Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
spot_img

ΟΤΑ: “Διεκδικούμε μόνιμη χρηματοδότηση για τους εργαζόμενους” – Δήμητρα Τσανάκα: «Αν χρειαστεί να πληρώσει ο δήμος, θα πληρώσει…»

Ημέρα:

Απλήρωτοι από τον περασμένο Ιούνιο είναι οι εργαζόμενοι των παιδικών σταθμών και του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» του δήμου Καβάλας, λόγω της διακοπής της χρηματοδότησης των εν λόγω κοινωνικών δομών από τα ευρωπαϊκά προγράμματα.

Για τον λόγο αυτό οι εργαζόμενοι του δήμου Καβάλας προέβησαν το μεσημέρι σε στάση εργασίας, στην διάρκεια της οποίας συγκεντρώθηκαν στην αυλή του δημαρχείου, όπου και συναντήθηκαν με την δήμαρχο της πόλης, Δήμητρα Τσανάκα.

Γιάννης Χατζηκωνσταντίνου: «Διεκδικούμε μόνιμη χρηματοδότηση για τους εργαζόμενους των κοινωνικών δομών» 

«Προκηρύξαμε στάση εργασίας διεκδικώντας την άμεση καταβολή της μισθοδοσίας των εργαζομένων στις κοινωνικές δομές, όπως στους παιδικούς σταθμούς και στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι». Οι εργαζόμενοι σε αυτές τις δομές είναι απλήρωτοι από τον Ιούνιο, δηλαδή έχουν να πάρουν μισθό εδώ και τέσσερις μήνες. Αυτό λόγω της διακοπής της χρηματοδότησης από τα ευρωπαϊκά προγράμματα. Το επόμενο διάστημα θα έρθουν κάποια χρήματα, τα οποία θα αφορούν την εξόφληση μισθοδοσίας τριών μηνών. Το πρόβλημα όμως είναι το τι γίνεται από εδώ και πέρα. Οι επόμενες χρηματοδοτήσεις από το Ε.Σ.Π.Α. είναι άγνωστο πότε θα έρθουν και για αυτό τον λόγο διεκδικούμε μια μόνιμη χρηματοδότηση αυτών των κοινωνικών δομών, για να μην υπάρχουν τέτοια ζητήματα. Οι εργαζόμενοι πρέπει να αμείβονται κάθε μήνα για την εργασία που προσφέρουν. Δεν δουλεύει κανένας για πλάκα. Από πίσω είναι οικογενειακοί προϋπολογισμοί, οι οποίοι επιβαρύνονται ακόμη περισσότερο με τα νέα μέτρα που φέρνει το τρίτο μνημόνιο. Καλούμε τους δημάρχους και τους προέδρους των νομικών προσώπων να διεκδικήσουν μια σταθερή χρηματοδότηση για αυτές τις δομές. Ακόμη κι αν χρειαστεί μια νομοθετική ρύθμιση. Να σημειωθεί επίσης ότι δημιουργείται πρόβλημα και με τις σχολικές καθαρίστριες με την μείωση κατά 10% της μισθοδοσίας τους», επισήμανε στις δηλώσεις του προς τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Καβάλας, Γιάννης Χατζηκωνσταντίνου.

Δήμητρα Τσανάκα: «Αν χρειαστεί να πληρώσει ο δήμος, θα πληρώσει…»

Από την πλευρά της η δήμαρχος Καβάλας, απευθυνόμενη προς τους εργαζόμενους των κοινωνικών δομών είπε: «Κόβουν 30% από το Ε.Σ.Π.Α. Εγώ πρέπει να κόψω 30% από το προσωπικό; Για παράδειγμα στους παιδικούς σταθμούς το προσωπικό είναι ανάλογο με τον αριθμό των παιδιών. Φυσικά δεν θα απολύσω προσωπικό σε τόσο δύσκολες εποχές. Θα πασχίσω για τα χρήματά σας και να ξέρετε ότι υπάρχει ιδιαίτερη ευαισθησία σε αυτόν τον δήμο σε ό,τι αφορά τους παιδικούς σταθμούς. Τα παιδιά των καβαλιωτών έχουν ένα καταφύγιο σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς και θα εξακολουθήσουν να το έχουν. Αν χρειαστεί να πληρώσει ο δήμος Καβάλας, θα πληρώσει. Τα λεφτά του δήμου δεν είναι μόνο για εκδηλώσεις και χαζά. Είναι για την ουσία και τον κοινωνικό τομέα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς πριν από όλα και πάνω από όλα. Για αυτό δεν απολύουμε κανέναν από το προσωπικό και για αυτό θα προσπαθήσουμε με νύχια και με δόντια να κρατήσουμε την ποιότητα στους παιδικούς μας σταθμούς. Εμείς παράλληλα θα διεκδικούμε τα χρήματα από το Ε.Σ.Π.Α., ενώ και η Ομοσπονδία σας πρέπει να ασκήσει πίεση, ώστε να υπάρξει αποτέλεσμα. Ο δήμος Καβάλας θα φροντίσει τα παιδιά του, όπως κι εσάς».

«Θα στηρίξουμε τις κοινωνικές δομές του δήμου»

Σχετικά τέλος με το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», η δήμαρχος Καβάλας, είπε: «Το εν λόγω πρόγραμμα είναι μια παλιά πονεμένη ιστορία από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου να ψυχορραγεί, αλλά δόξα τω Θεώ να μην πεθαίνει. Κάθε χρόνο συμβαίνουν αυτά, ας ελπίσουμε ότι και αυτή τη φορά θα περάσουμε τον κάβο. Είμαι περήφανη για τις κοινωνικές δομές του δήμου Καβάλας, στις οποίες όχι μόνο δεν θα βάλουμε χέρι, αλλά θα τις στηρίξουμε, γιατί τώρα θα φανεί ο ρόλος τους».

Είμαστε ΧΟΡΗΓΟΙ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Την επιδότηση ενέργειας καλούνται να επιστρέψουν οι επαγγελματίες

Τα 800 εκατ. ευρώ που είχαν υπολογιστεί δεν εγκρίθηκαν...

«Όρνιθες» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη / Πρεμιέρα στο 67ο Φεστιβάλ Φιλίππων!

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ Στις 11 σωζόμενες κωμωδίες του...

Το 25% του ΑΕΠ της Καβάλας καλύπτεται από τον τουρισμό

Κορίνα Γανίτου: Οι δυνατότητες που προσφέρει η πόλη μας...

86χρονος ανασύρθηκε νεκρός από την θάλασσα στο Ραχώνι Θάσου

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της...

Γιορτή Καλαμποκιού στους Αντιφιλίππους

Ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Αντιφιλίππων σας προσκαλεί στην...

Έκαναν αγορές με πλαστά 50αρικα σε Καβάλα και Δράμα

Συνελήφθησαν την Πέμπτη (11-7-2024) το μεσημέρι στη Δράμα, από...