Τρίτη, 18 Ιανουαρίου, 2022

Απάντηση του δήμου Καβάλας στην Action Team για τα φωτιστικά

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Ο δήμος Καβάλας απαντώντας σε ανακοίνωση της Action Team αναφέρει τα ακόλουθα:

«Η απόφαση της Action Team να αποσυρθεί από την εκδήλωση που η ίδια παρουσίασε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης πριν από λίγες ημέρες, προκαλεί θλίψη και γέννα πολλά ερωτηματικά.

Όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωί της Παρασκευής για να δικαιολογήσει την ακατανόητη κίνηση της, δεν ανταποκρίνονται ούτε κατ’ ελάχιστο στην πραγματικότητα.

Οι εργαζόμενοι στο Τμήμα Ηλεκτροφωτισμού, στη βάση όσων είχαν συμφωνηθεί, προχώρησαν το προηγούμενο διάστημα στην τοποθέτηση συρματόσχοινων σε κτήρια της οδού Δαμιανού και φρόντισαν για την έγκαιρη σύνδεση των φωτιστικών που τους παρέδωσε η εν λόγω οργάνωση, προκειμένου να διεξαχθεί με όρους ασφάλειας, στον προβλεπόμενο χρόνο και σ’ ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της πόλης η συγκεκριμένη δράση.

Ως εκ τούτου, αρνήθηκαν να τοποθετήσουν τα γυάλινα φωτιστικά που είχε στη διάθεση της η Action Team, επισημαίνοντας στους εκπροσώπους της ότι μια τέτοια επιλογή ελλοχεύει τον κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος.

Παρά τα περί του αντίθετου θρυλούμενα, οι εργαζόμενοι του Δήμου Καβάλας λειτούργησαν με τον γνωστό σε όλους μας επαγγελματισμό τους και έπραξαν στο ακέραιο όσα περιελάμβανε το περιεχόμενο της συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών.

Ο Δήμος Καβάλας, όπως έκανε πολλές φορές στο πρόσφατο παρελθόν, αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή την πρόταση της Action Team, θεωρώντας ότι πρόκειται για μια ομάδα νεαρών συμπολιτών μας που είναι πρόθυμοι να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο είτε ως απλοί εθελοντές, είτε σε συνεργασία με τις δημοτικές υπηρεσίες.

Θεωρούμε ότι με την απόφαση ακύρωσης της προαναφερθείσας εκδήλωσης, την οποία θα παρακολουθούσαν οι Καβαλιώτες το βράδυ της ερχόμενης Κυριακής, χάθηκε η ευκαιρία να προστεθεί μια ακόμη όμορφη πινελιά στον καμβά των πλούσιων αισθητικών παρεμβάσεων που λαμβάνουν χώρα τους τελευταίους μήνες στον Δήμο Καβάλας».

Η ανακοίνωση της Action Team

Νωρίτερα σήμερα η Action Team γνωστοποίησε τα εξής:

Σήμερα 7/5 οι ηλεκτρολόγοι του ΔΚ ξεκίνησαν να τοποθετούν τα φωτιστικά οροφής εσωτερικού χώρου στην οδό Δαμιανού, χωρίς να προηγηθεί ΚΑΜΙΑ επεξεργασία για την μετατροπή τους, όπως είχε αρχικά συμφωνηθεί με τους αιρετούς του ΔΚ. Στην μέχρι τώρα συνεργασία βιώσαμε μια προχειρότητα στις εργασίες από την πλευρά των ηλεκτρολόγων και συμπεραίνουμε ότι οι αιρετοί δεν μπορούν να επιβάλουν τις αποφάσεις τους στους εργαζομένους του ΔΚ.

Θεωρούμε ότι η μη μετατροπή των φωτιστικών (από εσωτερικού χώρου σε εξωτερικού) είναι πάρα πολύ επικίνδυνη για τους πολίτες που περνάνε από το σημείο και για τον λόγο αυτόν ΑΠΟΣΥΡΟΥΜΕ επίσημα την συμμετοχή μας από αυτήν την παρέμβαση.

Καλούμε τον Δήμαρχο της πόλης να ακυρώσει την παρέμβαση ΑΜΕΣΑ πριν γίνει κάποιο ατύχημα!

spot_img

Διαφημίσεις