Σάββατο, 25 Ιουνίου, 2022

Βασάνιζε γάτα, αλλά τον «πρόδωσε» το βίντεο

Ταυτοποιήθηκε το άτομο που απεικονίζεται σε βιντεοληπτικό...

«Άδειασαν» τους λογαριασμούς επιχειρηματιών σε Καβάλα και Δράμα

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών...

Εξιχνιάστηκαν δύο ληστείες σε επιχειρήσεις στην Καβάλα

Έπειτα από εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών του...

Ενισχύεται με προσωπικό η υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου Καβάλας

Κυριάκος Σταυρίδης: «Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε να βγάλουμε έξω όλα τα μηχανήματα και να καθαρίσουμε την πόλη...»

Ακολούθησε μας

Σε ρυθμούς κανονικότητας εισέρχεται με σταθερά βήματα η αντιδημαρχία Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καβάλας, καθώς εντός του επόμενου δεκαημέρου αναμένεται να ενισχυθεί με επιπλέον προσωπικό.

Όπως τόνισε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» ο αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής (Καθαριότητας – Περιβάλλοντος – Πρασίνου και Ακτών) Κυριάκος Σταυρίδης, το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η υπηρεσία της οποίας προΐσταται είναι η έλλειψη προσωπικού.

«Με την έλευση αυτών των ατόμων πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε να βγάλουμε έξω όλα τα μηχανήματα και να καθαρίσουμε την πόλη…»

«Όπως σε όλους τους Δήμους και τις υπηρεσίες το θέμα είναι το προσωπικό. Περιμένουμε μέσα στις επόμενες δέκα μέρες 52 άτομα από την 3Κ και πιστεύω ότι με την έλευσή τους θα είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο, για να μπορέσουν να λειτουργήσουν όλες οι υπηρεσίες καθαριότητας που υπολειτουργούν, όπως άλλωστε και η τεχνική υπηρεσία και τα γυμναστήρια κι όλα. Δυστυχώς έχουμε υποστελέχωση παντού. Όλοι θα θέλαμε το ιδανικό, αλλά με την έλευση αυτών των ατόμων πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε να βγάλουμε έξω όλα τα μηχανήματα και να καθαρίσουμε την πόλη για να πετύχουμε πολλά περισσότερα πράγματα», ανέφερε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο κ. Σταυρίδης.

Στην διαδικασία της ενημέρωσής τους βρίσκονται οι 52 νέοι υπάλληλοι της Ποιότητας Ζωής

Αναφορικά με τα 52 άτομα που θα ενισχύσουν την Ποιότητα Ζωής, όπως τόνισε ο κ. Σταυρίδης, ο διαγωνισμός έχει ήδη ολοκληρωθεί, δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η πρόσληψή τους και πλέον βρίσκονται στην διαδικασία της ενημέρωσής τους, ενώ θα ακολουθήσει η ορκωμοσία τους. Θα εργαστούν όλοι στο τμήμα Ποιότητας Ζωής που περιλαμβάνει το Πράσινο, τα Κυνοκομεία, την Πολιτική Προστασία και τα Κοιμητήρια. «Επειδή υπάρχουν πολλά τμήματα θα δούμε πως θα κατανεμηθούν αναλογικά, ώστε να καλυφτούν όλα», επισήμανε σχετικά ο κ. Σταυρίδης, συμπληρώνοντας ότι οι μόνιμοι υπάλληλοι του τομέα Καθαριότητας του Δήμου Καβάλας, ανέρχονται σήμερα στους 47.

Δεν προχωράει καλά η ανακύκλωση στην Καβάλα ― Ο Δήμος είναι υποχρεωμένος να πληρώσει στη ΔΙΑΑΜΑΘ το ποσό του 1,9 εκ. ευρώ!

Σε ερώτηση για το αν έχει σχηματίσει πλήρη εικόνα της κατάστασης που επικρατεί στην πόλη, όσον αφορά την υπηρεσία του, αλλά και το πως προχωράει το θέμα της ανακύκλωσης, ο κ. Σταυρίδης απάντησε: «Δεν μπορώ να πω ότι έχω ακόμη πλήρη εικόνα, σίγουρα όμως κινούμαστε σε πολύ καλό επίπεδο, το βλέπουν όλοι οι πολίτες και εμείς. Θα πρέπει τώρα να μπούμε στο στάδιο της ενημέρωσης των πολιτών και θα ξεκινήσουμε τον επόμενο μήνα από τα δημοτικά και στη συνέχεια στα γυμνάσια, ώστε να αλλάξει η νοοτροπία στο θέμα της ανακύκλωσης. Όσον αφορά τους κάδους δεν υπάρχουν προβλήματα, προχωράμε σε μια νέα παραγγελία και μέχρι τέλος του χρόνου θα είμαστε καλυμμένοι. Αναφορικά με το θέμα της ανακύκλωσης δεν μπορούμε να πούμε ότι στην παρούσα φάση πάει καλά. Το ποσοστό είναι περίπου στο 8% και πρέπει να φτάσουμε το 40%. Ο Δήμος είναι υποχρεωμένος αυτή τη στιγμή να πληρώσει στη ΔΙΑΑΜΑΘ 1,9 εκατομμύρια ευρώ. Αν δεν ανέβει το ποσοστό της ανακύκλωσης θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα».

Το δυσκολότερο κομμάτι της Καβάλας είναι το δυτικό ― Καθαρίστηκαν σε ποσοστό 80% τα ογκώδη αντικείμενα

Τέλος, σε ερώτηση για το ποιες είναι οι περιοχές με τα μεγαλύτερα προβλήματα ο αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής (Καθαριότητας – Περιβάλλοντος – Πρασίνου και Ακτών) απάντησε: «Καθαρίσαμε σε ποσοστό 80% τα ογκώδη αντικείμενα που ήταν διάσπαρτα στην πόλη κι έμειναν κάποια κομμάτια σε Βύρωνα, Δεξαμενή και Περιγιάλι, που τελειώνουν. Με τη στελέχωση με τους νέους υπαλλήλους θα μπορέσουμε να καθαρίσουμε τους δρόμους και να πλένουμε τα πεζοδρόμια πέρα από τη συλλογή των σκουπιδιών. Επίσης θέλουμε να δώσουμε μια διαφορετική εικόνα στα παρκάκια της πόλης. Νομίζω ότι Καλαμίτσα και ΔΕΠΟΣ έχουν το πιο έντονο πρόβλημα. Ασχοληθήκαμε περίπου 15 ημέρες με τέσσερα φορτηγά κάνοντας την πρώτη εβδομάδα 128 δρομολόγια. Ο αριθμός τριπλασιάστηκε το επόμενο διάστημα και πιστεύω ότι το δυσκολότερο κομμάτι της πόλης μας είναι το δυτικό».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα