Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων στο δήμο Καβάλας

Ημέρα:

Στη σύσταση Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων προχωρά, ύστερα από ομόφωνη απόφασή που ελήφθη στο πλαίσιο συνεδρίασης της το μεσημέρι της Δευτέρας, η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του δήμου Καβάλας.

Κύριος στόχος της Ομάδας αυτής θα είναι η διαχείριση απρόβλεπτων παραγόντων στον τουριστικό κλάδο, που μπορούν να προκύψουν από έκτακτα συμβάντα σε τοπικό, περιφερειακό, αλλά και εθνικό επίπεδο, καθώς επίσης και η μείωση των αρνητικών επιπτώσεων στον τουρισμό της περιοχής εξαιτίας αυτών των έκτακτων συμβάντων.

Αντικείμενο της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων αποκλειστικά τα θέματα του τουρισμού 

Όπως υπογράμμισε η πρόεδρος της Επιτροπής, Αναστασία Ιωσηφίδου, κάθε δήμος θα πρέπει να έχει μια τέτοια ομάδα, ενώ με έμφαση τόνισε ότι αντικείμενο της Ομάδας θα είναι αποκλειστικά τα θέματα του τουρισμού, χωρίς να συγχέεται με άλλες αρμοδιότητες ή ευθύνες οργάνων του δήμου Καβάλας.

Η Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων θα αποτελείται από τον Δημοσθένη Τουλκίδη, από εκπρόσωπο του Συνδέσμου Ξενοδόχων, από εκπρόσωπο του Επιμελητηρίου, από τον νομικό σύμβουλο του δήμου, Απόστολο Αγελαράκη, καθώς και από έναν δημοσιογράφο.

Η κ. Ιωσηφίδου τόνισε ότι η Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων θα πρέπει να είναι μικρή, ευέλικτη και αποτελεσματική, αλλά και να επικοινωνεί με άλλους φορείς, όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο, χωρίς να απαιτείται προηγούμενα η σύγκληση της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης.

Ενημέρωση για τις τουριστικές εκθέσεις – Συζήτηση για Cosmopolis και Kavala Air Sea Show

Στη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του δήμου Καβάλας, η κ. Ιωσηφίδου προχώρησε σε σχετική ενημέρωση για τις τουριστικές εκθέσεις σε Ινδία, Σερβία και Σουηδία, ενώ αναφέρθηκε και στην έκθεση της Μόσχας που ακολουθεί το επόμενο διάστημα.

Παράλληλα, επικαλέστηκε και τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ξενοδόχων Καβάλας, Αντώνη Μιτζάλη, ο οποίος ήταν παρών στη συνεδρίαση,  λέγοντας ότι τα μηνύματα για την τουριστική κίνηση στην Καβάλα είναι ιδιαίτερα αισιόδοξα για το 2016.

Τέλος, έγινε συζήτηση και για τις δύο μεγάλες πολιτιστικές εκδηλώσεις του φετινού καλοκαιριού, το Kavala Air Sea Show και το Cosmopolis, οι οποίες, σύμφωνα με την κ. Ιωσηφίδου, μπορούν να προσδώσουν σημαντικά οφέλη για το τουριστικό πακέτο της περιοχής μας, αφού θα συνυπάρξουν για πρώτη φορά.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

«Δεσποινίς Μαργαρίτα» στο θέατρο «Αμαλία» Θεσσαλονίκης

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ Ο Ρομπέρτο Ατάϋντε γεννήθηκε το...

Καβάλα: Ένας νεκρός και ένας τραυματίας σε τροχαίο

Την 2-12-2023 και ώρα 21.45΄, στην επαρχιακή οδό  Κεραμωτής...

Η αγορά της Καβάλας βάζει τα γιορτινά της

Γιάννης Τσίρλης: Την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου το «Pre Christmas...

Απόστολος Χρόνης: Προάγγελος ιδιωτικοποίησης οι συνενώσεις των ΔΕΥΑ;

Την έντονη ανησυχία του για την πιθανή ιδιωτικοποίηση του...

Γονική αποξένωση: Το έγκλημα που δεν τιμωρείται!

Καλησπέρα φίλες και φίλοι. Σήμερα είναι μια μεγάλη ευκαιρία...

«Κλυταιμνήστρα η (ε)κλυτή βασίλισσα» σε σκηνοθεσία Παύλου Λεμοντζή

Την θεατρική παράσταση «Κλυταιμνήστρα η (ε)κλυτή βασίλισσα», που ανεβαίνει...

Ξενοφών Κροκίδης: Θα εξηγήσουμε τι είναι, αλλά και τι δεν είναι εθελοντισμός

Ξενοφών Κροκίδης: Όταν υπάρχει ένα μεγάλο κίνημα εθελοντισμού σημαίνει...

Θέμης Καλπακίδης: Απ’ το κακό στο χειρότερο πηγαίνει η αγροτική παραγωγή

«Πηγαίνουμε από το κακό στο χειρότερο», επισημαίνει για την...