Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου, 2021

Αναστασία Ιωσηφίδου: «Η μοναδική λύση που υπάρχει είναι η συνδιοίκηση»

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

«Η μοναδική λύση που υπάρχει σήμερα, είναι αυτή που πρότεινε η πρώην Δήμαρχος, δηλαδή η συνδιοίκηση», δηλώνει σε συνέντευξή της στον δημοσιογράφο Γιάννη Μαλλιο η δημοτική σύμβουλος της «Ανάσας», Αναστασία Ιωσηφίδου.

Αναφερόμενη στον έναν χρόνο από την ημέρα που ανάλαβε την διοίκηση ο Θόδωρος Μουριαδης, η κ. Ιωσηφίδου τόνισε ότι ο Δήμος Καβάλας παρουσιάζει μια εικόνα αν όχι διάλυσης τουλάχιστον βαριάς αρρυθμίας και ότι η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ έχει βυθιστεί στην ανυπαρξία. Για την έντονη φημολογία ότι θα υπάρξει συνεργασία μεταξύ διοίκησης και της παράταξης που ανήκει, η κ. Ιωσηφίδου είπε ότι δεν μπορεί να υπάρξει συνεργασία ενάμιση χρόνο μετά τις εκλογές και ότι η μοναδική λύση που υπάρχει είναι αυτή που πρότεινε η πρώην Δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα, δηλαδή η συνδιοίκηση.

Πέρασε ήδη ένας χρόνος από την ημέρα που ανέλαβε την διοίκηση του δήμου ο κ. Μουριάδης. Πως χαρακτηρίζεται την χρονιά αυτή.

Πράγματι έχουμε εισέλθει στο δεύτερο έτος της διοίκησης του κ. Μουριάδη, ελπίζοντας ότι και η χρονιά αυτή δεν θα είναι μια ακόμη χαμένη χρονιά για τον δήμο μας, όπως η χρονιά που διανύσαμε. Δυστυχώς ο δήμος παρουσιάζει σήμερα μια εικόνα αν όχι διάλυσης, τουλάχιστον βαριάς αρρυθμίας, αφού τίποτα δεν λειτουργεί όπως πρέπει, τίποτα δεν δείχνει να πηγαίνει προς το καλύτερο αντιθέτως υπάρχουν σαφή δείγματα οπισθοδρόμησης, ενώ εσχάτως υπάρχει και μια αναστάτωση μεταξύ των υπαλλήλων εξαιτίας αποφάσεων της διοίκησης. Όμως και η εικόνα στα Νομικά Πρόσωπα και στις επιχειρήσεις του δήμου είναι παρόμοια αν όχι χειρότερη αφού ακόμη και η άλλοτε κραταιά Δημωφέλεια έχει βυθιστεί στην ανυπαρξία και βλέπει καθημερινά τα οικονομικά της να βουλιάζουν Με μια τέτοια εικόνα και υπό τις συνθήκες μιας τέτοιου είδους καταστάσεως, τίποτα δεν συνηγορεί στο ότι το δεύτερο έτος θα υπάρξουν σημάδια ανάκαμψης. Ας ελπίσουμε όλοι, ότι δεν θα επαληθευθούν οι προβλέψεις αυτές..

Τις τελευταίες ημέρες υπάρχει μια έντονη φημολογία ότι θα υπάρξει συνεργασία μεταξύ της διοίκησης και της παράταξης σας. Τι έχετε να πείτε;

Θα πρέπει στο σημείο αυτό να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα. Συνεργασία δεν μπορεί να υπάρξει ενάμιση χρόνο μετά τις εκλογές, Αυτό είναι κάτι το οποίο θα έπρεπε να γίνει πριν από την ανάληψη της διοίκησης με πρωτοβουλία του κ. δημάρχου κατά την διάρκεια του περσινού καλοκαιριού, οπότε θα είχαμε συμφωνήσει σε ένα πρόγραμμα δράσεων που θα ακολουθούσε η νέα διοίκηση με τα δικά της στελέχη και εμείς θα το στηρίζαμε, χωρίς όμως την συμμετοχή δημοτικών συμβούλων της παράταξης μας στο διοικητικό σχήμα. Αυτό θα γινόταν ώστε ο δήμος να έχει συνέχεια και να εξασφαλιστούν όσα η διοίκηση Τσανάκα είχε ξεκινήσει να υλοποιεί. Δυστυχώς ο κ. δήμαρχος οχυρώθηκε πίσω από τις τροποποιήσεις της κυβέρνησης που του έδιναν την δυνατότητα να διοικήσει και πέταξε στον κάδο των αχρήστων την δυνατότητα μιας συνεργασίας. Έκτοτε ακολούθησε μια κατά την άποψη μου αδιέξοδη προσωπική πολιτική επί όλων των δημοτικών θεμάτων με προσωπικές επιθέσεις εναντίον της παράταξης μας και των στελεχών της. Η κατάληξη είναι η σημερινή θλιβερή εικόνα του δήμου μας. Σε αυτή την πολιτική βεβαίως εμείς δεν μπορούμε να γίνουμε συνένοχοι και συνυπαίτιοι. Αν τώρα, ο κ. δήμαρχος έχει αντιληφθεί το πρόβλημα και επιθυμεί πράγματι το υπόλοιπο της θητείας του να μην συνδεθεί με την απόλυτη καταστροφή του δήμου μας, η μοναδική λύση που υπάρχει σήμερα, είναι αυτή που του πρότεινε η πρώην δήμαρχος. δηλαδή η συνδιοίκηση.

Μπορείτε να μας πείτε τι εννοείτε με τον όρο συνδιοίκηση;

Θα πρέπει να εντοπισθούν οι τομείς διοικητικής ευθύνης που υπάρχει πρόβλημα και στα οποία η παράταξη μας διαθέτει ικανά και έμπειρα στελέχη τα οποία και θα αναλάβουν την ευθύνη της διοικήσεως, υπό την καθοδήγηση της κ. Τσανάκα και σε συνεννόηση βεβαίως εξαρχής με τον κ. δήμαρχο. Η επιλογή των προσώπων που θα αναλάβουν θα γίνει αποκλειστικά από την πρώην δήμαρχο. Επιπλέον θα πρέπει να υπάρξει και μία προγραμματική συμφωνία μεταξύ των δύο παρατάξεων για τα μεγάλα ζητήματα του δήμου. Ξέρετε πρέπει να γίνει αντιληπτό από όλους και πρώτιστα από τον κ. δήμαρχο ότι οι Καβαλιώτες την πρώτη Κυριακή των εκλογών ανέδειξαν με μεγάλη διαφορά την παράταξη μας πρώτη δύναμη και έτσι σήμερα είμαστε η μεγαλύτερη παράταξη του δήμου. Την δεύτερη Κυριακή διάλεξαν δήμαρχο τον κ. Μουριάδη. Ίσως μια τέτοια συνδιοίκηση να είναι τελικά αυτό που επιθυμούν και αυτό που ψήφισαν οι συνδημότες μας. Στο χέρι και στην αποκλειστική ευθύνη του κ. Μουριάδη είναι να το κάνει και πράξη. Εμείς έτσι η αλλιώς στα υπόλοιπα τρία χρόνια θα φροντίζουμε, όπως μέχρι σήμερα πράξαμε, για τα συμφέροντα και την προκοπή του δήμου μας.

Μιλήσατε για τομείς διοικητικής ευθύνης που υπάρχει πρόβλημα. Μπορείτε να μας πείτε ποιοι είναι αυτοί;

Ακούστε. Επειδή στην μικρή πιθανότητα να γίνει αποδεκτή από την δημοτική αρχή μια συνδιοίκηση, αυτό είναι ένα κομβικό σημείο και κάτι που θα πρέπει να συμφωνήσουν η πρώην και ο νυν δήμαρχος, προτιμώ να κρατήσω την άποψη μου αυτή την στιγμή για τον εαυτό μου και αν χρειαστεί για την δημοτική ομάδα μου.

spot_img

Διαφημίσεις