Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου, 2022

Δήμος Καβάλας: Έρχονται «ραβασάκια» για τις απλήρωτες κλήσεις από το 2004

Οι δημότες μπορούν να τις πληρώσουν με δόσεις

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Στα ειδοποιητήρια που στέλνονται προς τους δημότες Καβάλας για απλήρωτες κλήσεις από το 2004, αναφέρθηκε ο δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης σε διαδικτυακή συνέντευξη το μεσημέρι της Δευτέρας.

Όπως είπε ο κ. Μουριάδης, οι οικονομικοί υπάλληλοι του δήμου Καβάλας έχουν «χρεωθεί» αυτές τις κλήσεις και στέλνουν ειδοποιητήρια για να ενημερώσουν τους δημότες για την οφειλή τους.

Προς το παρόν οι απλήρωτες κλήσεις δεν έχουν σταλεί στην Εφορία και ο κ. Μουριάδης κάλεσε τους δημότες να τις πληρώνουν με δόσεις.

«Ειδοποιούμε τους συμπολίτες μας ότι υπάρχουν χρέη από κλήσεις για την περίοδο από το 2004 έως το 2017. Μέχρι τώρα δεν τους είχε ειδοποιήσει κάνεις, δεν είχαν γίνει οι σχετικές ενέργειες και πολλοί δεν τις πλήρωσαν. Ο Δήμος Καβάλας δεν μπορεί να «σβήνει» κλήσεις γιατί «παρακολουθείται» από τα υπουργεία. Εφόσον βρέθηκαν ποσά που είναι ανείσπρακτα πρέπει να εισπραχθούν» είπε ο κ. Μουριάδης.

Οι δημότες μπορούν να εξοφλήσουν σε δόσεις τις οφειλές τους αφού υποβάλλουν ηλεκτρονικό αίτημα προς την αρμόδια για την είσπραξη υπηρεσία του δήμου και παράλληλα να πετύχουν διαγραφή από προσαυξήσεις τόκους και πρόστιμα ως εξής:

  • αν οι οφειλές εξοφληθούν εφάπαξ για απαλλαγή ανέρχεται σε 100%
  • αν εξοφληθούν σε δύο έως 24 δόσεις η απαλλαγή ανέρχεται κατά ποσοστό 80%
  • εάν εξοφληθούν σε 25 έως 48 δόσεις απαλλαγή 70%
  • εάν 49 έως 72 δόσεις απαλλαγή 60%
  • και εάν εξοφληθούν 73 έως 100 δόσεις απαλλαγή κατά 50%

Το ελάχιστο ποσό δόσης για τα φυσικά πρόσωπα είναι 20 ευρώ ανά μήνα και 50 ευρώ για τις επιχειρήσεις. Η προθεσμία υποβολής της αίτησης ρύθμισης οφειλών λήγει στις 30 Ιουνίου 2021.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο τηλέφωνο 2513 500041.

Απαλλαγές από τα ανταποδοτικά τέλη

Σχετικά με τις απαλλαγές των ανταποδοτικών τελών ο Δήμαρχος Καβάλας τόνισε ότι δόθηκε βαρύτητα στις ευπαθείς ομάδες, δηλαδή στους χαμηλοσυνταξιούχους, στις μονογονεϊκές οικογένειες, στους άπορους, στα ΑμεΑ και στους μακροχρόνια άνεργους. Ανάλογα με την κατηγορία υπάρχει από πλήρη απαλλαγή μέχρι μεγάλες μειώσεις.

Οι σχετικές αιτήσεις κατατίθενται μέχρι και τις 5 Μαρτίου 2021 στον 3ο όροφο του Διοικητηρίου Καβάλας, στο γραφείο της Πρόνοιας.

Ενεργειακή αναβάθμιση σχολείων

Ο κ. Μουριάδης ανακοίνωσε επίσης πως ξεκινά μελέτη ενεργειακής αναβάθμισης του κτιρίου στο οποίο στεγάζονται το 2ο Λύκειο και το 7ο Γυμνάσιο Καβάλας. (ΦΛΟΡΕΞ)

Για το Λύκειο και Γυμνάσιο Κρηνίδων του οποίου καθυστέρησε η μελέτη για την ενεργειακή αναβάθμιση, ανάφερε ότι είχε προκύψει πρόβλημα με το ιδιοκτησιακό, το οποίο λύθηκε, αλλά δεν είναι επιλέξιμα περί τα 800.000 ευρώ, εξ ου και η καθυστέρηση. Το θέμα θα λυθεί μετά από συνεννόηση και με τον Περιφερειάρχη, Χρήστο Μέτιο. «Θα γίνουν παρεμβάσεις με τα λεφτά που έχουμε, καθώς μαγικό ραβδί δεν υπάρχει», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μουριάδης.

spot_img

Διαφημίσεις