Τρίτη, 24 Μαΐου, 2022

Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Γιάννης Σιαπέρας
Γιάννης Σιαπέρας
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News
spot_img

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» διοργανώνει για τους μαθητές του Προγράμματος Καλοκαιρινής Δημιουργικής Απασχόλησης ενημερωτική εκδήλωση δράσης με θέμα την ανακύκλωση. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί τις ημέρες: Δευτέρα, Τρίτη και Πέμπτη και τις ώρες 10:00 – 12:00 το πρωί.

Τα παιδιά θα παρακολουθήσουν την αφήγηση του παραμυθιού της Μαρίας Ζαχαριουδάκη « Η κ. Ανακύκλωση και η περιπέτεια των σκουπιδιών» από τις εκδόσεις Άγκυρα, θ΄ ακολουθήσει συζήτηση για την ανακύκλωση με αφορμή το παραμύθι, κατασκευή σελιδοδείκτη και συζήτηση για τη σημασία της ανακύκλωσης. Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με την προβολή δύο εκπαιδευτικών video.

Ο σκοπός της δράσης είναι να γνωρίσουν τα παιδιά τι είναι η ανακύκλωση, τι σκουπίδια ανακυκλώνουμε και με ποιο τρόπο και ποια τα οφέλη της ανακύκλωσης για το περιβάλλον και τους ανθρώπους.

Σήμερα, πρώτη μέρα της εκπαιδευτικής δράσης, η Δημοτική Βιβλιοθήκη υποδέθηκε τα παιδιά του πρώτου τμήματος του Προγράμματος Καλοκαιρινής Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Καβάλας μαζί με τις δασκάλες τους και την υπεύθυνη του προγράμματος Ευαγγελία Δρακονάκη, προκειμένου να παρακολουθήσουν την ενδιαφέρουσα εκπαιδευτική εκδήλωση.

spot_img
spot_img

Διαφημίσεις