Αλέξανδρος Ιωσηφίδης: Λάθος απόφαση το κλείσιμο των ΕΛΤΑ στην Καρβάλη

Ημέρα:

Σε συμβολικό ολιγόλεπτο αποκλεισμό της κεντρικής οδού της Νέας Καρβάλης, προχώρησαν το πρωί της Παρασκευής (5/4) τοπικοί φορείς, αλλά και κάτοικοι του οικισμού, διαμαρτυρόμενοι για το κλείσιμο του υποκαταστήματος των ΕΛ.ΤΑ. την ερχόμενη Δευτέρα (8/4).

Ο λόγος που επικαλούνται τα ΕΛ.ΤΑ. για το κλείσιμο του εν λόγω υποκαταστήματος είναι ότι πλέον αυτό δεν προσφέρει κέρδη στην εταιρεία.

”Είναι μια απόφαση άδικη και αδικαιολόγητη – Φορείς και κάτοικοι δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι είμαστε αντίθετοι σε μια τέτοια κίνηση”

Στον ”Ενήμερο” μίλησε για το θέμα ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Α.Μ.Θ., Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, ο οποίος υπογράμμισε αρχικά: ”Το απόγευμα της Πέμπτης (4/4) ενημερωθήκαμε ότι την ερχόμενη Δευτέρα πρόκειται να κλείσει το υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ., το οποίο εξυπηρετεί 3.000 κατοίκους, περαστικούς και εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Είναι μια απόφαση άδικη και αδικαιολόγητη που έχει ξεσηκώσει την Νέα Καρβάλη. Φορείς και κάτοικοι δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι είμαστε αντίθετοι σε μια τέτοια κίνηση”.

”Υπάρχει ένας ξεσηκωμός στο χωριό, καθώς πραγματικά πρόκειται για μια λάθος απόφαση…”

Παράλληλα, ο κ. Ιωσηφίδης τόνισε ότι εταιρείες σαν τα ΕΛ.ΤΑ. δεν θα πρέπει να βλέπουν μόνο τους αριθμούς, αλλά και τους ανθρώπους, αφού από το υποκατάστημα της Νέας Καρβάλης εξυπηρετούνται εκατοντάδες συνταξιούχοι, καθώς και πολίτες που πληρώνουν εκεί τους λογαριασμούς τους.

”Όλα αυτά πρέπει να τα δει προσεκτικά η διοίκηση των ΕΛ.ΤΑ. και να βρει κάποια άλλη λύση και να μη προχωρήσει στο κλείσιμο του υποκαταστήματος, ειδικά μάλιστα όταν το χωριό μας δεν διαθέτει ούτε ένα ΑΤΜ! Δυστυχώς, δεν υπήρξε κάποια ενημέρωση ή διαβούλευση, αλλά μας αιφνιδίασαν. Η κινητοποίηση δεν είχε τόσο πολύ κόσμο, γιατί το θέμα έγινε γνωστό αργά το απόγευμα της Πέμπτης. Ωστόσο, υπάρχει ένας ξεσηκωμός στο χωριό, καθώς πραγματικά πρόκειται για μια λάθος απόφαση”, τόνισε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Α.Μ.Θ.

Θα ασκηθούν πιέσεις προς τα ΕΛ.ΤΑ. το επόμενο διάστημα – Θα σταλεί και επιστολή διαμαρτυρίας

Ο Αλέξανδρος Ιωσηφίδης σημείωσε ότι θα ασκηθούν πιέσεις προς τα ΕΛ.ΤΑ. το επόμενο διάστημα και ότι θα σταλεί και επιστολή διαμαρτυρίας, για να μην κλείσει το υποκατάστημα της Νέας Καρβάλης.

”Τα ΕΛ.ΤΑ. είναι μια μεγάλη δημόσια εταιρεία και παρά το ότι έχουν συρρικνωθεί τα κέρδη τους, δεν έχουν τη δυναμική που είχαν παλαιότερα, αφού υπάρχουν πολλές ιδιωτικές εταιρείες κούριερ και στην πόλη της Καβάλας, όμως θα πρέπει να διατηρήσουν τον ρόλο τους, αφού πρόκειται για επιχείρηση κοινής ωφέλειας. Δεν πρέπει να έχουν μια εταιρική ευθύνη τέτοιες εταιρείες;”, υπογράμμισε καταληκτικά ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Νέα επιστολή της ΟΕΒΕΚ προς τους βουλευτές

Νέα επιστολή σχετικά με τη ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου...

Ανησυχία για το σχέδιο συνενώσεων των Δ.Ε.Υ.Α

Κώστας Μανίτσας: Υπάρχει ένα μεγάλο σκοτάδι και δεν είναι...

Έπεσε η κίνηση το τελευταίο διάστημα στα καταστήματα εστίασης της Καβάλας

Σε φθίνουσα πορεία βρίσκεται το τελευταίο χρονικό διάστημα η...

Το «Χριστουγεννιάτικο Όνειρο» ζωντανεύει και φέτος στον Δήμο Παγγαίου

Το «Χριστουγεννιάτικο Όνειρο», ζωντανεύει για άλλη μια χρονιά στον...

Διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας από την Ιερά Μητρόπολη ΦΝΘ

Όπως είναι ήδη γνωστό, η τοπική μας Εκκλησία, ανταποκρινόμενη...

Καβάλα: Δύο τραυματίες σε τροχαίο στο Περιγιάλι

Δύο άτομα τραυματίστηκαν σε τροχαίο ατύχημα που έγινε στο...

Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Καραβιού του Δήμου Θάσου

Το απόγευμα της Δευτέρας 4 Δεκεμβρίου 2023 στο Λιμανάκι...

Επιστολή της ΟΕΒΕΚ προς τους 4 βουλευτές της Καβάλας

Επιστολή προς τους 4 βουλευτές της Καβάλας εν όψει...