Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 2022

Ελεγχόμενη στάθμευση: Έχουν μειωθεί πολύ οι θέσεις για τους μόνιμους κατοίκους

Έγιναν αλλαγές και προσθήκες στην προηγούμενη απόφαση, αργεί η εφαρμογή της

Ακολούθησε μας

Αλλαγές στην απόφαση για την εφαρμογή της ελεγχόμενης στάθμευσης, σε σχέση με τους μόνιμους κατοίκους, προωθεί η διοίκηση του δήμου Καβάλας.

Όπως τόνισε στον «Ενήμερο» ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ηλίας Καλανταρίδης, πρόκειται συνολικά για τρεις αλλαγές και προσθήκες στην προηγούμενη απόφαση, ώστε να θεραπευτούν κάποιες ελλείψεις που εντοπίστηκαν.

Δεν ενέκρινε ακόμη η αποκεντρωμένη την απόφαση του Δεκεμβρίου

«Είχε ληφθεί η σχετική απόφαση τον Δεκέμβριο, με την οποία καθορίζονταν κάποιες λεπτομέρειες όσον αφορά τα ποια θα είναι τα δικαιολογητικά που θα χρειαστεί να φέρουν οι δημότες, ώστε να πάρουν την κάρτα μονίμου κατοίκου κι επίσης είχε αποφασιστεί ότι θα καταβάλουν 30 ευρώ. Η απόφαση αυτή εστάλη στην αποκεντρωμένη, όμως δεν έχει έρθει η έγκριση μέχρι τώρα. Στο μεταξύ η Δημοτική Αστυνομία βλέποντας ότι υπάρχουν ελλείψεις σε αυτήν την απόφαση μετά και από συζητήσεις με τον δήμο Θεσσαλονίκης όπου το προηγούμενο έτος μπήκε σε λειτουργία η ελεγχόμενη στάθμευση, τελικά καταλήξαμε στο να υπάρξουν κάποιες προσθήκες, κάποιες αλλαγές στην απόφαση τη δική μας, ώστε να προλάβουμε πριν εφαρμοστεί να θεραπεύσουμε αυτές τις ελλείψεις», ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις του ο κ. Καλανταρίδης.

Δεν θα καταβάλουν τα 30 ευρώ οι μόνιμοι κάτοικοι

«Θα έχουμε συνολικά τρεις αλλαγές. Ήδη από την κοινότητα Καβάλας έχει εγκριθεί η σχετική εισήγηση και θα πάει προς έγκριση στο δημοτικό συμβούλιο την επόμενη εβδομάδα. Πρώτον, δεν θα χρειαστεί οι μόνιμοι κάτοικοι που θα έχουν κάρτα να καταβάλουν τα 30 ευρώ, γιατί οι θέσεις που προβλέπονται για τους μόνιμους κατοίκους, μετά τις αλλαγές που έχουν γίνει λόγω των έργων στο κέντρο της πόλης, έχουν μειωθεί πάνω από το μισό. Άρα θεωρούμε ότι δεν είναι σωστό κάποιος να καλείται να καταβάλει ένα ποσό και εν συνεχεία να μη βρίσκει να παρκάρει. Δεύτερον, διότι τα 30 ευρώ, σύμφωνα με την απόφαση που είχε λάβει ο δήμος το 2006 όταν πρωτοεισήχθη η ελεγχόμενη στάθμευση, θα χρησιμοποιούνταν, ώστε να χρηματοδοτηθεί το σύστημα ελέγχου των καρτών των μονίμων κατοίκων με ειδικές συσκευές σκάνερ που αναγνώριζαν αν ο πολίτης είχε καταβάλει τα ποσά. Επειδή στην αρχή δεν θα εφαρμοστεί αυτό το είδος ελέγχου, θεωρούμε ότι δεν πρέπει να καταβληθεί το εν λόγω ποσό», τόνισε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο αντιδήμαρχος Καβάλας.

Αλλαγές στα δικαιολογητικά – Εξαρχής καθορισμός των οδών των οποίων οι κάτοικοι θα δικαιούνται κάρτα

«Μια δεύτερη αλλαγή, αφορά τα δικαιολογητικά που θα κληθούν να μας προσκομίσουν οι μόνιμοι κάτοικοι. Υπάρχει κάποια προσθήκη γιατί διαπιστώθηκε, δυστυχώς, ότι αυτά τα οποία υπήρχαν στην αρχική απόφαση δεν καλύπτουν αυτά που θέλουμε να διερευνήσουμε. Η τρίτη και πιο σημαντική αλλαγή κατ’ εμέ, είναι ότι καθορίζονται εξαρχής οι οδοί, των οποίων οι μόνιμοι κάτοικοι θα δικαιούνται την κάρτα του μονίμου κατοίκου. Κατά το παρελθόν δεν καθοριζόταν ποιοι δικαιούνται αυτή την κάρτα με αποτέλεσμα η επιτροπή που είχε συσταθεί από υπηρεσιακούς παράγοντες και δημοτικούς συμβούλους να δέχεται πιέσεις γιατί πήρε ο ένας κάρτα κι όχι ο άλλος κ.ο.κ. Επειδή οι κανόνες του παιχνιδιού πρέπει εξαρχής να είναι γνωστοί σε όλους και να υπάρχει πλήρης διαφάνεια έγινε αυτοψία από τους υπηρεσιακούς παράγοντες δρόμο με δρόμο, για να δούμε ποιοι πρέπει να παίρνουν την κάρτα. Άρα, εξαρχής θα είναι γνωστό, θα καταγραφεί στην απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, σε ποιες οδούς θα δικαιούνται κάρτα οι μόνιμοι κάτοικοι, ώστε να έχουν δικαίωμα να παρκάρουν στους χώρους που προορίζονται για τους μόνιμους κατοίκους του κέντρου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καλανταρίδης.

«Δεν τολμώ όμως να πω το πότε θα εφαρμοστεί η ελεγχόμενη, το έχω κάνει κατά το παρελθόν και διαψεύστηκα. Άρα είναι καλύτερο να μη λέμε εξαρχής ημερομηνίες»

Ερωτηθείς τέλος, σε σχέση με το πότε αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή η ελεγχόμενη στάθμευση στο κέντρο της Καβάλας, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος απάντησε: «Στο επόμενο δημοτικό θα ληφθεί απόφαση και θα σταλεί στην αποκεντρωμένη για έγκριση. Θέλω να πιστεύω ότι θα έχουμε γρήγορη έγκριση, γιατί δεν μεσολαβούν οι γιορτές που είχαμε το προηγούμενο διάστημα. Εν συνεχεία με το που έρθει και ελεγχθούν, μπαίνει σε εφαρμογή. Δεν τολμώ όμως να πω το πότε, το έχω κάνει κατά το παρελθόν και διαψεύστηκα. Άρα είναι καλύτερο να μη λέμε εξαρχής ημερομηνίες».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα