Κυριακή, 20 Ιουνίου, 2021

Ευαγγελία Δρακονάκη: Μας δικαιώνει το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Καβάλας

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News
spot_img

Τεχνικό Πρόγραμμα, το οποίο δικαιώνει την παράταξη «Ανάσα για τον Δήμο» της Δήμητρας Τσανάκα, χαρακτήρισε αυτό του 2020 που κατατέθηκε και ψηφίστηκε στη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου το βράδυ της Δευτέρας (25/11), η δημοτική σύμβουλος και πρώην αντιδήμαρχος Τ.Υ. του Δήμου Καβάλας, Ευαγγελία Δρακονάκη.

«Το Τεχνικό Πρόγραμμα που έφερε η νέα διοίκηση του Δήμου Καβάλας και ήταν υποχρεωμένη να το καταθέσει με τα νέα δεδομένα του «Κλεισθένη», είναι ένα πρόγραμμα που δικαιώνει τη δική μας παράταξη, γιατί είναι σχεδόν ίδιο με αυτό που καταθέσαμε στο τέλος του 2018 για το 2019 και μάλιστα ένα πρόγραμμα για το οποίο κάποιοι είχαν μιλήσει τότε για …προεκλογικά πυροτεχνήματα», σημείωσε αρχικά στις δηλώσεις που έκανε για το θέμα στον «Ενήμερο» η κ. Δρακονάκη.

«Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος, είδαμε τα συνεχιζόμενα έργα που δεν μπορείς να τα αποφύγεις…»

«Το νέο Τ.Π. έχει μια τεχνοκρατική προσέγγιση για το τι πρέπει να υλοποιήσει ο Δήμος Καβάλας, τι έργα και παρεμβάσεις πρέπει να γίνουν, πάντα με την αυστηρή συνάρτηση των χρηματοδοτήσεων των οποίων έχει. Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος, είδαμε τα συνεχιζόμενα έργα που δεν μπορείς να τα αποφύγεις, γιατί πρέπει να ολοκληρωθούν, είδαμε τα χρηματοδοτούμενα και τις νέες συντηρήσεις και έργα που έχουν να κάνουν με συντηρήσεις κοινοχρήστων χώρων, σχολικών μονάδων και κτηρίων, έργα που πρέπει να μπαίνουν κάθε χρόνο, γιατί στην ουσία αναπληρώνουν την έλλειψη του τεχνικού προσωπικού που υπάρχει στις αυτεπιστασίες και από εκεί και πέρα υπήρξαν αναγραφές για νέες μελέτες. Οι προϋπολογισμοί για αυτές τις μελέτες είναι πάρα πολύ μικροί. Καταλαβαίνουμε ότι η διοίκηση τα αναφέρει για να δώσει ενδεχομένως το στίγμα της για το τι θέλει να κάνει. Το ξέρει βέβαια ότι θα πρέπει να αναζητήσει σίγουρα χρηματοδοτικά εργαλεία για να υλοποιήσει τις μελέτες αυτές», επισήμανε στη συνέχεια η κ. Δρακονάκη.

«Ψηφίσαμε ως παράταξη το νέο Τεχνικό Πρόγραμμα γιατί ήταν ένα ίδιο με αυτό που καταθέσαμε για το 2019»

«Από εκεί και πέρα το Τεχνικό Πρόγραμμα αλλάζει και τροποποιείται βάσει των υποχρεώσεων και των συνθηκών που προκύπτουν κάθε φορά και λόγω των απρόσμενων καταστάσεων που μπορεί να δημιουργηθούν. Ψηφίσαμε ως παράταξη το νέο Τεχνικό Πρόγραμμα, συνταχθήκαμε κι εμείς με αυτό. Δεν θα μπορούσαμε να μη το ψηφίσουμε γιατί ήταν ένα ίδιο Τεχνικό Πρόγραμμα με αυτό που καταθέσαμε για το 2019. Το συνολικό ουσιαστικό ποσό που έχει να διαχειριστεί η εκάστοτε διοίκηση σε ετήσια βάση για να κάνει κάτι καινούργιο, για να ενισχύσει ή να υλοποιηθεί κάτι παλιό, είναι το μικρό ποσό του 1,3 εκατομμυρίων ευρώ περίπου που είναι η ΣΑΤΑ κι άλλες 200.000 ευρώ που είναι η σχολική ΣΑΤΑ», ανέφερε ακόμη στις δηλώσεις της η δημοτική σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Καβάλας.

«Η εκάστοτε διοίκηση έχει τη δυνατότητα να αποτυπώσει τα θέλω της ή το περίφημο όραμα που ακούμε πολλές φορές, όμως είναι πολύ λίγα χρήματα…»

«Από εκεί και πέρα σε άθροισμα βγαίνουν κάποια εκατομμύρια ευρώ στο Τεχνικό Πρόγραμμα, γιατί είναι τα ποσά των χρηματοδοτήσεων, είναι τα συνεχιζόμενα ποσά που έρχονται από τις προηγούμενες χρονιές, οπότε προκύπτει ένα πρόγραμμα της τάξης των 5 εκατομμυρίων ευρώ. Η εκάστοτε διοίκηση έχει τη δυνατότητα να αποτυπώσει τα θέλω της ή το περίφημο όραμα που ακούμε πολλές φορές, μόνο στη νέα ετήσια χρηματοδότηση που έρχεται και είναι της τάξης του 1,3 εκ. ευρώ. Είναι πάρα πολύ λίγα χρήματα, αρκεί να φανταστούμε ότι αυτή τη χρηματοδότηση την λάμβανε ο πρώην Δήμος Φιλίππων μόνος του κι όταν ο πρώην Δήμος Καβάλας, πριν τη συνένωση, λάμβανε περίπου 5 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο. Επειδή περιλαμβάνονται όλα αθροιστικά γι’ αυτό φτάνει το Τεχνικό Πρόγραμμα στα 10 με 12 εκ. ευρώ», υπογράμμισε καταληκτικά η Ευαγγελία Δρακονάκη.

Διαφημίσεις