και μετά θα μπορέσουμε να κάνουμε βήματα και μέχρι τον Ιούνιο να έχουμε τουλάχιστον τις εργασιακές αλλαγές που θα μας ανοίξουν έναν δρόμο για τη μονιμοποίηση», τόνισε στη συνέχεια η κ. Στρουμπούλη.

«Οι υποσχέσεις πρέπει να γίνουν πράξη γιατί αν δεν γίνουν θα είμαστε πάλι στον δρόμο όπως έχουμε μάθει να διεκδικούμε τόσα χρόνια…»

Ερωτηθείσα για το ποιος ήταν ο λόγος να γίνει η κινητοποιήση από τη στιγμή που φαίνεται ότι θα δοθεί λύση στα προβλήματα τους, η κ. Στρουμπούλη απάντησε: «Είχαμε αναγγείλει ότι θα κάναμε 48ωρη απεργία και στα μέσα ενημέρωσης και στους Δήμους και θέλαμε να ανεβάσουμε το θέμα, να ακουστεί ξανά η φωνή μας. Ναι, έχουμε τις διαβεβαιώσεις, έχουμε τις υποσχέσεις που όμως πρέπει να γίνουν πράξη γιατί αν δεν γίνουν θα είμαστε πάλι στον δρόμο όπως έχουμε μάθει να διεκδικούμε τόσα χρόνια, γιατί δεν μας χαρίζεται τίποτα».

Επίσης, η κ. Στρουμπούλη είπε ότι δεσμεύτηκε και η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά από την επόμενη βδομάδα και κάθε δεύτερη Πέμπτη θα γίνονται επερωτήσεις στη Βουλή για τις καθαρίστριες, μέχρις ότου να τακτοποιηθούν θέματα που μπορεί να λυθούν για τον κλάδο.

Τ. Ιωαννίδης: «Σε ό,τι μας χρειαστούν οι καθαρίστριες εμείς ως εκπαιδευτικοί θα τους βοηθήσουμε»

«Εμείς είμαστε στο πλευρό των καθαριστριών, πάντα δίπλα στον δίκαιο αγώνα και στα δίκαια αιτήματά τους. Θέλω να τους συγχαρώ για τη μεγάλη και επιτυχή όπως αποδείχτηκε κινητοποίησή τους στην Αθήνα. Οι υποσχέσεις που δόθηκαν πιστεύω ότι θα υλοποιηθούν, αυτό είναι το βασικό. Τα δεδουλευμένα τους πρέπει να δίνονται στην ώρα τους κι όχι με καθυστερήσεις. Είμαστε όλοι εργαζόμενοι και γι’ αυτό πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι. Σε ό,τι μας χρειαστούν οι καθαρίστριες εμείς ως εκπαιδευτικοί θα τους βοηθήσουμε», δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο πρόεδρος του τμήματος ΑΔΕΔΥ Καβάλας και πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας, Τάσος Ιωαννίδης.

Α. Μουμτσάκης: «Ως Δήμος θα είμαστε στο πλευρό τους, στη δύσκολη προσπάθεια που καταβάλλουν»

«Ως δάσκαλος, αλλά και ως πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, γνωρίζω από πρώτο χέρι την προσπάθεια που κάνουν καθημερινά οι καθαρίστριες να κρατήσουν σε υψηλό επίπεδο τα σχολεία μας. Υπάρχουν καθαρίστριες που για 20 χρόνια εργάζονται με συμβάσεις. Πιστεύω ότι έφτασε πλέον η ώρα το υπουργείο να προχωρήσει σε μια σειρά από νομοθετήματα, ώστε να κατοχυρωθούν τα ασφαλιστικά δικαιώματά τους, αλλά και τα συνταξιοδοτικά. Ως Δήμος θα είμαστε στο πλευρό τους, στη δύσκολη προσπάθεια που καταβάλλουν», ανέφερε από τη μεριά του ο αντιδήμαρχος Καβάλας, Απόστολος Μουμτσάκης.

Θ. Μουριάδης: «Ο Δήμος Καβάλας βασίζεται πάνω σε εσάς, η καθαριότητα των σχολείων είναι μεγάλη υπόθεση…»

Μετά την παράσταση διαμαρτυρίας επί της οδού Κύπρου, οι καθαρίστριες ανέβηκαν στο δημαρχείο, όπου συναντήθηκαν με τον Θόδωρο Μουριάδη.

«Ο Δήμος Καβάλας βασίζεται πάνω σε εσάς, η καθαριότητα των σχολείων είναι μεγάλη υπόθεση. Συνεπώς ο Δήμος είναι μαζί σας σε αυτό που κάνετε και φυσικά θα αποστείλουμε τα ανάλογα έγγραφα και στο υπουργείο Εσωτερικών, ώστε να υπάρχει θετική εξέλιξη στο αίτημά σας», είπε ο κ. Μουριάδης στις καθαρίστριες, ενώ από τη μεριά της η κ. Στρουμπούλη ευχαρίστησε τον δήμαρχο για τη στάση του και του επέδωσε τα αιτήματα του κλάδου, ζητώντας του να τεθεί ως θέμα στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο, με τον κ. Μουριάδη να απαντά θετικά. Ακολούθησε πορεία των καθαριστριών σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Διαφημίσεις