Τρίτη, 18 Ιανουαρίου, 2022

Ξεκίνησαν τα δια ζώσης μαθήματα στο Δημοτικό Ωδείο Καβάλας

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Με δια ζώσης μαθήματα επαναλειτουργεί το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας. Σύμφωνα με τον πρόεδρό του κ. Κοσμά Χαρπαντίδη τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και η εκπαιδευτική διαδικασία εξελίσσεται ομαλά.

Συγκεκριμένα ο κ. Χαρπαντίδης ανέφερε:

«Το Ωδείο ξεκίνησε να λειτουργεί διά ζώσης μετά από μία πολύ μεγάλη παύση, από το Νοέμβριο μέχρι τώρα. Όλο αυτό το χρονικό διάστημα γινόντουσαν διαδικτυακά προβλήματα, κάτι πρωτόγνωρο, με όποια προβλήματα επιφέρει αυτή η διαδικασία σε μαθητές και καθηγητές. Σημασία έχει ότι καταφέραμε να βελτιώσουμε τη διαδικτυακή εκπαίδευση και να ολοκληρώνονται τα μαθήματα με επιτυχία. Βέβαια τίποτα δεν αντικαθιστά τη δια ζώσης επαφή του μαθητή και του καθηγητή, που θα έχει αποκατασταθεί τις επόμενες 4 εβδομάδες. Πλέον, συνεχίζουμε κανονικά.

Τηρούμε όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, δεν μπορούν να μπουν μέσα οι συνοδοί και οι γονείς στο Ωδείο παρά μόνο οι καθηγητές και οι μαθητές. Μόλις τελειώνει το μάθημα γίνεται απολύμανση του χώρου όπως προβλέπεται».

Καλά τα οικονομικά του Ωδείου

Για τα οικονομικά του Ωδείου ο κ. Χαρπαντίδης τόνισε:

«Με τη συνδρομή του Δήμου Καβάλας είναι τα πάντα καλά. Οι μαθητές πληρώνουν κανονικά τα δίδακτρά τους. Το Ωδείο κατάφερε την περίοδο της καραντίνας να εξοφλήσει τις υποχρεώσεις του προς τρίτους. Παραλάβαμε χρέος 65 χιλιάδων ευρώ και τώρα σχεδόν το έχουμε μηδενίσει, είμαστε στα 4.500 ευρώ που είναι τα τρέχοντα τιμολόγια. Το μεγαλύτερο κομμάτι του χρέους έχει εξοφληθεί με τη συμπαράσταση του Δήμου Καβάλας, οι καθηγητές πληρώνονται πάντα κοντά στο χρονικό διάστημα της παροχής των υπηρεσιών τους, χωρίς καθυστερήσεις. Ο Δήμος Καβάλας παρά τα όποια προβλήματα χρηματοδοτεί το Δημοτικό Ωδείο κανονικά. Οικονομικά είμαστε σε καλό σημείο. Οι καθηγητές έχουν πληρωθεί, οι γονείς ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους. Υπάρχουν κάποια προβλήματα καθυστερήσεων και μικρών αρνήσεων αλλά με το διάλογο και τη συνεχή επικοινωνία αυτά επιλύονται και προχωράμε κανονικά».

Τέλος είπε ότι «θα αρχίσουν σιγά- σιγά και οι εκδηλώσεις του Ωδείου από τον Ιούνιο και θα κορυφωθούν στα μέσα Ιουλίου με ένα τριήμερο κλασικής μουσικής. Θα συνεχίσουμε την εξωστρέφειά μας με εκδηλώσεις σε εξωτερικούς χώρους φυσικά, λόγω των συνθηκών».

spot_img

Διαφημίσεις