Τρίτη, 25 Ιανουαρίου, 2022

Οι καβαλιώτες αγκάλιασαν την «Αγκαλιά Αλληλεγγύης»

Απόλυτα ικανοποιημένος ο αντιδήμαρχος Λεωνίδας Παππάς

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Απόλυτα ικανοποιημένος από την αποδοχή του προγράμματος «Αγκαλιά Αλληλεγγύης», δηλώνει ο αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καβάλας κ. Λεωνίδας Παππάς.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο κ. Παππάς, «την Τρίτη ξεκίνησε αυτή η δράση που είναι πολύ σημαντική. Ήταν μια ιδέα του Δημάρχου σχετικά με τα παιδιά των οικογενειών που έχουν χαμηλά εισοδήματα, σε συνεργασία με την κ. Στέλλα Αργυρίου. Προσπαθήσαμε μαζί να διοργανώσουμε αυτό το πρόγραμμα που θα παραμένει ανοικτό καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς και ανάλογα με την περίσταση θα διανθίζεται με διάφορες θεματικές ενότητες. Τώρα λοιπόν που έχουμε την περίοδο του Πάσχα αποφασίσαμε πως η πρώτη θεματική ενότητα της «Αγκαλιάς Αλληλεγγύης», θα είναι ένα παιχνίδι για κάθε παιδί».

«Σκεφτήκαμε να κάνουμε αυτή την δράση το Πάσχα», λέει ο κ. Παππάς, «με την συγκέντρωση χρημάτων για να αγοράσουμε παιχνίδια στα παιδιά αυτών των οικογενειών. Στο πλαίσιο αυτό απευθυνθήκαμε σε χορηγούς που αμέσως ανταποκρίθηκαν και κάλυψαν το κόστος. Επειδή όμως όταν μαθεύτηκε αυτή η δράση και υπήρξε και μεγάλη προθυμία από τους καβαλιώτες να συνεισφέρουν, αποφασίσαμε με τα συνεργαζόμενα καταστήματα παιδικών παιχνιδιών να μπορούν οι καβαλιώτες να δίνουν όσα χρήματα μπορούν προκειμένου να δημιουργηθεί ένας κουμπαράς και για επόμενες δράσεις, όπως σχολικά είδη, βιβλία, επόμενες γιορτές κλπ. Ήρθαμε σε επαφή και με τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας, ο οποίος μας υπέδειξε ποια είναι αυτά τα καταστήματα που ανταποκρίθηκαν άμεσα, όπως των κ .κ. Μεταξά, Μοδούρα και Βαφείδη. Οι καβαλιώτες αυτή την Μεγάλη Εβδομάδα μέχρι και σήμερα το μεσημέρι, προσερχόμενοι στα καταστήματα να αγοράσουν τα δώρα για τους δικούς τους, μπορούν να αφήνουν 5,10 ή 15 ευρώ που θα συγκεντρωθούν γι’ αυτόν ακριβώς τον σκοπό. Το ίδιο γίνεται και στις Κρηνίδες στο κατάστημα της κας Μαυράκη και εκεί η διανομή μάλιστα έχει γίνει ήδη. Στα παιδιά κάτω των 12 ετών αγοράσαμε δώρα και την Μεγάλη Πέμπτη στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, 10-12 το πρωί, θα μπορούν οι οικογένειες που ειδοποιήθηκαν να προσέρχονται και να παραλαμβάνουν δώρα, ανάλογα με το φύλο και την ηλικία του παιδιού».

«Σχεδιάζουμε και σκοπεύουμε η «Αγκαλιά Αλληλεγγύης» να έχει πάρα πολλές δράσεις και αν μας δοθεί η δυνατότητα, ίσως να μην περιορίζεται η δράση αυτή μόνο σε σχολικά είδη, αλλά να επεκταθεί σε ένδυση και υπόδηση.

Ευχαριστούμε τους χορηγούς που μας αγκάλιασαν και αυτοί είναι: Η Γεωαπόδοση, η Βουγιουκλή Α.Ε., η ΜΕΚΟΝ Α.Ε, το καφέ Black Drop, τα Hondos Center Καβάλας, το Lorez και οικογένεια Ανανιάδη με το κατάστημα Street Food. Όλοι μαζί με γενναιότητα και μεγαλοψυχία σ αυτές τις ώρες και σ αυτές τις δύσκολες ώρες, κάλυψαν αυτή την χορηγία. Του ευχαριστούμε θερμά, γιατί χωρίς την βοήθειά τους δεν θα ήταν δυνατόν να γίνει η δράση αυτή. Φυσικά ευχαριστούμε και τους καβαλιώτες γιατί από την πρώτη στιγμή που άρχισε το πρόγραμμα αυτό, αγκάλισαν αυτή την προσπάθεια και όπως δείχνουν τα πράγματα θα μαζευτεί ένα σημαντικό ποσόν για τις περαιτέρω δράσεις μας γι αυτές τις πληττόμενες οικογένειες», σημείωσε καταληκτικά ο κ. Παππάς.

spot_img

Διαφημίσεις