Κυριακή, 20 Ιουνίου, 2021

Ηλίας Καλανταρίδης: Για τρεις λόγους αποχωρήσαμε από το Δημοτικό Συμβούλιο

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News
spot_img

«Η αποχώρησή μας από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Πέμπτης (10/10) ήταν ένα πρώτο καμπανάκι. Εννοείται ότι θα συμμετέχουμε κανονικά από εδώ και πέρα στις συνεδριάσεις. Δεν θα λείπουμε από αυτές. Αποχωρήσαμε προκειμένου να δώσουμε κάποιο στίγμα όσον αφορά συγκεκριμένες ενέργειες της διοίκησης. Αυτό δεν θα συνεχιστεί, καθώς θα είμαστε εκεί, προκειμένου μέσα στο δημοτικό συμβούλιο να κάνουμε αυτό για το οποίο ψηφιστήκαμε από τους πολίτες του Δήμου Καβάλας».

Τα παραπάνω δήλωσε στον «Ενήμερο» ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης, Ηλίας Καλανταρίδης, ο οποίος υπογράμμισε ότι η αποχώρηση της παράταξής του από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, σε αντίθεση με ό,τι κατάλαβαν οι περισσότεροι δεν έχει να κάνει με την διαδικασία που έχει επιλέξει η διοίκηση όσον αφορά την στελέχωση των διοικητικών συμβουλίων των νομικών προσώπων.

Τρεις οι λόγοι της αποχώρησης του συνδυασμού «Ανάσα για τον Δήμο»

«Όντως υπάρχει διαφωνία σε αυτό το θέμα, αλλά αυτό είναι κάτι που θα το κρίνει κάποιο άλλο όργανο και συγκεκριμένα η αποκεντρωμένη διοίκηση, η οποία ελέγχει τη νομιμότητα των αποφάσεων. Οι λόγοι για τους οποίους αποχωρήσαμε καταγγέλλοντας ακριβώς κάποιες ενέργειες και διαδικασίες είναι τρεις. Πρώτον το ότι έχει αλλαχθεί η απόφαση, την οποία πήρε το δημοτικό συμβούλιο κατά τη διαδικασία που έγινε για τη στελέχωση του διοικητικού Συμβουλίου συγκεκριμένα της ΔΕΥΑΚ, όπου ενώ προτάθηκαν από την αντιπολίτευση δύο γυναικεία ονόματα που θα συμμετέχουν στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΚ, αντί λοιπόν να δούμε ως τακτικό μέλος την κ. Βακιρτζή και αναπληρωματικό την κ. Ιωσηφίδου, στην απόφαση που στάλθηκε στην αποκεντρωμένη, εμφανίζονται δύο άλλα ονόματα για τα οποία δεν έγινε καμία απολύτως συζήτηση μέσα στο δημοτικό συμβούλιο. ‘Έχουμε προσφύγει έναντι αυτής της απόφασης μαζί με το αποδεικτικό υλικό, το οποίο είναι το ηχητικό ντοκουμέντο από το συγκεκριμένο δημοτικό συμβούλιο. Ένα δεύτερο θέμα ήταν το ότι ακολουθήθηκε μία διαδικασία όσον αφορά τον κ. Βακιρτζή και συγκεκριμένα στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο υπήρξε ξεχωριστή πρόσκληση για να γίνει η διαδικασία κλήρωσης, προκειμένου να ξεκαθαρίσει ποιο θα είναι το πρώτο αναπληρωματικό και ποιο το δεύτερο μέλος από την παράταξή μας, το οποίο θα συμμετάσχει στην οικονομική επιτροπή. Την ίδια χρονική στιγμή που γινόταν αυτή η διαδικασία, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου προχώρησε σε μία ψηφοφορία μεταξύ των μελών της παράταξης. Αυτή η ψηφοφορία αφορούσε τον κ. Βακιρτζή και αυτό έγινε σε πλήρη αντίθεση με την απόφαση της αποκεντρωμένης, η οποία λέει ότι η εκλογή του κ. Βακιρτζή είναι άκυρη, μη σύννομη και δεν εκλέγεται, διότι πολύ απλά κατά τη διαδικασία της ψηφοφορίας που έγινε στο προπροηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο δεν πήρε καμία απολύτως ψήφο. Αυτό αναφέρεται ρητά στην απόφαση αποκεντρωμένης που στάλθηκε στον Δήμο και απορούμε από που ανακάλυψε αυτή τη διαδικασία της ψηφοφορίας ο κ. πρόεδρος χωρίς να του το ζητήσει η αποκεντρωμένη διοίκηση», τόνισε σχετικά ο κ. Καλανταρίδης.

«Θεωρούμε ότι υπάρχει θέμα νομιμότητας όσον αφορά τις συνεδριάσεις και τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί»

«Τρίτον και τελευταίο είναι το ότι συνεδριάζουν τα διοικητικά συμβούλια των νομικών προσώπων, χωρίς ακόμη να έχουν συγκροτηθεί σε σώμα. Πώς είναι δυνατόν δηλαδή να συνεδριάζει ένα συμβούλιο χωρίς να έχει γίνει σωστά η συγκρότηση του από τη στιγμή που όλοι γνωρίζουμε ότι μόλις χθες όρισε η διοίκηση τους αντιπροέδρους; Έχουν λοιπόν συνεδριάσει τουλάχιστον το ΔΗΠΕΘΕ και το Δημοτικό Ωδείο και έχουν λάβει αποφάσεις που περιλαμβάνουν πρόσληψη υπαλλήλων, το νέο καλλιτεχνικό πρόγραμμα του ΔΗΠΕΘΕ, μιλάμε δηλαδή για αποφάσεις που μέσα τους κρύβουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Θεωρούμε λοιπόν ότι υπάρχει θέμα νομιμότητας όσον αφορά τις συνεδριάσεις αυτές και τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί. Αποχωρήσαμε καταγγέλλοντας αυτά τα τρία περιστατικά και εφιστώντας την προσοχή της διοίκησης για τελευταία φορά, προκειμένου να φροντίσει να κάνει αυτό το οποίο πρέπει, διαφυλάσσοντας πρωτίστως το δημοτικό συμβούλιο και τους δημοτικούς συμβούλους και δευτερευόντως όλα αυτά τα μέλη τα οποία συμμετέχουν στα διοικητικά συμβούλια των νομικών προσώπων», επισήμανε καταληκτικά ο Ηλίας Καλανταρίδης.

Διαφημίσεις