Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου, 2022

Δεν λύνονται με ψηφίσματα τα προβλήματα στα Πετρέλαια

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News
Είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς ποιό ακριβώς είναι το νόημα της έκδοσης ψηφίσματος από το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας για τον Πρίνο έναν ολόκληρο μήνα μετά την εκτενή συζήτηση που είχε γίνει στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Η ρύθμιση για την ενίσχυση του Πρίνου ψηφίσθηκε το βράδυ της Παρασκευής από την Βουλή, ενώ έχει και το ΟΚ της Κομισιόν. Άρα τί θέλει να πετύχει με ένα ψήφισμα ο Δήμος της Καβάλας; Η Ενεργειακή έχει ξεκαθαρίσει ότι η λήψη του δανείου που προβλέπει η ρύθμιση δεν θα έχει νόημα αν δεν μειωθούν τα κόστη. Για αυτό και προχωρεί στο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης το οποίο, επειδή ακριβώς θέλει να αποφύγει τις απολύσεις, προβλέπει ένα γενναίο πρόγραμμα εθελουσίας.

Στο τελευταίο έχει αντιταχθεί σθεναρά το Σωματείο Εργαζομένων και ο πρόεδρός του Μανώλης Κελαιδάκης είναι αυτός που φέρνει το ψήφισμα ξανά στο δημοτικό συμβούλιο. Αν ο Δήμος εκδώσει τέτοιο ψήφισμα, ουσιαστικά δικαιώνει το Σωματείο στην αντίπαράθεσή του με την εταιρεία! Άρα ποιό είναι το μήνυμα προς την Ενεργειακή; Απαγορεύεται να κάνετε εθελουσία; Μα τότε θα γίνουν απολύσεις!
Ελπίζουμε να τα σκεφτούν όλα αυτά οι παρατάξεις που δεν εμπλέκονται σε πολιτικοσυνδικαλιστικά παιχνίδια και να αντιληφθούν ότι η Ενεργειακή δεν είναι λιγότερο σημαντικός κοινωνικός εταίρος για την πόλη της Καβάλας από όσο το Σωματείο. 13 εκατομμύρια τον χρόνο εισφέρει η εταιρεία μέσω των Πετρελαίων στο νομό Καβάλας, έχουμε ποτέ αναλογιστεί τί θα σημάνει αν λείψουν αυτά αν η εταιρεία δεν μπορεί να προχωρήσει την αναδιάρθρωση και αποφασίσει να κλείσει το εργοστάσιο;
Δεν λύνονται με ψηφίσματα τέτοια προβλήματα, το αντίθετο!
spot_img

Διαφημίσεις