ΚΑΒΑΛΑ: “Έξυπνες μεταφορές” στο κέντρο της πόλης

Ημέρα:

Η επίσημη παρουσίαση του νέου συστήματος ευφυών μεταφορών, που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του χρηματοδοτουμένου έργου: «Ολοκληρωμένη πλατφόρμα διαχείρισης και παρακολούθησης της κυκλοφορίας με στόχο την πληροφόρηση των πολιτών για τις συνθήκες κίνησης στο κέντρο της πόλης», πραγματοποιήθηκε σήμερα από τον δήμο Καβάλας στην αίθουσα Urban Center της Δημοτικής Καπναποθήκης.

«Περιμένουμε ότι θα αξιοποιηθεί αυτό το σύστημα, προκειμένου να βοηθηθούν οι συμπολίτες μας στις μετακινήσεις τους μέσα στην πόλη. Αυτό επιτυγχάνεται από το σύστημα, το οποίο συλλέγει πληροφορίες από άλλα συστήματα και από εξοπλισμό που έχει τοποθετηθεί στους δρόμους της πόλης, επίσης επεξεργάζεται τα στοιχεία αυτά με σύγχρονους αλγορίθμους που έχουν συγκοινωνιακό περιεχόμενο και εμφανίζει τις πληροφορίες με πολλαπλά κανάλια επικοινωνίας», δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο Μπάμπης Παπαδόπουλος, διευθυντής προγραμματισμού – ανάπτυξης και ψηφιακών υπηρεσιών του δήμου Καβάλας.

Πληροφορίες για τις κενές θέσεις στα πάρκινγκ, συνθήκες κίνησης και ώρες άφιξης των αστικών λεωφορείων

Όπως τόνισε στην συνέχεια των δηλώσεων του ο κ. Παπαδόπουλος, η εμφάνιση των πληροφοριών γίνεται και από ιστοσελίδα που είναι μια πλατφόρμα διαθέσιμη στο κοινό και στα PC, στις κινητές συσκευές, από τις πινακίδες που βρίσκονται σε επιλεγμένα σημεία μέσα στην πόλη, αλλά και με sms.

«Οι πληροφορίες που δίνονται από το σύστημα αφορούν την διαθεσιμότητα των θέσεων στάθμευσης σε έξι πάρκινγκ μέσα στην πόλη, σε πραγματικό χρόνο, όπως επίσης και την άφιξη των λεωφορείων στις στάσεις όλης της πόλης, καθώς και τις συνθήκες κίνησης σε κύριους δρόμους της πόλης, δηλαδή, Ομονοίας, Ερυθρού Σταυρού, Σαππαίων και Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού. Επίσης, με την πλατφόρμα υπάρχει κι ένα εργαλείο με το οποίο μπορεί ο καθένας να σχεδιάσει την μετακίνησή του από ένα σημείο της πόλης σε ένα άλλο, χρησιμοποιώντας εναλλακτικά μέσα», ανέφερε σχετικά ο κ. Παπαδόπουλος.

Τέτοια συστήματα εξυπηρετούν και βοηθούν τους πολίτες…

Από την πλευρά του ο υπεύθυνος του εκ μέρους του αναδόχου, Θανάσης Παχίνης, στις δηλώσεις που έκανε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, τόνισε: «Ο στόχος ενός τέτοιου έργου είναι να βοηθήσει τους πολίτες στις καθημερινές τους μετακινήσεις στις κύριες αρτηρίες μιας πόλης, όπως η Καβάλα. Η διεθνής εμπειρία έχει δείξει ότι τέτοια συστήματα όντως εξυπηρετούν και βοηθούν τους πολίτες να κινούνται όσο το δυνατό πιο εύκολα μέσα στην πόλη και περιμένουμε αυτό να συμβεί και στην Καβάλα. Παρόμοιο πρόγραμμα υπάρχει στην Καλαμάτα, όπου λειτουργεί, στα Ιωάννινα βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης, ενώ και στην Θεσσαλονίκη υπάρχει παρεμφερές σύστημα που έχει ενσωματωμένη διαχείριση της φωτεινής σηματοδότησης σε συγκεκριμένους δρόμους της πόλης».

«Όλοι θα μπορούμε να μετακινούμαστε πια με τα μέσα μαζικής μεταφοράς»

«Για έμενα αυτό το έργο παίζει μεγάλο ρόλο, αφού είναι ωραίο να γνωρίζεις τι ώρα περνά το λεωφορείο μπροστά από το σπίτι σου. Έτσι όλοι θα μπορούμε να μετακινούμαστε πια με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τα οποία πρέπει να γίνουν πιο ελκυστικά για το κοινό. Θέλουμε δε θέλουμε θα γίνουμε πελάτες των αστικών λεωφορείων, λόγω και του μεγάλου κόστους στις τιμές των καυσίμων», δήλωσε από την μεριά της η δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα.

Πηγή: Εφημερίδα “ΕΝΗΜΕΡΟΣ”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

«Δεσποινίς Μαργαρίτα» στο θέατρο «Αμαλία» Θεσσαλονίκης

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ Ο Ρομπέρτο Ατάϋντε γεννήθηκε το...

Καβάλα: Ένας νεκρός και ένας τραυματίας σε τροχαίο

Την 2-12-2023 και ώρα 21.45΄, στην επαρχιακή οδό  Κεραμωτής...

Η αγορά της Καβάλας βάζει τα γιορτινά της

Γιάννης Τσίρλης: Την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου το «Pre Christmas...

Απόστολος Χρόνης: Προάγγελος ιδιωτικοποίησης οι συνενώσεις των ΔΕΥΑ;

Την έντονη ανησυχία του για την πιθανή ιδιωτικοποίηση του...

Γονική αποξένωση: Το έγκλημα που δεν τιμωρείται!

Καλησπέρα φίλες και φίλοι. Σήμερα είναι μια μεγάλη ευκαιρία...

«Κλυταιμνήστρα η (ε)κλυτή βασίλισσα» σε σκηνοθεσία Παύλου Λεμοντζή

Την θεατρική παράσταση «Κλυταιμνήστρα η (ε)κλυτή βασίλισσα», που ανεβαίνει...

Ξενοφών Κροκίδης: Θα εξηγήσουμε τι είναι, αλλά και τι δεν είναι εθελοντισμός

Ξενοφών Κροκίδης: Όταν υπάρχει ένα μεγάλο κίνημα εθελοντισμού σημαίνει...

Θέμης Καλπακίδης: Απ’ το κακό στο χειρότερο πηγαίνει η αγροτική παραγωγή

«Πηγαίνουμε από το κακό στο χειρότερο», επισημαίνει για την...