Σάββατο, 23 Ιανουαρίου, 2021

Με ιδιωτική εταιρεία τα «παρκοχαράτσια»;

Ο δήμος Καβάλας συζητά την ιδιωτικοποίηση της ελεγχόμενης στάθμευσης

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Στα χέρια του Δήμου Καβάλας βρίσκεται η προσφορά της εταιρείας, η οποία, πιθανότατα, θα αναλάβει την ελεγχόμενη στάθμευση στην πόλη.

Πιο συγκεκριμένα, την Τετάρτη (12/2), πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου Καβάλας, οι οποίες θα εμπλακούν σε αυτό το εγχείρημα, ώστε να αποφασιστεί κατά πόσο είναι συμφέρουσα η προσφορά εκ μέρους της εταιρείας.

Τα βήματα που θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα μέχρι τη συνάντηση με την εταιρεία που θα εφαρμόσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα

Για το θέμα έκανε δηλώσεις στον «Ενήμερο», ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού – Αθλητισμού και Δημοτικής Αστυνομίας, Απόστολος Μουμτσάκης.

«Θέλουμε καταρχήν να ελέγξουμε τι θα ζητήσουμε επιπλέον από την εταιρεία, σε πόσο χρονικό διάστημα θα είμαστε έτοιμοι να το ξεκινήσουμε και θα σταλεί απάντηση στην εταιρεία, έτσι ώστε να ακολουθήσει μία συνάντηση με τους ίδιους για να βάλουμε όλα τα θέματα σε μία σειρά», τόνισε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο κ. Μουμτσάκης.

«Ναι, είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος. Υπάρχει θέληση από την πλευρά του Δήμου. Η προσφορά είναι αρκετά καλή σε πρώτο βαθμό και πιστεύω ότι θα προχωρήσουμε»

«Κάναμε επί της ουσίας ένα πρώτο βήμα. Πρέπει να σημειώσω παράλληλα ότι οι θέσεις στάθμευσης που χρησιμοποιούμε καθημερινά στην πόλη μας είναι περίπου 600, τόσο αυτές με την μπλε, όσο και αυτές με τη λευκή διαγράμμιση. Σαφώς και είναι λίγες αυτές οι θέσεις και μιλάμε μόνο για αυτοκίνητα. Θα γίνει λοιπόν μία προσπάθεια τις επόμενες μέρες να αυξηθούν οι θέσεις αυτές και βέβαια να δούμε πως με τη βοήθεια της εταιρείας θα διαχειριστούμε καλύτερα αυτές τις θέσεις», συμπλήρωσε σχετικά ο αντιδήμαρχος Καβάλας.

Ερωτηθείς για το αν είναι αισιόδοξος ότι εν τέλει θα προχωρήσει ο εν λόγω σχεδιασμός, ο Απόστολος Μουμτσάκης απάντησε: «Ναι, είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος. Υπάρχει θέληση από την πλευρά του Δήμου Καβάλας. Η προσφορά είναι αρκετά καλή σε πρώτο βαθμό και πιστεύω ότι θα προχωρήσουμε».

«Οι οδηγοί θα μπορούν με μια εφαρμογή στο κινητό τους, να εντοπίζουν τις κενές θέσεις στάθμευσης, ενώ παράλληλα, πάλι μέσω του κινητού, θα μπορούν να πληρώνουν τη θέση αυτή χωρίς να αγοράζουν την κάρτα στάθμευσης…»

Να σημειωθεί ότι στην περίπτωση που τελικά εγκριθεί το συγκεκριμένο σχέδιο, οι οδηγοί θα μπορούν με μια εφαρμογή στο κινητό τους, να εντοπίζουν τις κενές θέσεις στάθμευσης, στους χώρους όπου αυτή είναι ελεγχόμενη, ενώ παράλληλα, πάλι μέσω του κινητού, θα μπορούν να πληρώνουν τη θέση αυτή χωρίς να αγοράζουν την κάρτα στάθμευσης. Η εταιρεία θα χορηγήσει ειδικά tablets στους δημοτικούς αστυνομικούς, ώστε ο έλεγχος να γίνεται καλύτερα, ενώ και οι κλήσεις που θα επιβάλλονται θα καταγράφονται απευθείας στο σύστημα. Η εν λόγω εταιρεία, έχει αναλάβει και συντονίζει ηλεκτρονικά τις θέσεις στάθμευσης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

«Το έργο της Δημοτικής Αστυνομίας είναι πάρα πολύ δύσκολο, από τη στιγμή που έχει πολλές αρμοδιότητες και με δεδομένο ότι το προσωπικό της ανέρχεται στα 14 άτομα»

Παράλληλα, ο κ. Μουμτσάκης αναφέρθηκε και στη λειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας, επισημαίνοντας: «Το έργο της Δημοτικής Αστυνομίας είναι πάρα πολύ δύσκολο, από τη στιγμή που έχει πολλές αρμοδιότητες και με δεδομένο ότι το προσωπικό της ανέρχεται στα 14 άτομα. Μαζί με όλες τις άλλες αρμοδιότητες έχει προστεθεί και ο αντικαπνιστικός νόμος, όπου εκτός από τα μικτά κλιμάκια, καλείται η Δ.Α. να βγάζει και δικά της, ώστε να ελέγχει την εφαρμογή του εν λόγω νόμου».

Διαφημίσεις