Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022

Δύο νεκροί σε τροχαίο στην παραλία Οφρυνίου

Δύο άτομα σκοτώθηκαν σε τροχαίο που συνέβη...

Βασάνιζε γάτα, αλλά τον «πρόδωσε» το βίντεο

Ταυτοποιήθηκε το άτομο που απεικονίζεται σε βιντεοληπτικό...

«Άδειασαν» τους λογαριασμούς επιχειρηματιών σε Καβάλα και Δράμα

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών...

«Δημωφέλεια» και… Νίκος Βέρτης προβάλλουν την Καβάλα στο Ισραήλ

Ακολούθησε μας

Ολοκληρώθηκε η τουριστική έκθεση ΙΜΤΜ του Ισραήλ στην οποία ο Δήμος Καβάλας συμμετείχε για δεύτερη συνεχή χρονιά μετά από απόφαση της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής, καθώς η ισραηλινή αγορά αποτελεί αγορά στόχο με ιδιαίτερα ευοίωνες προοπτικές ανάπτυξης.

Κατά την διάρκεια της εκθέσεως η πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ Αναστασία Ιωσηφίδου, είχε την ευκαιρία να έχει σειρά συναντήσεων τόσο με τουριστικούς πράκτορες του Ισραήλ, δημοσιογράφους και διαμορφωτές κοινής γνώμης, όσο και με ισραηλινούς επιχειρηματίες του τομέα του real estate με τους οποίους συζήτησαν ενδελεχώς θέματα ανάπτυξης και ενίσχυσης του τουριστικού και επιχειρηματικού ενδιαφέροντος των Ισραηλινών για την Καβάλα.

Υπήρξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους τομείς του θαλάσσιου, του ιαματικού και του γαστρονομικού τουρισμού καθώς και της αγοράς ακινήτων, ενώ ξεχωριστή θέση στο αντικείμενο των συζητήσεων κατείχε το ζήτημα της αξιοποίησης των καπναποθηκών κάποιες εκ των οποίων ανήκουν σε Ισραηλινούς πολίτες που έλκουν την καταγωγή τους από την πόλης μας. Συμφωνήθηκε στον τομέα αυτό να υπάρξει ενδιαφέρον από την πλευρά της ισραηλινής πρεσβείας στην Ελλάδα, ώστε να προχωρήσουν οι πρωτοβουλίες που έχει αναπτύξει τους τελευταίους μήνες η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ προς τα Υπουργεία Πολιτισμού, Τουρισμού και Οικονομίας για την ύπαρξη ενός ολιστικού σχεδίου διάσωσης και αξιοποίησης των σημαντικών αυτών μνημείων προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Στα ανακοινώσιμα αυτών των συναντήσεων περίοπτη θέση κατέχει η ολοκλήρωση των ενεργειών για την υλοποίηση στις 16 Μαΐου ενός ταξιδιού εξοικείωσης τριών ημερών, 30 τουριστικών πρακτόρων, δύο δημοσιογράφων και ενός τηλεοπτικού συνεργείου στην Καβάλα.

Στα ενδιαφέροντα παραλειπόμενα της εκθέσεως η αναγνωρισιμότητα της Καβάλας από τους μεμονωμένους επισκέπτες του περιπτέρου μας, μέσα από το βίντεο κλιπ του Νίκου Βέρτη που γυρίστηκε στην πόλη μας, καθώς ο εν λόγω καλλιτέχνης μεσουρανεί στο μουσικό στερέωμα και του Ισραήλ.

Η διοίκηση της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ οφείλει να ευχαριστήσει ιδιαιτέρως τον εβραϊκής καταγωγής καβαλιώτη Ιωσήφ Μεβοράχ για την πολύτιμη βοήθεια και την αμέριστη και ανιδιοτελή συμπαράσταση του στο έργο της επιχείρησης για την ανάδειξη της Καβάλα στην Ισραηλινή Αγορά καθώς και για την διάσωση του πολιτιστικού κεφαλαίου της πόλης μας.

Για όλα τα θέματα πάντως, θα υπάρξουν νεώτερες εξελίξεις και ανακοινώσεις εντός των επόμενων λίγων μηνών.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα