Τετάρτη, 29 Μαρτίου, 2023

Τηλέφωνο: 2510-831600

Πρόγραμμα ημερήσιας απασχόλησης μαθητών του δήμου Καβάλας

Ημέρα:

Άρχισε από την Τρίτη (19/6) και ολοκληρώνεται τη Δευτέρα (25/6) η διαδικασία εγγραφής νηπίων και παιδιών μέχρι 10 ετών στο πρόγραμμα ημερήσιας απασχόλησης μαθητών του δήμου Καβάλας, το οποίο θα διαρκέσει από τις 2 Ιουλίου μέχρι και τις 31 Αυγούστου.

Αυτό ανακοίνωσε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Τρίτης (19/6) στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, η πρόεδρος του νομικού προσώπου «Κοινωνική Αλληλεγγύη – Προσχολική Αγωγή δήμου Καβάλας» Μαρία Φραντζεσκάκη, παρουσία και της διευθύντριας των παιδικών σταθμών του δήμου, Έλσας Αυλωνίτου.

Ένα πρόγραμμα που ξεκίνησε πριν τέσσερα χρόνια και κάθε χρόνο έχει ανταπόκριση, καθώς ολοένα αυξάνει ο αριθμός των παιδιών

«Αυτό που απασχολεί τους γονείς, των οποίων τα παιδιά έχουν τελειώσει το νηπιαγωγείο, αλλά και όσων είναι μέχρι και δέκα ετών, είναι το πρόγραμμα της ημερήσιας απασχόλησης. Ένα πρόγραμμα που ξεκίνησε πριν τέσσερα χρόνια και κάθε χρόνο έχει ανταπόκριση, καθώς ολοένα αυξάνει ο αριθμός των παιδιών. Πέρυσι φιλοξενήσαμε 160 παιδιά, όπως θα γίνει και φέτος. Έχουμε πάρει απόφαση ίσως κάποια παιδιά να μεταφερθούν στο 10ο δημοτικό της δημαρχίας, αν ο αριθμός τους είναι μεγαλύτερος. Προβήκαμε σε προκήρυξη θέσεων και θα προσλάβουμε τρεις νηπιαγωγούς, πέντε δασκάλους, δυο γυμναστές, έναν καλλιτεχνικών, έναν μουσικής, και μια δασκάλα αγγλικών. Επίσης θα προσλάβουμε τέσσερα άτομα για την καθαριότητα. Η προκήρυξη τελειώνει την Τετάρτη (20/6). Οι γονείς που ενδιαφέρονται να εγγράψουν τα παιδιά τους στο πρόγραμμα, μπορούν να το κάνουν μέχρι και τις 25 Ιουνίου. Από τις 2 Ιουλίου μπορούν να φέρουν τα παιδιά τους στα σχολεία που θα τους υποδείξουμε. Το πρόγραμμα θα κρατήσει δυο μήνες μέχρι και τις 31 Αυγούστου και το ωράριο θα είναι από τις 7 το πρωί μέχρι και τις 4 το απόγευμα, ένα ωράριο που είναι ικανοποιητικό. Ο δήμος έρχεται να βάλει πλάτη, να βοηθήσουμε τους γονείς και να είναι ήσυχοι ότι τα παιδιά τους θα είναι ευχαριστημένα», ανέφερε σχετικά στις δηλώσεις της η Μαρία Φραντζεσκάκη.

Σχετικά με το πρόγραμμα Ε.Σ.Π.Α. για τους παιδικούς σταθμούς

Παράλληλα, η πρόεδρος του νομικού προσώπου «Κοινωνική Αλληλεγγύη – Προσχολική Αγωγή» του δήμου Καβάλας αναφέρθηκε και στο θέμα των παιδιών που μπορούν να ενταχθούν στους παιδικούς σταθμούς μέσω του προγράμματος Ε.Σ.Π.Α. «Οι γονείς των παιδιών έως τριών ετών λίγο πριν τα προνήπια μπορούν να τα εγγράψουν στους παιδικούς σταθμούς και να χρησιμοποιήσουν το πρόγραμμα Ε.Σ.Π.Α. που ξεκίνησε στις 14 Ιουνίου και τελειώνει στις 3 Ιουλίου, κάνοντας την ηλεκτρονική τους αίτηση στην Ε.Ε.Τ.Α.Α. για να λάβουν το voucher και να μπουν τα παιδιά τους δωρεάν στους παιδικούς σταθμούς. Προτρέπουμε τους γονείς που πληρούν τις προδιαγραφές να μπουν στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Τ.Α.Α. για να δουν ότι δικαιούνται το voucher και να κάνουν την αίτησή τους τακτοποιώντας τα παιδιά τους», σημείωσε χαρακτηριστικά για το θέμα η Μαρία Φραντζεσκάκη.

Η μεγάλη καλοκαιρινή γιορτή για τα παιδιά όλου του δήμου την Τετάρτη (20/6) στο Πάρκο Φαλήρου

Τέλος, η κ. Φραντζεσκάκη αναφέρθηκε στη μεγάλη καλοκαιρινή γιορτή η οποία θα γίνει την Τετάρτη (20/6) στις 7 το απόγευμα στο Πάρκο Φαλήρου και αφορά τα παιδιά όχι μόνο των παιδικών σταθμών, αλλά και όλα τα παιδιά του δήμου, γι’ αυτό και εντάχθηκε στο πρόγραμμα των «Ελευθερίων».

«Θα υπάρχουν πολλά δρώμενα, τα παιδιά θα παίξουν, θα κάνουν κατασκευές και πολλά άλλα. Για πρώτη φορά η δράση θα γίνει από όλους τους παιδικούς σταθμούς και το προσωπικό τους. Ήταν μια απόφαση που είχε παρθεί συλλογικά από την διευθύντρια όλων των σταθμών την κ. Αυλωνίτου, όσο και από τις διευθύντριες των υπολοίπων σταθμών. Είναι μια ιδέα που είχε ξεκινήσει από την προεδρία της κ. Δρακονάκη και τη συνεχίσαμε όλοι μαζί», επισήμανε σχετικά η Μαρία Φραντζεσκάκη.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η βίλα του Γιάννη Ραγκούση που νοικιάζει προς 14.700 ευρώ την εβδομάδα

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η...

Υποψήφιος στον δήμο Θερμαϊκού ο Βασίλης Καρράς

Υποψήφιος στον δήμο Θερμαϊκού Θεσσαλονίκης με τον συνδυασμό «ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ-Σύγχρονος...

Ελπίζουν σε αύξηση της κίνησης το Πάσχα οι έμποροι της Καβάλας

Γιάννης Κελγιώργης: Τα έργα για το φυσικό αέριο θα...

Προς τον συνεδριακό τουρισμό «κοιτάζει» η Περιφέρεια ΑΜΘ

«Ο συνεδριακός τουρισμός είναι ένα κομμάτι που διαθέτει ένα...

Δημοφιλή

ΚΑΒΑΛΑ: Ο Θανάσης Συρόπουλος ζητά τη βοήθεια μας για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Ο συμπολίτης μας Θανάσης Συρόπουλος έστειλε μια επιστολή στην...

Τι είναι αυτοδικία κατά το Ποινικό Κώδικα. (του Γιώργου Γιαγκουδάκη)

Το θέμα στο οποίο αναφέρομαι σήμερα προς ενημέρωση σας...

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο σκοτώθηκε σε τροχαίο

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο Καβάλας σκοτώθηκε σε τροχαίο...

Δεν τα κατάφερε τελικά ο Λάκης – Αύριο Δευτέρα η κηδεία του

Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Λάκης Ανθίμου δεν τα κατάφερε...