Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου, 2021

Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας: «Κλείνει» το θέμα της ονοματοδοσίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, καταδικάζει τις δηλώσεις Β. Βασιλικού

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Στην απόφαση να κλείσει το θέμα της ονοματοδοσίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας, κατέληξε το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας, μετά από συζήτηση που έγινε στη σημερινή του συνεδρίαση.

Το Σώμα υπερψήφισε επίσης, κατά πλειοψηφία, δήλωση σύμφωνα με την οποία «Το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας καταδικάζει τις δηλώσεις του Βασίλη Βασιλικού για τον Δ. Κουφοντίνα ως ατυχείς πολιτικά».

Προηγήθηκε το πρωί της Δευτέρας 15 Φεβρουαρίου 2021 η προγραμματισμένη συνάντηση του Δημάρχου Καβάλας Θόδωρου Μουριάδη με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων της Αντιπολίτευσης κατά την οποία συζητήθηκε το θέμα της μετονομασίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης «Βασίλης Βασιλικός».

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Γιώργος Γραμμένος (ως εκπρόσωπος της Δήμητρας Τσανάκα και της παράταξης «Ανάσα για τον Δήμο»), ο Μάκης Παπαδόπουλος (Ο Τόπος της Ζωής μας), ο Βαγγέλης Παππάς (Κοινωνική Αποτελεσματική Παρέμβαση), ο Χρήστος Ποτόλιας (Λαϊκή Συσπείρωση) και ο Δημήτρης Βογιατζής (Ελληνική Αυγή για την Καβάλα).

Οι επικεφαλής των παρατάξεων κατέληξαν στην απόφαση να «κλείσει» οριστικά η συζήτηση για αφαίρεση του ονόματος του Καβαλιώτη συγγραφέα από το κτίριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, αλλά και να εκφραστεί η άποψη ότι η επίμαχη δήλωσή του για τον Δημήτρη Κουφοντίνα δεν εκφράζει την κοινωνία της Καβάλας. Την απόφαση αυτή υιοθέτησε το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας στην απογευματινή του συνεδρίαση, αν και εκφράστηκαν απόψεις ότι πρέπει να ζητηθεί από τον κ. Βασιλικό να ανακαλέσει τις δηλώσεις του.

Φωτεινή Κόγια: Δεν πήρα μόνη μου την απόφαση

Παρούσα στην συνεδρίαση ήταν και η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Καβάλας Φωτεινή Κόγια, η οποία υπερασπίστηκε την πρότασή της να αλλάξει το όνομα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας. Όπως ανέφερε, δεν πήρε μόνη της την απόφαση, αλλά δέχτηκε πολλά αιτήματα από καβαλιώτες να μετονομαστεί η Βιβλιοθήκη μετά τις δηλώσεις του Β. Βασιλικού για τον Δ. Κουφοντίνα. Τόνισε επίσης, ότι πέρα από την Νομική Υπηρεσία του Δήμου Καβάλας έστειλε ερώτημα για το θέμα της ονοματοδοσίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης στο Υπουργείο Εσωτερικών και στον Συνήγορο του Δημότη, «γιατί ήταν αίτημα των συμπολιτών μας».

Υπενθυμίζεται ότι η κ. Κόγια είχε εκφράσει «εύλογη αμφιβολία» για το αν η ονοματοδοσία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας είναι σύννομη και αν έχει προηγηθεί σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

spot_img

Διαφημίσεις