Τρίτη, 18 Ιανουαρίου, 2022

Ξεκίνησε από τη ΔΕΥΑΚ η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στην Κηπούπολη

Απόστολος Χρόνης: Όλος ο Δήμος Καβάλας θα έχει νέο δίκτυο

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Η ΔΕΥΑΚ έχει ξεκινήσει την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στην περιοχή της Κηπούπολης. Ο πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης κ. Απόστολος Χρόνης γνωστοποίησε πως το έργο έχει προϋπολογισμό 3,5 εκ. ευρώ.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «ήδη έχει ξεκινήσει από την περασμένη Πέμπτη το έργο της αλλαγής του δικτύου ύδρευσης στην Κηπούπολη. Είναι σημαντικό διότι εκεί έχουμε ακόμη δίκτυα από το 1950 και το 1960. Προχωράμε στην αντικατάσταση όλου του δικτύου κι έτσι θα καθυστερήσουν λιγάκι οι ασφαλτοστρώσεις στην οδό Τενέδου. Συνεννοηθήκαμε με την Τεχνική Υπηρεσία ώστε να προχωρήσουμε εμείς άμεσα και μετά να πάμε στην Αγία Παρασκευή για την αλλαγή δικτύου. Συντονιστήκαμε για να μην σκάβουμε δύο φορές τους δρόμους.

Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 3,5 εκ. ευρώ και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ. Έχει χρόνο περαίωσης τα 2 χρόνια. Εντάσσεται στο γενικότερο σχεδιασμό που έχουμε για την πόλη της Καβάλας και το δήμο μας γενικά. Μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια θέλουμε να αλλαχθεί όλο το δίκτυο ύδρευσης και να έχουμε νέο σε όλο το Δήμο Καβάλας.

Πρόσθεσε ότι «το ίδιο συμβαίνει και με τους οικισμούς που έχουμε. Περιμένουμε από μέρα σε μέρα την ανακοίνωση από τον Περιφερειάρχη κ. Μέτιο, τουλάχιστον 2 από τα 3 έργα που έχουμε υποβάλλει και αφορούν το Δάτο- Πολύστυλο- Μικροχώρι και το υπόλοιπο του Ζυγού. Τον επόμενο μήνα μάλλον θα υπογράψουμε τη σύμβαση για την αντικατάσταση του δικτύου στον Αμυγδαλεώνα. Θα υποβάλλουμε μέχρι το τέλος του μήνα πρόταση στο «Αντώνης Τρίτσης» για την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης των Κρηνίδων και μετά όλος ο Δήμος Καβάλας θα έχει νέο δίκτυο με λιγότερα προβλήματα και βλάβες. Αυτό σημαίνει ότι θα ανέβει και το επίπεδο βιωσιμότητας των πολιτών και θα το πετύχουμε. Λίγο υπομονή απ’ όλους αφού τα έργα δημιουργούν όχληση με το σκάψιμο των δρόμων και των πεζοδρομίων και σύντομα θα είμαστε πολύ καλύτερα. Και οι πολίτες και τα συνεργεία της ΔΕΥΑΚ που θα έχουν αντιμετωπίσουν λιγότερες βλάβες».

spot_img

Διαφημίσεις