Σάββατο, 25 Ιουνίου, 2022

Βασάνιζε γάτα, αλλά τον «πρόδωσε» το βίντεο

Ταυτοποιήθηκε το άτομο που απεικονίζεται σε βιντεοληπτικό...

«Άδειασαν» τους λογαριασμούς επιχειρηματιών σε Καβάλα και Δράμα

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών...

Εξιχνιάστηκαν δύο ληστείες σε επιχειρήσεις στην Καβάλα

Έπειτα από εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών του...

Ενημέρωση για το πρόγραμμα δωρεάν μαστογραφικού ελέγχου

Ακολούθησε μας

Σχετικά με το πρόγραμμα δωρεάν μαστογραφικού ελέγχου, της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας που στηρίζεται από την Κ.Ε.Δ.Ε., μίλησαν στο πλαίσιο συνέντευξης που δόθηκε την Τετάρτη (9/5) ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Κοινωνικής Προστασίας Δημοσθένης Τουλκίδης και η πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Δημοτική Κοινωνική Αλληλεγγύη – Προσχολική Αγωγή Μαρία Φραντζεσκάκη.

Ο κ. Τουλκίδης στάθηκε αρχικά στη συνεργασία της Κ.Ε.Δ.Ε. , της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας και του δήμου Καβάλας, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο των γυναικών που θα γίνει στην Καβάλα 15 και 16 Μαΐου στην πλατεία Καπνεργάτη από το πρωί μέχρι και τις 5 το απόγευμα και των δύο ημερών.

Ο καρκίνος του μαστού εφόσον διαγνωστεί εγκαίρως, έχει πολύ μεγάλες πιθανότητες να θεραπευτεί

”Είναι μια πολύ καλή πρωτοβουλία της Αντικαρκινικής Εταιρίας με την στήριξη του δήμου Καβάλας . Όλοι γνωρίζουμε πως ο καρκίνος του μαστού είναι ο πιο συχνός και επικίνδυνος καρκίνος στην Ελλάδα με 5.000 κρούσματα ετησίως. Αυτό που είναι σημαντικό και πρέπει να τονιστεί είναι πως ο καρκίνος του μαστού εφόσον διαγνωστεί εγκαίρως, έχει πολύ μεγάλες πιθανότητες να θεραπευτεί. Οι πιθανότητες είναι υπερδεκαπλάσιες από τις περιπτώσεις που δεν έχουν εξετάσει την περίπτωση. Συνεπώς γίνεται απολύτως κατανοητό πόσο σημαντική είναι η πρόληψη. Στο πλαίσιο αυτό ο δήμος Καβάλας, κάλεσε την σταθερή εδώ και δέκα χρόνια δράση της Αντικαρκινικής Εταιρίας, να κάνει δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο, κυρίως για πολίτισσες και πολίτες που δεν έχουν την δυνατότητα να κάνουν τον έλεγχο αυτό. Στην σημαντικότητα της έγκαιρης πρόληψης και διάγνωσης 15-16 του μηνός στην πλατεία Καπνεργάτη το φορτηγάκι της Α.Ε.Α. θα βρίσκεται εκεί ώστε να ενημερωθούν όλες οι γυναίκες”, τόνισε σχετικά ο κ. Τουλκίδης.

Κλείνονται ραντεβού στο τηλέφωνο 2510- 241466 κάθε μέρα από τις 9 το πρωί έως τη 1 μετά το μεσημέρι

Από τη μεριά της η κ. Φραντζεσκάκη υπογράμμισε ”πως όντως η πρόληψη είναι κάτι που όλες οι γυναίκες πρέπει να το βάζουν στο πρόγραμμα τους και να κάνουν την μαστογραφία τους κάθε χρόνο, γιατί με τη πρόληψη υπάρχουν πολύ καλά αποτελέσματα στον καρκίνο του μαστού. Αυτή ή δράση έγινε στην Καβάλα πριν δύο χρόνια με πολύ καλά αποτελέσματα με την ίδια δράση. Το Νομικό Πρόσωπο της Κοινωνικής Αλληλεγγύης του δήμου Καβάλας συμμετέχει στην δράση αυτή με το προσωπικό της, τις νοσοκόμες της, που θα την βοηθούν. Επίσης κλείνονται ραντεβού στο τηλέφωνο 2510- 241466 κάθε μέρα από τις 9 το πρωί έως τη 1 μετά το μεσημέρι και από εκεί και μετά θα τις ενημερώσουν ποια ώρα θα πρέπει να βρίσκονται στον κινητό μαστογράφο. Πρέπει να τηρηθεί μια σειρά προτεραιότητας για να μην έχουμε το φαινόμενο του συνωστισμού , όπου την τελευταία στιγμή μαζεύτηκε πολύς κόσμος προσπαθώντας να κλείσει ραντεβού και δεν μπορούσε. Βέβαια αν κάποιες γυναίκες δεν έχουν πληροφορηθεί τη δράση και πάνε χωρίς ραντεβού σίγουρα θα εξυπηρετηθούν”.

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα