Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου, 2021

Θ. Μουριάδης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μείνει ελεύθερο το πάρκινγκ της «Ροδόπης»

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να μείνει ελεύθερο το πάρκινγκ της «Ροδόπης», ο Δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης σε διαδικτυακή συνέντευξη το πρωί της Δευτέρας 18 Ιανουαρίου.

Όπως είπε ο κ. Μουριάδης, η λύση της ελεύθερης χρήσης ως χώρου στάθμευσης από τους δημότες απασχολεί την διοίκηση του Δήμου από της 15 Αυγούστου 2020, όταν ήρθε εξώδικη καταγγελία στον δήμο από την Πανελλήνια Ένωση Στεγασμένων Σταθμών Αυτοκινήτων.

«Η άποψη της νομικής υπηρεσίας του Δήμου είναι ότι είναι δύσκολο, αλλά όχι αδύνατο να γίνει. Θα οριστεί για αρχή μια επιτροπή νομικών με τους Απ. Αγελαράκη, Γ. Γραμμένο και Αν. Ιωσηφίδου, η οποία θα εξετάσει το θέμα ενώ έχουμε υπ’ όψιν και μια ενδιάμεση λύση. Να σας θυμίσω, δε, ότι προβλέπονται και ποινικές ευθύνες για τη μη σφράγιση του πάρκινγκ», τόνισε ο κ. Μουριάδης.

Στην αρχή της συνέντευξης ο κ. Μουριάδης αναφέρθηκε στο ιστορικό της υπόθεσης, λέγοντας ότι ο συγκεκριμένος χώρος άλλαξε χρήση πολλές φορές. Τα τελευταία 30 χρόνια λειτούργησε ως χώρος στάθμευσης, ενώ το 2000 μισθώθηκε από τον τότε δήμαρχο Στ. Εριφυλλίδη σε ιδιώτη.

Σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο (του 2013) είναι χαρακτηρισμένος ως χώρος πρασίνου και υπόγειο πάρκινγκ.

Ο κ. Μουριάδης ανέφερε ότι ο δήμος ανέθεσε στον δικηγόρο κ. Μέλισσα να προωθήσει μία αλλαγή στο σχέδιο πόλης για τον συγκεκριμένο χώρο και να προστεθεί υπέργειο πάρκινγκ.

«Αυτή όμως είναι μία αλλαγή του δεν γίνεται άμεσα. Θα χρειαστούν τουλάχιστον 2-3 χρόνια», σημείωσε ο δήμαρχος Καβάλας.

spot_img

Διαφημίσεις