Πέμπτη, 18 Αυγούστου, 2022

Καβάλα: Ανατράπηκε αυτοκίνητο στην Καλαμίτσα

Ένα ΙΧ αυτοκίνητο ανατράπηκε στην περιοχή της...

Τροχαίο ατύχημα στη διασταύρωση της Νέας Ηρακλείτσας

Οδηγός μοτοσικλέτας τραυματίστηκε ελαφρά όταν το δίκυκλο...

Γιάννης Προμούσας: «Σε καλή κατάσταση είναι τα οικονομικά του Δήμου Καβάλας»

Ακολούθησε μας

Σε καλή κατάσταση είναι τα οικονομικά του Δήμου Καβάλας και οι οφειλές είναι διαχειρίσιμες. Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Γιάννης Προμούσας σημείωσε ότι έχουν εξετάσει όλα τα οικονομικά του Δήμου Καβάλας και προσπαθούν να λύσουν τα προβλήματα που υπάρχουν.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «υπάρχει μια ολοκληρωμένη εικόνα, μια συνεχής επαφή με όλα τα τμήματα της Νομικής Υπηρεσίας και με τον διευθυντή και με τον δήμαρχο. Υπάρχουν συνεχείς συναντήσεις και επαφές, οπότε έχουμε εντοπίσει τα όποια προβλήματα υπάρχουν και προσπαθούμε σε καθημερινή βάση να τα επιλύσουμε. Σε γενικές γραμμές, η οικονομική κατάσταση όσον αφορά τα οικονομικά του Δήμου Καβάλας και κυρίως σε ό,τι αφορά τις οφειλές του Δήμου Καβάλας προς τρίτους, σε πιστωτές και τράπεζες, είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Δεν μπορούμε να πούμε ότι αυτήν τη στιγμή υπάρχουν οφειλές. Όσον αφορά τα δάνεια είναι καθαρά διαχειρίσιμα και είναι θέμα ενός έτους για να λήξουν κάποιες δόσεις που έχουμε. Σαφώς και τα πράγματα δεν είναι εύκολα, εν μέσω μιας οικονομικής- υγειονομικής κρίσης, σε μία χώρα που έχει αυτήν τη στιγμή 8% ύφεση. Όλο αυτό είναι μια αλυσίδα που θα έχει αντίκτυπο και στα τακτικά έσοδα του Δήμου Καβάλας.

Σαφώς υπάρχει μια υστέρηση εσόδων ωστόσο έχουμε επικεντρώσει το βάρος μας στο να ενεργοποιήσουμε τις διαδικασίες για να μπορέσουμε να έχουμε έστω μία εισπραξιμότητα από παλαιές οφειλές. Είναι κάτι το οποίο βλέπουμε και με κάποια αναδιάρθρωση που θα γίνει πολύ άμεσα μέσω της οικονομικής υπηρεσίας πιστεύω ότι σιγά- σιγά θα μπούμε σε καλό ρυθμό.

Βέβαια τα πράγματα αλλάζουν συνεχώς. Η στρόφιγγα της κεντρικής διοίκησης προς τους δήμους αρχίζει να κλείνει. Δεν υπάρχουν οι χρηματοδοτήσεις του παρελθόντος και γενικά πρέπει να γίνει μια αναθεώρηση της λειτουργίας των δήμων σε οικονομικό επίπεδο και το πώς θα είναι η συνεργασία των δήμων με τα Νομικά Πρόσωπα. Είναι πολύ μεγάλο αυτό το ζήτημα και το δούμε μέσα στα επόμενα χρόνια».

Για τις απλήρωτες κλήσεις

Για τις ειδοποιήσεις για τα πρόστιμα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ο κ. Προμούσας ανέφερε ότι «είναι παραβάσεις για τις οποίες με δική της πρωτοβουλία η υπηρεσία του Δήμου Καβάλας προέβη σε κάποιες αποστολές κλήσεων. Σύμφωνα με τον νόμο η υπηρεσία δεν είναι υποχρεωμένη να στέλνει ατομικές ειδοποιήσεις. Ωστόσο επειδή μετά τον covid θα είμαστε υποχρεωμένοι βάση του νόμου να κάνουμε κατασχέσεις λογαριασμών και δεσμεύσεις του ΑΜΦ, πριν γίνει κάτι τέτοιο και φανεί ότι κάναμε κάποια κίνηση προ τετελεσμένου, θεωρήσαμε καλό να στείλουμε τις ειδοποιήσεις γι’ αυτές τις οφειλές.

Επειδή ακούω ότι υπάρχουν νούμερα αρκετά μεγάλα –και το νούμερα των προσαυξήσεων είναι υπερβολικό για μένα- είναι κάτι για το οποίο ο Δήμος Καβάλας δεν μπορεί να κάνει κάτι. Είμαστε υποχρεωμένοι να τηρήσουμε τον νόμο, αλλά μπορούν οι συμπολίτες μας να έρθουν στο τμήμα ταμείου κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού ή με e-mail για να κάνουν ρύθμιση. Μπορούμε να κάνουμε τη ρύθμιση των 24 δόσεων. Η ρύθμιση των 100 δόσεων αφορά οφειλές μέσα στο 2020 εν μέσω πανδημίας ή παλιές ρυθμίσεις που χάθηκαν εν μέσω πανδημίας».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα