Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου, 2022

Γ. Προμούσας: Γιατί υπέβαλλε ένσταση για τα ανταποδοτικά τέλη ο δήμαρχος

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Πλήρη ενημέρωση για τα οικονομικά του Δήμου Καβάλας έχει ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Γιάννης Προμούσας.

Ο ίδιος δήλωσε ότι «είχα μία βδομάδα επαφών με υπηρεσιακούς παράγοντες, με προϊστάμενους, με τον διευθυντή και με τον δήμαρχο. Ξεκίνησα επαφές με τα νομικά πρόσωπα. Είναι πολύ ευρύ το πεδίο και θέλει χρόνο αλλά έχω αποκομίσει μία εικόνα της κατάστασης. Κι από ‘δω και πέρα θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε σε ό,τι αφορά τη βελτίωση κάποιων πραγμάτων εν μέσω οικονομικής κρίσης αλλά και γενικότερα να δούμε τα προβλήματα που έχουν προκύψει με την κινητικότητα, την επάνδρωση των υπηρεσιών, ζητήματα που αντιμετωπίζουμε και βλέπουμε καθημερινά, σε συνεργασία με τον δήμαρχο».

Για τα ανταποδοτικά τέλη είπε ότι «η ένσταση της κας Ιωσηφίδου έγινε δεκτή. Η ερμηνεία που μπορώ να δώσω είναι ότι η ένσταση έγινε δεκτή κυρίως ως προς τη διαδικασία κι όχι ως προς την ουσία, δηλαδή ποια είναι τα τέλη και πώς προσδιορίζονται. Διαφωνούσα από τότε ως προς την πρόταση της αντιπολίτευσης. Σεβαστή, μεν, αλλά διαφωνώ ως προς τον τρόπο που υπολογίστηκε και στο πόσο επισφαλής είναι η εισπραξιμότητα των χρημάτων που υπολογίζονται. Η μεθοδολογία είναι ίδια μέχρι ενός σημείου. Προσδοκούμε να έχουμε 8.525.678 ευρώ ευρώ, το θέμα είναι ότι η πρόταση της αντιπολίτευσης βάζει μέσα και τα κτίσματα που δεν έχουν ρεύμα, που είναι ημιτελή, εγκαταλειμμένα ή κενά. Θεωρώ ότι είναι άδικο και παράνομο να εισπράξουμε χρήματα δημοτικών τελών από μη ενεργά ακίνητα και με αυτόν τον τρόπο να προσπαθούμε να δημιουργήσουμε πλασματική έκπτωση για τους υπόλοιπους δημότες και να αδικήσουμε κάποιους άλλους.

ο πρακτικό μέρος, έχει να κάνει με το κατά πόσο μπορούμε να τα εισπράξουμε. Αν δεν το κάνουμε, θα δημιουργήσει ένα κενό που θα πρέπει να το μετακυλήσουμε στην επόμενη χρονιά και να δημιουργήσουμε επιπρόσθετο βάρος στον προϋπολογισμό του Δήμου Καβάλας και της υπηρεσίας Καθαριότητας και Φωτισμού για τους δημότες μας.

Γι’ αυτό και υπέβαλλε ένσταση ο δήμαρχος. Αν γίνει δεκτή θα προχωρήσουμε την πρόταση της διοίκησης, αν όχι θα προχωρήσουμε αναγκαστικά με την πρόταση της αντιπολίτευσης. Σε τέτοιου είδους ζητήματα δεν πρέπει να βάζουμε πολιτικά κριτήρια. Είναι απλά μαθηματικά. Όταν έχουμε να κάνουμε με αριθμούς, πρέπει να είμαστε ακριβείς και συγκεκριμένοι».

spot_img

Διαφημίσεις