Τετάρτη, 25 Μαΐου, 2022

Πάνω από 900.000 ευρώ το ποσό που μέχρι σήμερα έχει ρυθμιστεί στον δήμο Καβάλας, όσον αφορά τα χρέη των πολιτών

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Γιάννης Σιαπέρας
Γιάννης Σιαπέρας
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News
spot_img

Πάνω από 900.000 ευρώ είναι το ποσό που μέχρι σήμερα έχει ρυθμιστεί στον δήμο Καβάλας, όσον αφορά τα χρέη των πολιτών, οι οποίοι έχουν ενταχθεί στην ρύθμιση των 100 δόσεων.

Όπως δήλωσε στον «Ενήμερο» ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Καβάλας, Δημοσθένης Τουλκίδης, οι πολίτες μπορούν να προσέρχονται στον δήμο μέχρι και το τέλος του μήνα που διανύουμε, ώστε να ενταχθούν στην ευνοϊκή αυτή ρύθμιση, ενώ, όπως επισήμανε, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση για οποιαδήποτε παράταση, αντίθετα υπάρχει δήλωση της αναπληρώτριας υπουργού Νάντιας Βαλαβάνη ότι δεν θα δοθεί καμία παράταση.

125.000 ευρώ έχουν ήδη μπει στα ταμεία του δήμου Καβάλας

«Με τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχουμε συγκεντρώσει, στο ταμείο του δήμου Καβάλας, το ποσό που έχει ρυθμιστεί έχει αγγίξει τις 940.000 ευρώ και στο ταμείο του δήμου μας έχουν μπει περί τις 125.000 ευρώ. Το υπόλοιπο ποσό έχει ρυθμιστεί και φυσικά θα αποπληρωθεί στο πλαίσιο της ρύθμισης των 100 δόσεων. Σαφώς είναι μια ρύθμιση με πολύ ευνοϊκούς όρους και για αυτό οι πολίτες που ανταποκρίθηκαν ήταν πολλοί. Μακάρι να υπήρχαν κι άλλες τέτοιες ρυθμίσεις, διότι οι πολίτες όταν μπορούν να πληρώσουν, το κάνουν», τόνισε σχετικά στις δηλώσεις του στον «Ε» ο Δημοσθένης Τουλκίδης.

Σχεδόν το 25% των οφειλών των πολιτών προς τον δήμο έχει ρυθμιστεί

Βέβαια θα πρέπει να σημειωθεί ότι χονδρικά οι οφειλές των πολιτών προς τον δήμο Καβάλας, ανέρχονται στα 4 εκατομμύρια ευρώ, άρα με τα σημερινά δεδομένα, το ποσό που έχει ρυθμιστεί φτάνει το 25% σχεδόν των συνολικών οφειλών.

«Η ουσία είναι ότι η ανταπόκριση των συμπολιτών μας ήταν σημαντική. Το ένα εκατομμύριο ευρώ πιστεύω ότι θα είχε ξεπεραστεί κατά πολύ, αν υπήρχε μια πιο ευνοϊκή οικονομική κατάσταση κι ένα περιβάλλον πιο ήπιο. Περάσαμε κι έναν μήνα τρικυμίας, που σίγουρα απέτρεψε κάποιους να ρυθμίσουν τα χρέη τους. Αν υπάρξει «λευκός καπνός» από τις Βρυξέλες και ηρεμήσουν τα πράγματα στην ελληνική οικονομία, ίσως η ανταπόκριση να είναι ακόμη μεγαλύτερη. Μέχρι τώρα δεν υπήρχε σταθερότητα κι αυτό το γεγονός απέτρεπε πολλούς να πληρώσουν και να περιλάβουν μέσα στα καθημερινά τους έξοδα μια ρύθμιση χρεών», ανέφερε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Καβάλας.

Πηγή: Ενήμερος

spot_img
spot_img

Διαφημίσεις