Πέμπτη, 19 Μαΐου, 2022

Αρχίζει η μετεγκατάσταση των προσφύγων στην Άσπρη Άμμο

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News
spot_img

Την Πέμπτη αναμένεται να γίνει η μετεγκατάσταση των προσφύγων από το εκθεσιακό κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης» στο νέο κέντρο φιλοξενίας στην περιοχή του Εσκί Καπού, όπως δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης το μεσημέρι της Τετάρτης, η δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα.

Ωστόσο, δεν είχε απάντηση σχετικά με την ώρα που θ’ αρχίσει η μετεγκατάσταση των προσφύγων, καθώς όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, αυτό θα το αποφασίσει η αστυνομία.

Ο στρατός αναλαμβάνει τη σίτιση των προσφύγων μέχρι…

Το πρωί της Τετάρτης η δήμαρχος Καβάλας είχε συνάντηση με αξιωματικό του Ελληνικού Στρατού, ο οποίος θα είναι ο υπεύθυνος σίτισης των προσφύγων που θα μεταφερθούν στο κέντρο φιλοξενίας του Εσκί Καπού, στο ύψος της Άσπρης Άμμου.

Σύμφωνα πάντα με την κ. Τσανάκα τα φαγητά θα μαγειρεύονται στην Ξάνθη αρχικά από το στρατό, μέχρις ότου να προχωρήσουν οι διαδικασίες διαγωνισμού για την ανάδειξη εταιρείας catering που θα αναλάβει αυτό το έργο.

350 με 400 οι πρόσφυγες που θα εγκατασταθούν στο νέο κέντρο φιλοξενίας του Εσκί Καπού

Η κ. Τσανάκα ενημέρωσε λεπτομερώς τον ταγματάρχη του Ελληνικού Στρατού για το τι ακριβώς τρώνε οι πρόσφυγες, καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά, ο δήμος Καβάλας έχει πλέον τεχνογνωσία επί του θέματος.

Παράλληλα, τόνισε ότι ο δήμος θα βοηθήσει τους πρόσφυγες όσο μπορεί και με τρόφιμα, αλλά και με παιδικά γάλατα.

Ερωτηθείσα σχετικά με τον αριθμό των προσφύγων που θα εγκατασταθούν στο κέντρο φιλοξενίας στο Εσκί Καπού, απάντησε ότι βάσει των πληροφοριών που έχει θα μεταφερθούν εκεί 350 με 400 πρόσφυγες.

Σε ερώτηση τέλος για το αν έχουν ενημερωθεί οι πρόσφυγες για την μετεγκατάστασή τους σε άλλο χώρο, η δήμαρχος απάντησε ότι έχουν ήδη ενημερωθεί, ενώ πρόσθεσε ότι πριν από λίγες ημέρες κάποιοι από αυτούς ρώτησαν για τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσαν να επιστρέψουν στην Τουρκία.

spot_img
spot_img

Διαφημίσεις