Τρίτη, 7 Ιουλίου, 2020

Δήμος Καβάλας: «Ενημερώνεται με καθυστέρηση ο Μάκης Παπαδόπουλος…»

Ροή Ειδήσεων

Δήλωση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ για την μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Ο περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος έκανε την παρακάτω δήλωση:«Σε μια περίοδο που η χώρα μας εφαρμόζει με γρήγορους ρυθμούς τον στρατηγικό της σχεδιασμό για...

Νέο Πυροφυλάκιο στο Τοπικό Διαμέρισμα Μακρυχωρίου

Ολοκληρώθηκε η κατασκευή και τέθηκε σε λειτουργία από την Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020 ένα νέο Πυροφυλάκιο στο Τοπικό Διαμέρισμα Μακρυχωρίου του Δήμου Νέστου.Το συγκεκριμένο...

Απομακρύνθηκαν οι πακτωμένες ομπρέλες από τις παράλιες της Περάμου

Τα ξημερώματα της Δευτέρας έγινε η απομάκρυνση των μόνιμα πακτωμένων ομπρελών από τις παράλιες της Νέας Περάμου.Η απομάκρυνση έγινε από το εργατοτεχνικό προσωπικό του...

Έφυγε από την ζωή η Καβαλιώτισσα Αρχαιολόγος Πέπη Λαζαρίδου

Έφυγε την Κυριακή (5-7-2020) από την ζωή η Καβαλιώτισσα Αρχαιολόγος Πέπη Λαζαρίδου. Από τον Ιερό χώρο της Αρχαίας Αμφίπολης όπου εργάστηκε μετά τον θάνατο του...

Άρθρα & Απόψεις

Επετειακόν (05/07/2015)-Μια μικρή παρέμβαση (του Δ. Λυμπεράκη)

Ξημερώματα της 27ης Ιουνίου 2015Μετά από σύσκεψη του υπουργικού συμβουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Αλέξης Τσίπρας ανακοινώνει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, καθώς η επίτευξη συμφωνίας με...

Τον νου σου στο μαγαζί

Γράφει ο Ναπολέων Λιναρδάτος Eίναι αλήθεια ότι υπάρχει ένα πρόβλημα στην μετάφραση. Δηλαδή, πως ο Νίκος Παππάς μεταφράζει τον Νίκο Παππά. Μπορεί αυτός που μιλάει...
Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Από το Γραφείο της Δημάρχου Καβάλας εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση ως απάντηση σε δελτίο τύπου του Μάκη Παπαδόπουλου:

Δυστυχώς για μία ακόμη φορά αναγκαζόμαστε να απαντήσουμε στο Μάκη Παπαδόπουλο για πράγματα αυτονόητα. Είναι όμως σημαντικό για τέτοια λεπτά ζητήματα να μην δημιουργούνται εντυπώσεις.

Χαιρόμαστε που κάνει προσπάθεια να είναι ενημερωμένος για ζητήματα του Δήμου -έστω και με έναν/δύο μήνες καθυστέρηση-, αδυνατούμε όμως να κατανοήσουμε την χρησιμότητα μια δημόσιας ανακοίνωσης του με πομπώδες δελτίο τύπου, που ζητά …. «να ενταχθεί άμεσα στον Δήμο το “Βοήθεια στο σπίτι”»!!! Ζητά δηλαδή, την εφαρμογή ενός νόμου του κράτους!

Είτε οι συνεργάτες του τον ενημερώνουν με σημαντική καθυστέρηση, είτε καθόλου.

Ενημερώνουμε λοιπόν τον Μάκη Παπαδόπουλο και τους συνεργάτες του, πως η εισήγηση για την ένταξη των ΙΔΟΧ του προγράμματος “Βοήθεια στο σπίτι”, στο οργανόγραμμα του Δήμου, βρίσκεται ήδη στα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας, καθώς η διοίκηση το προετοίμασε στις αρχές του μήνα.

Για την δε μετακίνηση ή μη των ΙΔΑΧ έχει προγραμματιστεί συνάντηση στο Νομικό Πρόσωπο την Πέμπτη 24/1, ώστε με βάση και τις διευκρινιστικές απαντήσεις του Υπουργείου Εσωτερικών, να παρθούν αποφάσεις.

Όσο για τις «δεσμεύσεις» του για την κοινωνική πολιτική, δε χρειάζεται παρά να δει τα πεπραγμένα της διοίκησης του Δήμου και του Νομικού Προσώπου, και θα ανακαλύψει ότι είναι ήδη υλοποιημένες.

Η κοινωνική ευαισθησία της Διοίκησης και της ίδιας της Δημάρχου είναι αδιαμφισβήτητη κι έχει αποδειχθεί εμπράκτως.

Το δελτίο τύπου του «Τόπου της Ζωής μας»

Την Τρίτη η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση «Ο Τόπος της Ζωής μας» εξέδωσε το παρακάτω δελτίο τύπου:

Μία πολύ σημαντική ευκαιρία παρουσιάζεται για τον Δήμο μας στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής, που σταματά την πολύχρονη ταλαιπωρία εργαζομένων και δημοτών που ωφελούνται από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι».

Ο νέος νόμος 4583/2018, που ψηφίστηκε τον Δεκέμβριο του 2018, δίνει τη δυνατότητα στους Δήμους να εντάξουν τα προγράμματα «Βοήθεια στο σπίτι» στις οργανικές δραστηριότητές τους, με χρηματοδότηση που θα λαμβάνουν από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Καλούμε τη σημερινή διοίκηση του Δήμου να κινηθεί γρήγορα και με αποτέλεσμα, προκειμένου να προλάβει τις προθεσμίες και να προχωρήσει άμεσα στην οργανική ένταξη του προγράμματος στις δραστηριότητες του Δήμου.

ΕΜΕΙΣ ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ:

  • για ένα πιο φιλικό και αποτελεσματικό  για τους δημότες σύστημα κοινωνικής στήριξης του Δήμου, που θα είναι ευέλικτο και θα εξυπηρετεί και τον τελευταίο δημότη που δεν καλύπτεται από τις κρατικές δομές (χωρίς δικαιολογίες…)
  • με ενίσχυση των υπηρεσιών του Δήμου και των νομικών προσώπων, που θα έχει γνώμονα τις ανάγκες των δημοτών
  •  με συμπράξεις με άλλους δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς για την παροχή επιπλέον καινοτόμων υπηρεσιών φροντίδας
  • με ενίσχυση της χρηματοδότησης από το ταμείο του Δήμου
  • με την αξιοποίηση όλων των σχετικών Εθνικών και Ευρωπαϊκών προγραμμάτων χρηματοδότησης
  • με την ένταξη του Δήμου σε εθνικά και Ευρωπαϊκά δίκτυα για την κοινωνική μέριμνα, που θα μεταφέρουν τεχνογνωσία από δράσεις που είναι ήδη δοκιμασμένες και επιτυχημένες.

Για την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση

“Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ”

Ο Επικεφαλής

Μάκης Παπαδόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος Καβάλας

Υποψήφιος Δήμαρχος Καβάλας

Siapis Web Media

Διαφημίσεις