Πέμπτη, 17 Ιουνίου, 2021

Στις επάλξεις οι υπηρεσίες Καθαριότητας και Πρασίνου του δήμου Καβάλας

Κυριάκος Σταυρίδης: Έχω απελπιστεί με το πρόγραμμα «Κοινωφελούς Εργασίας», γιατί από τον Ιανουάριο κάθε δέκα μέρες μας λένε ότι ανοίγει

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News
spot_img

Στην καθημερινή «μάχη» που δίνουν οι υπηρεσίες Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου Καβάλας, αναφέρεται με δηλώσεις του στον «Ενήμερο», ο αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής, Κυριάκος Σταυρίδης.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Σταυρίδης, η μεγάλη καθυστέρηση του προγράμματος «Κοινωφελούς Εργασίας» του ΟΑΕΔ, στερεί από τον Δήμο Καβάλας, ακόμη καλύτερα αποτελέσματα στην αποψίλωση των χόρτων, αλλά και στον καθαρισμό των δρόμων, καθώς υπάρχει σημαντική έλλειψη οδοκαθαριστών.

«Αυτό που είχα βάλει σαν στόχο, ήταν μέχρι το τέλος Ιουνίου να είναι καθαρή όλη η πόλη από χόρτα και να πάμε για δεύτερη φορά. Νομίζω ότι είμαστε κοντά στο να το πετύχουμε»

«Η μεγάλη προσπάθεια καταβάλλεται με το ίδιο προσωπικό που υπήρχε και πέρυσι. Το αποτέλεσμα είναι καλό, όμως μένω σε αυτό, δεν λέω πολύ καλό ή κάτι παραπάνω, γιατί κι εμείς δεν είμαστε ακόμη ευχαριστημένοι! Έχουν μείνει κάποια στενά στην πόλη που είναι ακαθάριστα, υπάρχουν όμως και σημεία όπου έχουμε πάει για τρίτη φορά, όπως για παράδειγμα στην περιμετρική της πόλης, στο Περιγιάλι ή στον δρόμο που οδηγεί στο Νοσοκομείο. Σχεδόν κάθε μέρα βρέχει, η βλάστηση μεγαλώνει γρήγορα και είμαστε αναγκασμένοι να «πολεμήσουμε» και με αυτό. Αυτό που είχα βάλει σαν στόχο, ήταν μέχρι το τέλος Ιουνίου να είναι καθαρή όλη η πόλη από χόρτα και να πάμε για δεύτερη φορά. Νομίζω ότι είμαστε κοντά στο να το πετύχουμε», αναφέρει χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καβάλας.

«Έχω απελπιστεί με το πρόγραμμα «Κοινωφελούς Εργασίας», γιατί από τον Ιανουάριο κάθε δέκα μέρες μας λένε ότι ανοίγει. Τώρα μας λένε ότι μέχρι τις 20 Ιουνίου θα ανοίξουν οι αιτήσεις και λογικά θα έχουμε τους εργαζόμενους από τον Αύγουστο…»

«Αυτό που μας στοιχίζει πολύ όμως είναι το πρόγραμμα «Κοινωφελούς Εργασίας» από τον ΟΑΕΔ, που ακόμη δεν έχει έρθει. Πέρυσι τέτοια περίοδο υπήρχαν περισσότερα άτομα που έκαναν τις δευτερεύουσες εργασίες, όπως τον καθαρισμό των οδών. Δεν έχουμε οδοκαθαριστές σε όλους τους δρόμους και είναι απόλυτα δίκαια τα παράπονα των δημοτών. Έχω απελπιστεί με το πρόγραμμα «Κοινωφελούς Εργασίας», γιατί από τον Ιανουάριο κάθε δέκα μέρες μας λένε ότι ανοίγει το πρόγραμμα. Τώρα μας λένε ότι μέχρι τις 20 Ιουνίου θα ανοίξουν οι αιτήσεις και λογικά θα έχουμε τους εργαζόμενους από τον Αύγουστο. Προσπαθούμε με μόνιμους υπαλλήλους, μια φορά στις δέκα να περάσουν από τις μικρές γειτονιές. Προσέχουμε περισσότερο το κέντρο και τα τουριστικά σημεία, τις οδούς Ομονοίας και Βενιζέλου, εκεί έχουμε ρίξει το βάρος μας. Στις γειτονιές υπάρχει πρόβλημα και ξαναλέω είναι δίκαια τα παράπονα όλων των δημοτών. Πιστεύω να υπάρχει ένας οδοκαθαριστής σε κάθε γειτονιά από τον Αύγουστο και μετά», σημειώνει ακόμη ο Κυριάκος Σταυρίδης.

«Δίνουμε μεγάλη βαρύτητα σε δασύλλια, όπως αυτά στις οδούς Πατρών, Κορίνθου και Χαλκίδος, όπου ποτέ δεν μπήκε άνθρωπος να τα καθαρίσει…»

Γενικότερα πάντως οι υπηρεσίες Πρασίνου και Καθαριότητας τα έχουν πάει εξαιρετικά όσον αφορά την αποψίλωση των χόρτων και τον ευπρεπισμό σε δασύλλια και παρκίδες, δίνοντας μια πολύ καλή εικόνα στην πόλη.

«Δίνουμε μεγάλη βαρύτητα σε δασύλλια, όπως αυτά στις οδούς Πατρών, Κορίνθου και Χαλκίδος, όπου ποτέ δεν μπήκε άνθρωπος να τα καθαρίσει. Υπάρχουν όμορφα μικρά πάρκα που τα συντηρούσε η γειτονιά. Βρισκόμαστε σε αυτή τη διαδικασία καθαρισμού τους, όπως και σε παρκίδες στον Άγιο Σίλα και στο Παληό, όπου είμαστε έτοιμοι να πάμε για δεύτερη φορά. Εδώ και μια εβδομάδα συμμετέχουμε με όλα τα μηχανήματα και τους υπαλλήλους στα δασύλλια και προσπαθούμε. Βρήκαμε κάτω από τα χόρτα δρόμους που δεν φαίνονταν, σκαλάκια που ενώνουν γειτονιές και το αποτέλεσμα, αφού κοπούν κάποια πεύκα που έχουν πέσει θα είναι καλό. Το βλέπουμε ήδη στα πρόσωπα των κατοίκων και έτσι θα συνεχίσουμε», επισήμανε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καβάλας.

«Αυτό που με στεναχωρεί είναι ότι δεν περάσαμε ακόμη στον κόσμο ότι πρέπει να μας ενημερώνει κάθε φορά που θα βγάλει κάποιο ογκώδες αντικείμενο έξω. Δε ζητάμε ούτε ακριβά παράβολα, ούτε μεγάλα πρόστιμα, αλλά μια ενημέρωση…»

Ωστόσο, ο κ. Σταυρίδης δεν είναι ικανοποιημένος από τη συμπεριφορά ορισμένων συμπολιτών μας, ειδικά στο θέμα της διαχείρισης ογκωδών αντικειμένων, όπως για παράδειγμα τα στρώματα.

«Στα ογκώδη αντικείμενα υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός του ειδικά από Παρασκευή μέχρι Κυριακή, όποτε και βγαίνουν τα πάντα στον δρόμο! Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη τα καθαρίζουμε, όμως γίνεται και πάλι το ίδιο! Αυτό που με στεναχωρεί είναι ότι δεν περάσαμε ακόμη στον κόσμο ότι πρέπει να μας ενημερώνει κάθε φορά που θα βγάλει κάτι έξω. Δε ζητάμε ούτε ακριβά παράβολα, ούτε μεγάλα πρόστιμα, αλλά μια ενημέρωση. Κάθε φορά που ενημερωνόμαστε την επόμενη μέρα είμαστε εκεί.

Τέλος, όσον αφορά το πλύσιμο των κάδων απορριμμάτων, ο κ. Σταυρίδης είπε ότι το πρώτο πλύσιμό τους έγινε τον Οκτώβριο, το δεύτερο τον Μάρτιο και από βδομάδα θα αρχίσει η τρίτη φάση από το κέντρο και από τα καταστήματα εστίασης και σιγά σιγά με πρόγραμμα σε κάθε γειτονιά μέχρι 15 Ιουλίου να καθαριστούν όλοι οι κάδοι μια φορά.

Διαφημίσεις