Τρίτη, 18 Ιανουαρίου, 2022

Σοβαρό πρόβλημα για την Καβάλα τα εγκαταλελειμμένα οχήματα

Απόστολος Μουμτσάκης: «Είναι πολύ μεγάλος ο αριθμός τους»

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Σοβαρό παραμένει το πρόβλημα με τα εγκαταλελειμμένα οχήματα στην πόλη και τον Δήμο Καβάλας γενικότερα. Ο Αντιδήμαρχος κ. Απόστολος Μουμτσάκης υπογράμμισε ότι ο αριθμός τους είναι πολύ μεγάλος ενώ διαρκώς ενημερώνουν τους ιδιοκτήτες με ειδική σήμανση που τοποθετούν στα οχήματα με την οποία επισημαίνουν την ανάγκη να απομακρυνθεί το όχημα ειδάλλως θα το κάνει ο Δήμος Καβάλας.

Ο κ. Μουμτσάκης αρχικά ανέφερε: «Όταν μιλάμε για εγκαταλελειμμένα οχήματα μιλάμε για αυτά τα οποία πλέον δεν φαίνονται με την πινακίδα και μιλάμε για αυτοκίνητα αλλά και για μηχανάκια. Οι ιδιοκτήτες τους είναι υποχρεωμένοι εφόσον θέλουν να τα διατηρήσουν στην ιδιοκτησία τους να τα πάνε σε ένα ιδιωτικό χώρο. Επειδή όμως πολλοί δεν έχουν ιδιωτικό χώρο, κρατούν επάνω στο δρόμο θέση, εμποδίζοντας και την κυκλοφορία αλλά και την στάθμευση των άλλων αυτοκινήτων. Θέλω να τονίσω ότι από το 2016 και μετά που έγινε η επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας είχαμε περίπου 1200 περισσότερες ίσως υποθέσεις με παρατημένα οχήματα, χωρίς πινακίδες. Και όσο περνούσαν τα χρόνια, το πρόβλημα γινόταν και μεγαλύτερο. Την περσινή χρονιά είχαμε 200 τέτοιες υποθέσεις περίπου. Άλλα από αυτά τα οχήματα τα απομάκρυναν οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες μετά από παρότρυνση της Δημοτικής Αστυνομίας για να μην το χάσουν το όχημα τους οριστικά και σε 25 περιπτώσεις αυτή την χρονιά τα πήρε ο Δήμος Καβάλας και τα πήγε σε καταστροφή και ανακύκλωση».

«Είναι πολύ μεγάλος ο αριθμός»

Ο κ. Μουμτσάκης πρόσθεσε πως «είναι πολύ μεγάλος ο αριθμός και γενικά αυτή την τελευταία χρονιά είχαμε μεγάλη αύξηση. Μόλις βρούμε ένα όχημα παρατημένο και χωρίς πινακίδες τότε βάζουμε πάνω στο τζάμι το ειδικό αυτοκόλλητο και αυτό θα πρέπει να μείνει εκεί για 90 ημέρες και στις υπόλοιπες 45 μαζεύουμε αυτά τα αυτοκίνητα

Άρα το χρονικό περιθώριο που δίδουμε στους ιδιοκτήτες είναι αρκετά μεγάλο και αν κάποιος θέλει να το πάρει μπορεί να το πάρει μια και ειδοποιείται από την υπηρεσία, οπότε αφού περάσουν αυτές οι προβλεπόμενες από το νόμο ημέρες, τα παίρνουμε τα αυτοκίνητα και τα οδηγούμε στην καταστροφή ή στην ανακύκλωσή.

Ωστόσο το πρόβλημα παραμένει. Υπάρχουν και κάποιοι που παίρνουν τα αυτοκίνητα με το αυτοκόλλητο και τα πηγαίνουν σε άλλο σημείο. Αλλά υπάρχει ένα παράθυρο από τον νόμο που λέει ότι το αυτοκίνητο θα πρέπει να είναι παρατημένο στο ίδιο ακριβώς σημείο για 90 ημέρες. Αν κανείς το μετακινήσει ξεκινάει η μέτρηση και πάλι από την αρχή. Καινούριο αυτοκόλλητο και 90 άλλες ημέρες. Εμείς όμως το ξεπεράσαμε με κάποια νομικά που έχουμε ανακαλύψει οπότε γίνεται πιο γρήγορα η συλλογή αυτών των οχημάτων».

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αρμόδιας υπηρεσίας, περισσότερα από 50 οχήματα αναμένεται να απομακρυνθούν από τον Δήμο Καβάλας.

spot_img

Διαφημίσεις