Κυριακή, 1 Αυγούστου, 2021

Λεωφορεία προς τη Λαϊκή Αγορά των Κρηνίδων στη Δ. Ε. Φιλίππων

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News
spot_img

Ο Δήμος Καβάλας σε συνεργασία με το Υπεραστικό ΚΤΕΛ και τα Σωματεία Παραγωγών και Μικροπωλητών Λαϊκών Αγορών Καβάλας, προχωρά στην πιλοτική εφαρμογή του μέτρου της μετακίνησης των κατοίκων του Νέου Ζυγού, του Ζυγού, του Κρυονερίου και των Φιλίππων, από και προς τη λαϊκή αγορά των Κρηνίδων.

Πιο συγκεκριμένα κάθε Τετάρτη, αρχής γενομένης από σήμερα 20 Νοεμβρίου, το λεωφορείο θα ξεκινάει από τον νέο Ζυγό στις 8:15′ και θα επιστρέφει από τις Κρηνίδες στις 11:30′.

Θ. Παπαδόπουλος: «Είναι μια προσπάθεια να ενισχυθεί η λαϊκή των Κρηνίδων και κατ’ επέκταση η αγορά της πόλης…»

«Με αυτή την κίνηση δίνουμε τη δυνατότητα στους συμπολίτες μας που δεν μπορούσαν να μεταβούν στη λαϊκή των Κρηνίδων, ειδικά στους ηλικιωμένους, να το κάνουν από την Τετάρτη (20/11) και κάθε Τετάρτη. Είναι μια προσπάθεια να ενισχυθεί η λαϊκή των Κρηνίδων και κατ’ επέκταση η αγορά της πόλης. Υπάρχει ένα μικρό κυκλοφοριακό πρόβλημα κάθε Τετάρτη εκεί, προσπαθούμε να το μειώσουμε ή και να το εξαλείψουμε», τόνισε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» ο αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Φιλίππων, Θόδωρος Παπαδόπουλος.

«Καλώ τους κατοίκους της Δ.Ε. Φιλίππων να στηρίξουν την πρωτοβουλία αυτή, ώστε να παραμείνει και στο μέλλον»

«Η ενέργεια αυτή έχει πιλοτικό χαρακτήρα για να δούμε αν τελικά είναι βιώσιμη. Θα το αφήσουμε για ένα διάστημα δυο ή τριών μηνών, ώστε να μπορέσουμε να εξάγουμε κάποια ασφαλή συμπεράσματα κι αν το Υπεραστικό ΚΤΕΛ έχει τα απαραίτητα έσοδα για να λειτουργήσει τη γραμμή, γιατί είναι μια ανώνυμη εταιρεία και προσδοκά τουλάχιστον να μην μπαίνει μέσα. Θα υπάρχει ένα εισιτήριο, το ελάχιστο που έχουν τα υπεραστικά λεωφορεία, αλλά το θέμα είναι να το γνωρίζουν οι κάτοικοι, να το ενισχύσουν για να υπάρχει και μια συνέχεια στο μέλλον σε αυτή την πρωτοβουλία και γιατί όχι να επεκταθεί και σε άλλες ώρες, να γίνει πιο τακτικό, αν υπάρχει φυσικά το ανάλογο ενδιαφέρον. Μάλιστα ίσως στο μέλλον να υπάρξει μια διαδημοτική συγκοινωνία. Ήταν μια ιδέα που είχαμε, οι μικροπωλητές το θέλουν, είμαστε σε συνεννόηση μαζί τους, ευχαριστούμε και τον πρόεδρο του ΚΤΕΛ που ξεπέρασε τη στενή επιχειρηματική δράση και ήταν θετικός. Θα κάνουμε την προσπάθειά μας να δούμε αν λειτουργεί κι αν μπορούμε στη συνέχεια να κάνουμε κάτι παραπάνω. Καλώ τους κατοίκους της Δ.Ε. Φιλίππων να στηρίξουν την πρωτοβουλία αυτή, ώστε να παραμείνει και στο μέλλον», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδόπουλος.

Εν αναμονή μικρού υποκαταστήματος της EUROBANK στις Κρηνίδες – Συνεχίζεται η ταλαιπωρία των πολιτών μετά το κλείσιμο της ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Δοθείσης ευκαιρίας ο αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Φιλίππων ρωτήθηκε σχετικά με το πως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση για τους κατοίκους της περιοχής, μετά το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας ΠΕΙΡΑΙΩΣ και απάντησε: «Έχει μείνει μόνο ένα ΑΤΜ παλιάς κοπής, που δεν μπορείς να καταθέσεις ή να μεταφέρεις χρήματα, παρά μόνο να κάνεις αναλήψεις. Υπάρχει ένα ευχάριστο νέο που αφορά την Τράπεζα EUROBANK, η οποία προτίθεται και μένει να το δούμε στην πράξη, να ανοίξει ένα μικρό υποκατάστημα στις Κρηνίδες με έναν ή δυο υπαλλήλους και ένα ΑΤΜ εκεί που στεγάζεται το ταχυδρομείο εξυπηρετώντας τους πολίτες, λογικά από το νέο έτος. Μέχρι τότε οι συμπολίτες μας ταλαιπωρούνται, καθώς πηγαίνουν στο Δοξάτο ή στην Καβάλα για να κάνουν τις δουλειές τους. Εξυπηρετούνταν πολύς κόσμος εκεί με την Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ και δεν το λέγαμε για πλάκα αυτό, αλλά γιατί το βλέπαμε. Οι κάτοικοι πρέπει να στηρίξουν έμπρακτα όταν και εφόσον έρθει η EUROBANK στις Κρηνίδες, για να μη μας πουν κι αυτοί μετά από μερικά χρόνια πρέπει να φύγουμε γιατί δεν έχουμε πελάτες».

Διαφημίσεις