Παρασκευή, 14 Μαΐου, 2021

Διαχώρισε την θέση του από την Χρυσή Αυγή ο Δημήτρης Βογιατζής

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Συνεδρίασε την Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας. Κατά την συνεδρίαση εκλέχθηκαν τα αναπληρωματικά μέλη στα Νομικά Πρόσωπα του δήμου Καβάλας που ήταν οι κ.κ. Βακιρτζής, Φραντζεσκάκη, Πεφάνης και Πετρόπουλος. Ανακοινώθηκε επίσης ότι λόγω της απουσίας του επικεφαλής του συνδυασμού «Ο τόπος της ζωής μας» Μάκη Παπαδόπουλου στο εξωτερικό, τη θέση του αναλαμβάνει ο κ. Μούτλιας.

Δημήτρης Βογιατζής: Δεν έχω σχέση με την Χρυσή Αυγή

Την έκπληξη έκανε ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Βογιατζής ο οποίος εκλέχθηκε με τη Χρυσή Αυγή ανακοινώνοντας στο Σώμα ότι πλέον δεν έχει καμία σχέση με τη Χρυσή Αυγή και μάλιστα δεν υπάρχει καμία ιδεολογική ταύτιση του ίδιου με τον ναζισμό. Ανέφερε ότι ο πρόεδρος της Χρυσής Αυγής κ. Μιχαλολιάκος τους κορόιδεψε και γι’ αυτό ο ίδιος τον κατήγγειλε πρόσφατα, τονίζοντας ότι δεν στηρίχθηκε από τη Χρυσή Αυγή και γι’ αυτόν τον λόγο δεν ήταν παρών και στη συγκέντρωση που έγινε στο στρατόπεδο Ασημακοπούλου διότι είναι αντίθετος με τις ακραίες ενέργειες.

Ο πρώην πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Γραμμένος σχολίασε αρνητικά τη στάση του κ. Βογιατζή, ενώ ο κ. Βέρρος σχολίασε ότι ο κ. Βογιατζής εκλέχθηκε με τη συγκεκριμένη παράταξη και δεν μπορεί να μείνει επικεφαλής αυτής. Ο πρόεδρος του Σώματος κ. Πεφάνης τόνισε ότι το θέμα το εξέτασε η Νομική Υπηρεσία του δήμου Καβάλας και αποφάνθηκε ότι είναι καθ’ όλα νόμιμο. Βέβαια, διευκρίνισε ότι την τελική απόφαση θα την πάρει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Από πλευράς του ο κ. Βαγγέλης Παππάς κι αυτός εξέφρασε τις αντιρρήσεις του, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να είναι επικεφαλής παράταξης από τη στιγμή που παραιτείται από αυτήν και αλλάζει το όνομά της, κάτι που επανέλαβε και ο κ. Γραμμένος τονίζοντας ότι ή θα πρέπει να αποχωρήσει από την παράταξη ή να γίνει ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και να χάσει τα δικαιώματα ως επικεφαλής. Ο κ. Βογιατζής τόνισε ότι παραμένει επικεφαλής της παράταξης αλλά αποποιείται οτιδήποτε έχει σχέση με τη Χρυσή Αυγή.

Το ψήφισμα των 11 πολιτιστικών συλλόγων

Στη συνεδρίαση παρέστη και ο πρόεδρος του Συλλόγου Κατοίκων Περιγιαλίου κ. Κουμουσίδης ο οποίος διάβασε στο Σώμα το ψήφισμα των 11 πολιτιστικών συλλόγων της Καβάλας που τάσσονται υπέρ του Συλλόγου Περιγιαλίου αναφορικά με το προσφυγικό και το στρατόπεδο Ασημακοπούλου. Ο ίδιος δεν έκανε καμία άλλη αναφορά ενώ ο κ. Πεφάνης απλά διάβασε το ψήφισμα συμπαράστασης των συλλόγων προς του κατοίκους του Περιγιαλίου.

Διαφημίσεις