Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας για το προσφυγικό

Ημέρα:

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 2 το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, στο Δημαρχείο, με τα παρακάτω θέματα:

«5η Αναμόρφωση προϋπολογισμού Δήμου Καβάλας οικονομικού έτους 2016»

«Άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού ειδικού σκοπού για τη συγκέντρωση χρημάτων για τους πρόσφυγες»

«Έγκριση ιδιωτικού συμφωνητικού μεταξύ Δήμου Καβάλας και Επιμελητηρίου Καβάλας για τη παραχώρηση του εκθεσιακού κέντρου Νέας Καρβάλης «Απόστολος Μαρδύρης» για φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών. Εξουσιοδότηση της Δημάρχου για την υπογραφή του ιδιωτικού συμφωνητικού»

«Ενημέρωση για τις εξελίξεις στο προσφυγικό στο Δήμο Καβάλας»

Το κατεπείγον της συνεδρίασης συνίσταται στην έλευση μεγάλου αριθμού προσφύγων στην Καβάλα.

 

Συνάντηση εργασίας στον Δήμο Καβάλας

 

Συνάντηση εργασίας προκειμένου να εξεταστεί αναλυτικά η μέχρι σήμερα υφισταμένη κατάσταση στο θέμα της διαχείρισης των προσφύγων που φιλοξενούνται στο εκθεσιακό κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης» πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το απόγευμα με πρωτοβουλία της δημάρχου Δήμητρας Τσανάκα.

Στην τρίωρη συνάντηση, συμμετείχαν οι αντιδήμαρχοι, οι πρόεδροι των νομικών πρόσωπων, οι προϊστάμενοι των τμημάτων του Δήμου, υπηρεσιακοί παράγοντες και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άγγελος Τσατσούλης.

Η δήμαρχος στην τοποθέτησή της αναφέρθηκε εκτενώς στην μέχρι σήμερα κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και στην τιτάνια προσπάθεια που καταβάλει ο Δήμος, οι υπηρεσίες και οι υπάλληλοι από το βράδυ της Τετάρτης προκειμένου η τοπική κοινωνία να ανταπεξέλθει σε αυτό το μεγάλο ζήτημα.

Ευχαρίστησε θερμά όλους τους εργαζόμενους στο Δήμο Καβάλας γιατί όπως είπε έχουν υπερβάλει εαυτόν και τόνισε την ανάγκη της καλής συνεργασίας των  εμπλεκομένων φορέων προκειμένου η φιλοξενία των προσφύγων να αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Στη διάρκεια της συνάντησης αποφασίστηκε μεταξύ άλλων:

  1. Ο αριθμός των προσφυγών που μπορεί να φιλοξενηθεί εντός του εκθεσιακού κέντρου δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υπερβεί τα 800 άτομα μετά και από σύσταση του νομίατρου.
  2. Σε καθημερινή βάση ορίζεται ως υπεύθυνος ένας αντιδήμαρχος ή ένας πρόεδρος νομικού προσώπου για την καλύτερη οργάνωση της φιλοξενίας των προσφύγων εντός του εκθεσιακού κέντρου.
  3. Θα ενισχυθεί η συσταθείσα γραμματεία που λειτουργεί καθημερινά στην είσοδο του εκθεσιακού κέντρου, θα παραλαμβάνει τα τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης συμβάλλοντας στην εύρυθμη λειτουργία του κέντρου για την καλύτερη εξυπηρέτηση των προσφύγων.
  4. Ξεκινάει σήμερα το πρωί η καταγραφή όλων των εθελοντικών οργανώσεων και μεμονωμένων εθελοντών που θα προσφέρουν υπηρεσίες εντός του χώρου του εκθεσιακού κέντρου. Κανένας δεν θα έχει δικαίωμα εισόδου μέσα στο εκθεσιακό κέντρο αν δεν φέρει επάνω του το διακριτικό του εθελοντή.
  5. Ο Δήμος Καβάλας ανοίγει τραπεζικό λογαριασμό ειδικού σκοπού για τη συγκέντρωση χρημάτων που θα διατεθούν για τη αγορά τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες.

Παρακαλούνται οι πολίτες που επιθυμούν να συνεισφέρουν στην κοινή προσπάθεια να μην φέρνουν ευπαθή τρόφιμα,  θα γίνονται δεκτά μόνο τρόφιμα μακράς διαρκείας. Επίσης, απαραίτητα είναι είδη ρουχισμού – παιδικά ρούχα – κλινοσκεπάσματα, κρεμοσάπουνα, υγρά μαντηλάκια. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να φέρνουν όλα τα παραπάνω στην είσοδο του εκθεσιακού κέντρου.

Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες και οι οργανωμένες ομάδες πολιτών για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επικοινωνούν με τους αντιδημάρχους Κορίνα Χιώτη – Πρασσά και Ηλία Καλανταρίδη στα τηλέφωνα 2510451300 και 2510451369.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Παναγιώτης Μαμτσαδέλης: Μεγάλη ευθύνη η θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου

«Παρά την ηλικία μου ο κ. Μουριάδης με εμπιστεύεται...

Ο Τόνι Σφήνος στην Καβάλα 

O γνωστός καλλιτέχνης Τόνι Σφήνος θα βρεθεί στην Καβάλα την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου...

Με μικροκάμερες προσπαθούν να προστατέψουν τις λιγοστές ελιές

Με μικροκάμερες προσπαθούν να προστατέψουν από τους επιτήδειους τις...

Τ. Ελευθεριάδου: Δεν μπορώ να αντιληφθώ τους λόγους αποχώρησης από τον ΣΥΡΙΖΑ

«Τα πράγματα έχουν πάρει τον δρόμο τους. Έχει ξεκινήσει...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Μεγάλη η παρακαταθήκη του Βασίλη Βασιλικού»

Ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook έκανε ο...

Μαθητές και εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου Κεραμωτής στα Άδανα της Τουρκίας

Κατά την εβδομάδα 12 με 18 Νοεμβρίου 2023, εφτά μαθήτριες...

Πέθανε ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός

Πέθανε ο βραβευμένος συγγραφέας, Βασίλης Βασιλικός, σε ηλικία 89 ετών. Πρόκειται...

Με τρύπιες στέγες η πολιτιστική κληρονομιά της Καβάλας

Από το Ινστιτούτο Κοινωνικών Κινημάτων και Ιστορίας Καπνού Καβάλας,...