Τρίτη, 9 Αυγούστου, 2022

Τροχαίο ατύχημα στη διασταύρωση της Νέας Ηρακλείτσας

Οδηγός μοτοσικλέτας τραυματίστηκε ελαφρά όταν το δίκυκλο...

Απάτη 18.000 ευρώ σε βάρος επιχείρησης στην περιοχή του Παγγαίου

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών...

Ανατράπηκε αυτοκίνητο στην Καλαμίτσα

Ένα ΙΧ αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του...

Ευαγγελία Δρακονάκη: Δεν μπορούσε να μπει στο αρχείο η υπόθεση της πεσμένης γέφυρας

Ακολούθησε μας

Για την περίπτωση της πεσμένης γέφυρας στην οδό Νυρεμβέργης στην Καβάλα η δημοτική σύμβουλος και πρώην Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Ευαγγελία Δρακονάκη αναφέρει τα εξής:

Η ποινική δίωξη ασκήθηκε σε βάρος του προσώπου μου και του διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Καβάλας. Κοινό στοιχείο των δύο μας είναι η υπαλληλική μας ιδιότητα. Μια δίωξη που αυτή την στιγμή με προβληματίζει, γιατί ναι μεν ήταν αναμενόμενη, όμως μέχρι τώρα δεν έχει δοθεί επίσημο πόρισμα του πραγματογνώμονα που διέταξε να κάνει την έρευνα ο ίδιος ο Εισαγγελέας. Είχε διαταχθεί μια έρευνα που δεν ευδοκίμησε και τώρα περιμένω και εγώ να δω ποιο είναι το επίσημο κατηγορητήριο.

Αυτή την στιγμή πρέπει να τονίσω, πως εμείς άμεσα εντοπίσαμε και εγγράψαμε τον προϋπολογισμό του Δήμου, κάτι που αφορούσε την γέφυρα. Παρ’ όλα αυτά διαπιστώνοντας και την αρμοδιότητα του Δήμου σε ότι αφορά το επίμαχο τμήμα της πόλης, συγκεντρωθήκαμε στο να βρούμε λύση, σ’ αυτό που υλοποιούμε τώρα. Δηλαδή την αμφιδρόμηση της δημοτικής οδού, πλησίον του οικοπέδου του παλιού Νοσοκομείου με την κατάργηση του τοιχίου που σε λίγες ημέρες υλοποιείται μια απόφαση της διοίκησης και δικής μου προσωπικά ως Αντιδήμαρχος για να λύσει το κυκλοφορικό πρόβλημα στην περιοχή. Από ‘κει και μετά καταλαβαίνω πως ο Εισαγγελέας δεν θα μπορούσε να βάλει την υπόθεση στο αρχείο. Θα είναι μια ταλαιπωρία που θα πρέπει να υποστούμε στην αίθουσα των δικαστηρίων».

Και άλλοι συγκατηγορούμενοι;

«Γνωρίζω ατύπως», λέει η κ. Δρακονάκη, «πως θα έρθουν και άλλοι συγκατηγορούμενοι. Όλα αυτά για μια γέφυρα που δεν είναι αρμοδιότητα του Δήμου Καβάλας. Εκεί θα μείνω. Πάντοτε η υπερασπιστική μας γραμμή ως διοίκηση και ως δική μου προσωπικά είχε να κάνει με πραγματικά δεδομένα γραφόμενα στην νομοθεσία και όχι με ερμηνείες και με εικασίες. Την ίδια μέθοδο θα ακολουθήσουμε και τώρα και πιστεύω να τελειώσει όλη αυτή η υπόθεση γρηγορότερα γιατί υπάρχουν και οι αναβολές στα δικαστήρια που είναι κλειστά τόσο καιρό από τον κορωνοϊό».

«Είναι αλήθεια, πως την στιγμή που έπεσε η γέφυρα, ήμουν μόνο 7 μήνες Αντιδήμαρχος, για μια γέφυρα που κτίστηκε τουλάχιστον 30 χρόνια πριν. Αυτό είναι το τίμημα κάποιων που ασχολούνται με τα κοινά. Η θέση του Αντιδημάρχου είναι μια ηλεκτρική καρέκλα και καλούμαστε να την αντιμετωπίσουμε», κατέληξε η κ. Δρακονάκη.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα