Τρίτη, 26 Οκτωβρίου, 2021

Με τηλεκπαίδευση γίνονται τα μαθήματα του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας

Κοσμάς Χαρπαντίδης: Το πλαίσιο είναι ακόμη πιο αυστηρό απ’ ό,τι στα σχολεία

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Με ψηφιακό τρόπο γίνονται τα μαθήματα στο Δημοτικό Ωδείο Καβάλας λόγω κορωνοϊού. Σύμφωνα με τον πρόεδρό του κ. Κοσμά Χαρπαντίδη ποτέ δεν τέθηκε θέμα να γίνονται τα μαθήματα δια ζώσης λόγω του ιού, ενώ το επίπεδο διδασκαλίας είναι διαρκώς βελτιούμενο.

Ειδικότερα όπως αναφέρει ο κ. Χαρπαντίδης, «το Δημοτικό Ωδείο συνεχίζει να λειτουργεί με το σύστημα προφυλάξεων για τον κορωνοϊό. Δεν γίνονται μαθήματα διά ζώσης αλλά ψηφιακά. Η εκπαίδευση γίνεται από τον καθηγητή προς τον μαθητή με τον καθένα να βρίσκεται στο σπίτι του. Το πλαίσιο στο οποίο κινείται το Ωδείο είναι ακόμη πιο αυστηρό απ’ ό,τι στα σχολεία. Δεν τέθηκε θέμα να ανοίξουμε όλο αυτό το διάστημα της καραντίνας. Αρχικά αυτός ο τρόπος διδασκαλίας μας είχε προκαλέσει αμηχανία, αλλά σήμερα έχει εξελιχθεί αρκετά. Το επίπεδο με τη διά ζώσης διδασκαλία δεν είναι το ίδιο αλλά έχει βελτιωθεί αρκετά. Οι νεότεροι καθηγητές είναι πιο εξοικειωμένοι με την τεχνολογία και προσαρμόστηκαν από την αρχή. Οι μεγαλύτεροι προκειμένου να μην χάσουν την επαφή με τους μαθητές τους έχουν προσπαθήσει να κάνουν βήματα προς την κατεύθυνση αυτή κι έχουν καταφέρει αρκετά πράγματα. Αυτήν τη στιγμή το επίπεδο είναι ικανοποιητικό».

Διαχρονική στήριξη από τον Δήμο

Για τα οικονομικά είπε ότι «όπως όλα τα σχολεία που λειτουργούν με δίδακτρα, μέσα στην πανδημία έχει τα προβλήματα της περιορισμένης εισπραξιμότητας. Ο Δήμος Καβάλας, προς τιμήν του δημάρχου και όλων των δημοτικών συμβούλων με τις αποφάσεις τους για επιχορήγηση, στηρίζουν το Δημοτικό Ωδείο. Ξέρουν πόσο μεγάλη σημασία έχει για την πόλη μας. Είναι από τα πιο πλήρη, οργανωμένα και μεγάλα σε συμμετοχή ωδεία της Ελλάδας. Κι αυτό οφείλεται στο ότι υπάρχουν δήμαρχοι και δημοτικά συμβούλια που το στηρίζουν ανελλιπώς όλα αυτά τα χρόνια. Η επιθυμία τους είναι να συνεχίσει να υπάρχει το Ωδείο. Επιχορηγείται για να καλύψει τα κενά που δεν μπορούν να καλύψουν οι γονείς. Ελπίζω ότι θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση στο άμεσο μέλλον και δεν θα έχουμε τη δυστοκία αυτής της εποχής. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να συνεχίσουμε να λειτουργούμε».

spot_img

Διαφημίσεις