Κυριακή, 7 Αυγούστου, 2022

Τροχαίο ατύχημα στη διασταύρωση της Νέας Ηρακλείτσας

Οδηγός μοτοσικλέτας τραυματίστηκε ελαφρά όταν το δίκυκλο...

Απάτη 18.000 ευρώ σε βάρος επιχείρησης στην περιοχή του Παγγαίου

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών...

Ανατράπηκε αυτοκίνητο στην Καλαμίτσα

Ένα ΙΧ αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του...

Δημήτρης Πουρσαϊτίδης: Θέλουμε ένα νέο σχολείο στην περιοχή μας

Ακολούθησε μας

Η κοινότητα του Αμυγδαλεώνα, έκανε μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση προς τον Δήμο της Καβάλας και σ’ αυτήν αναφέρεται ο πρόεδρος της κ. Δημήτρης Πουρσαϊτίδης.

Συγκεκριμένα ο κ. Πουρσαϊτίδης δήλωσε: «Ως τοπικό συμβούλιο, πήραμε μια απόφαση να φτιάξουμε ένα σχολείο στη περιοχή μας. Είπαμε το θέλουμε και δεν μας ενδιαφέρει αν γίνει στο Πολύστυλο, στην Παλιά Καβάλα, στον Αμυγδαλεώνα ή όπου αλλού θέλουν, αρκεί να είναι ένα καινούργιο σχολείο. Είπαμε στον Δήμο πως ο Αμυγδαλεώνας διαθέτει ένα οικόπεδο το οποίο πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να κτιστεί ένα σχολείο, ένα Λύκειο που το χρειαζόμαστε. Αυτή την πρόταση κάναμε στο Δημοτικό Συμβούλιο. Και φυσικά σεβόμαστε την απόφασή του και δεν πρόκειται να φέρουμε αντιρρήσεις όποια και να είναι αυτή. Ως Κοινότητα Αμυγδαλεώνα όμως το χρέος μας το κάναμε. Όμως το ζήτημα έχει πάρει διαστάσεις. Μας κατηγορούν γι’ αυτό και λένε πως έπρεπε να ρωτήσουμε πρώτα και μετά να κάνουμε προτάσεις. Αναρωτιέμαι, ως Κοινότητα θα πρέπει να ρωτάμε για να πάρουμε κάποιες αποφάσεις και να κάνουμε προτάσεις; Έχουμε όλο το δικαίωμα να παίρνουμε αποφάσεις, για ότι είναι καλό για τον τόπο μας και να το προτείνουμε στον Δήμο και αυτό ακριβώς κάναμε. Η πρότασή μας απορρίφθηκε τελικά. Αυτό που μας προτείνουν είναι να γίνει στο οικόπεδο αυτό ένα πρότυπο Ειδικό Σχολείο. Το συζητήσαμε το θέμα και κανείς δεν έχει αντίρρηση σ’ αυτό. Την Δευτέρα αποφασίσαμε να κάνουμε ένα συμβούλιο στον Αμυγδαλεώνα, να συζητήσουμε την πρόταση του Δήμου και αν μας πούνε ότι την δέχονται, θα κάνουμε ένα καινούργιο συμβούλιο και θα ζητάμε να γίνει αυτό το πρότυπο Ειδικό Σχολείο. Ούτε τοπικιστές είμαστε, ούτε είπαμε με το έτσι θέλω να γίνει Λύκειο στον Αμυγδαλεώνα».

Ο κ. Πουρσαϊτίδης πρόσθεσε: «Πραγματικά θα θέλαμε ένα καινούργιο Λύκειο και είναι ευκαιρία τώρα που υπάρχει αυτό το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ 2021-2027, που αφορά την δημιουργία νέων σχολικών μονάδων και είναι κρίμα να την χάσουμε αυτή την ευκαιρία. Είναι κρίμα, γιατί στην Καβάλα, έχει πολλά χρόνια να γίνει ένα νέο σχολείο. Ας γίνει ένα σχολείο και ας γίνει όπου να είναι. Αρκεί τα παιδιά να πηγαίνουν σε ένα νέο σχολείο και να μην φοβούνται μήπως πέσει ο σοβάς στο κεφάλι τους».

Ο κ. Πουρσαϊτίδης αναφέρθηκε επίσης και στην ανάπλαση της Πλατείας του Αμυγδαλεώνα η οποία έχει ξεκινήσει. Όπως σημειώνει «εργολάβος είναι εδώ και δουλεύει καθημερινά. Πιστεύουμε πως θα ολοκληρωθούν οι εργασίες συντομότερα από ότι υπολογίζαμε. Θα είναι ένα πολύ ωραίο έργο. Επίσης εδώ βρίσκεται και κάνει δουλειές και ο εργολάβος του κλειστού γυμναστηρίου, το οποίο θα είναι έτοιμο σε λίγο καιρό γι α να δοθεί σε χρήση».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα