Τρίτη, 18 Ιανουαρίου, 2022

Θ. Μουριάδης: «Δεν θα δώσω 100.000 ευρώ για να πετάνε τα αεροπλανάκια 2 μέρες πάνω από την Καβάλα»

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

«Δεν είμαι διατεθειμένος να δώσω 100.000 ευρώ για να πετάνε τα αεροπλανάκια 2 μέρες πάνω από την Καβάλα», ανέφερε ο δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοτικών συμβούλων, γιατί ο δήμος δεν προχώρησε στην διοργάνωση του Αir&Sea Show για την επόμενη χρονιά, κατά τη διάρκεια του σημερινού δημοτικού συμβουλίου

Ο κ. Μουριάδης εξέφρασε τις αμφιβολίες του σχετικά με την συνεισφορά του air show στον τοπικό τουρισμό και δήλωσε πως από την στιγμή που ο δήμος αναγκάζεται να περικόψει δαπάνες για κοινωνική πολιτική, δεν είναι δυνατόν να ξοδεύει χρήματα για ένα show. Πρόσθεσε δε ότι οι διοργανωτές του show ζητούσαν συνεχώς περισσότερα χρήματα, ενώ Περιφέρεια και Επιμελητήριο μπορούσαν να προσφέρουν μόνο συγκεκριμένα ποσά.

Ειδικότερα ο κ. Μουριάδης τόνισε:

«Δεν έχουμε υποστεί καμία ήττα. Ξέρετε πόσο πιεστικός ήταν ο κύριος ο οποίος έκανε την εκδήλωση για περισσότερα χρήματα. Διότι αν θέλουμε να κάνουμε σωστή μια τέτοια εκδήλωση πρέπει να φτάσουμε κοντά τις 200.000 ευρώ.

»Ο Δήμος δεν έχει αυτήν τη δυνατότητα. Περιφέρεια και Επιμελητήριο ήταν συγκεκριμένοι και όλα αυτά στην προ Covid εποχή. Φέτος χωρίς να γίνει καμία συζήτηση είχαμε αυτήν την εξέλιξη.

»Κόβουμε χρήματα από ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ και δε δίνουμε στους παιδικούς σταθμούς και στο Ωδείο όσα θα θέλαμε, ε δε θα μπορούσα να δώσω 100.000 ευρώ και για να πετάνε τα αεροπλανάκια πάνω από την πόλη. Αν είχα 100.000 ευρώ, θα προτιμούσα να τα δώσω στο Φεστιβάλ Φιλίππων για να γίνει πιο διεθνές και όχι για να πετάνε αεροπλανάκια πάνω από την πόλη. Χώρια ο κίνδυνος ατυχήματος από κάτι τέτοιο. Ας με κρίνουν οι Καβαλιώτες. Εντάξει, γεμίζουν τα καφέ, αλλά δεν προσελκύει τουρίστες αυτή η εκδήλωση».

Στη Θεσσαλονίκη το air show

Στο μεταξύ όπως έγινε γνωστό, η Θεσσαλονίκη προετοιμάζεται για την διοργάνωση του «Thessaloniki Αir&Sea Show».

Ειδικότερα ρεπορτάζ της ηλεκτρονικής έκδοσης του περιοδικού «Θεσσαλονίκης Δρώμενα», thessdromena, αναφέρει:

Την αμέριστη υποστήριξή τους στη διοργάνωση του “Thessaloniki Αir&Sea Show“, η οποία σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί στην πόλη τον Μάιο του 2022, γνωστοποίησαν στους επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής, κ.κ. Παναγιώτη Γεωργιάδη και Παναγιώτη Καγιά, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας και η Διοίκηση της ΔΕΘ-ΗELEXPO.

Τόσο ο Δήμαρχος της πόλης όσο και η ηγεσία της Διεθνούς Εκθέσεως εξέφρασαν την υποστήριξη στο εγχείρημα, τονίζοντας την πρόθεσή τους οι φορείς που εκπροσωπούν να συμμετέχουν στην Οργανωτική Επιτροπή του show.

Στις συναντήσεις παραβρέθηκε και ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Θεόδωρος Καράογλου, ο οποίος αγκάλιασε εξ αρχής την πρωτοβουλία. Είχαν προηγηθεί ανάλογες επαφές με τους εκπροσώπους της Fraport στη Θεσσαλονίκη και τον Λιμενάρχη, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν θετικά και συμφώνησαν προφορικά στην πρόταση να αγκαλιάσουν το “Thessaloniki Air&Sea Show” το οποίο φιλοδοξούν να καταστεί θεσμός για την πόλη.

Βάσει του σχεδιασμού που εκπονείται η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στην παραλία της Θεσσαλονίκης δημιουργώντας μια ζώνη θέασης η οποία θα κεντρίσει το ενδιαφέρον του κοινού, θα προσελκύσει χιλιάδες φίλους της αεροπορίας και της θάλασσας και θα μαγέψει όσους την παρακολουθήσουν με την αρτιότητα και το εντυπωσιακό θέαμα που θα παρουσιάσει στο κοινό.

Η διάρκεια των κύριων επιδείξεων θα είναι τριήμερη και μέσα από το πλέγμα των παράλληλων εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα συνδυάζει τις τρεις διαστάσεις μιας πόλης: τον αέρα, τη θάλασσα και τη στεριά.

Το “Thessaloniki Air&Sea Show” αναμένεται να προσελκύσει πολλές διεθνείς συμμετοχές, ενώ οι επιχειρησιακοί διευθυντές μετράνε εμπειρία 10 πρωτοποριακών διοργανώσεων αυτού του χαρακτήρα που έχουν πραγματοποιήσει με ξεχωριστή επιτυχία.

Slogan της διοργάνωσης είναι το «Σηκώνουμε ψηλά το κεφάλι» και είναι ανοιχτό για όλες τις ηλικίες.

spot_img

Διαφημίσεις