Κυριακή, 25 Ιουλίου, 2021

Τα μηχανάκια… ενοχλούν την ελεγχόμενη στάθμευση

Βεβαιώθηκαν 5.547 παραβάσεις μέσα σε 12 μήνες, ετοιμάζεται ηλεκτρονική εφαρμογή για την εξεύρεση πάρκινγκ

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News
spot_img

Αλλαγές στο μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης, ειδικά όσον αφορά τα δίκυκλα, θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα, σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Καβάλας, Απόστολο Μουμτσάκη.

«Υπάρχει ένα τεράστιο πρόβλημα με τα δίκυκλα, για τα οποία υπάρχουν χώροι, ωστόσο δεν είναι αυτοί που θα έπρεπε. Βρήκαμε κάποιους νέους χώρους και σύντομα θα τεθούν κι αυτοί προς χρήση. Θέλω να πω στους οδηγούς των δικύκλων ότι απαγορεύεται να παρκάρουν τα δίκυκλα τους, σε χώρους ελεγχόμενης στάθμευσης για αυτοκίνητα», αναφέρει σχετικά ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για θέματα Δημοτικής Αστυνομίας.

5.547 παραβάσεις βεβαιώθηκαν μέσα σε 12 μήνες στο πλαίσιο της επαναλειτουργίας της ελεγχόμενης στάθμευσης

Στο πλαίσιο του μέτρου της ελεγχόμενης στάθμευσης στον Δήμο Καβάλας, το οποίο επαναλειτούργησε πριν ακριβώς από έναν χρόνο, η Δημοτική Αστυνομία βεβαίωσε 5.547 παραβάσεις.

«Πέρασε ένας χρόνος από τότε που άρχισε να εφαρμόζεται η ελεγχόμενη στάθμευση στην Καβάλα γι’ αυτό και κρίναμε απαραίτητο να κάνουμε κάποιες συμπληρώσεις στον κανονισμό. Την προηγούμενη εβδομάδα τις περάσαμε και από την Οικονομική Επιτροπή και μπορώ να πω ότι σε γενικές γραμμές πάει καλά η ελεγχόμενη στάθμευση. Το μεγάλο μας πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχουν οι απαιτούμενες θέσεις στάθμευσης, τα αυτοκίνητα είναι πολλά, αλλά και η νοοτροπία μας που λέει ότι παίρνουμε το αυτοκίνητο μας για το κέντρο και για μικρές αποστάσεις. Μέσα σε έναν χρόνο βεβαιώθηκαν 5.547 παραβάσεις για παράνομη στάθμευση κι αυτός είναι ένας μεγάλος αριθμός», επισημαίνει σχετικά ο Απόστολος Μουμτσάκης.

Συντήρηση για τα βυθιζόμενα κολωνάκια που θα επαναλειτουργήσουν – Θα αντικατασταθούν και οι ελαστικοί οριοδείκτες στην Κουντουριώτου

Παράλληλα, ο αντιδήμαρχος Καβάλας υπογραμμίζει ότι «την τρέχουσα περίοδο προετοιμάζουμε τα βυθιζόμενα κολωνάκια, τα οποία είχαν να συντηρηθούν ενάμιση χρόνο. Ήρθαν νέα ανταλλακτικά από την Ιταλία. Είναι συνολικά οκτώ κολωνάκια, στα οποία θα προστεθούν ακόμη δυο στην περιοχή του Αγίου Νικολάου, για να κλείνουν οι πεζόδρομοι».

Επίσης, αναφέρει ότι «και στην οδό Κουντουριώτου θα αντικατασταθούν σύντομα όλοι οι ελαστικοί οριοδείκτες που υπέστησαν φθορές τα τελευταία χρόνια».

«Πολύ σύντομα θα αρχίσουμε να εφαρμόζουμε την ηλεκτρονική ελεγχόμενη στάθμευση που θα δίνει δυνατότητα πληρωμής της στάθμευσης μέσω κινητού, αλλά και να βρίσκουμε τις ελεύθερες θέσεις στάθμευσης…»

Τέλος, όσον αφορά το θέμα της εφαρμογής της ηλεκτρονικής ελεγχόμενης στάθμευσης, ο Απόστολος Μουμτσάκης σημειώνει: «Ήδη έχουμε έρθει σε συμφωνία με την υπηρεσία του Δήμου Αθηναίων που έχει εφαρμόσει στην Αθήνα την ηλεκτρονική ελεγχόμενη στάθμευση και συνεννοηθήκαμε για το πως μπορούμε να το κάνουμε και στην πόλη μας. Έχουν γίνει αλλαγές όπου χρειάζεται και πολύ σύντομα θα αρχίσουμε να εφαρμόζουμε την ηλεκτρονική ελεγχόμενη στάθμευση που θα δίνει δυνατότητα πληρωμής της στάθμευσης μέσω κινητού, αλλά και να βρίσκουμε τις ελεύθερες θέσεις στάθμευσης. Θα βοηθήσει και τη Δημοτική Αστυνομία να κάνει καλύτερα το έργο της, θα έχουν tablet οι δημοτικοί αστυνομικοί και θα γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή ποια αυτοκίνητα πρέπει να παρκάρουν στα ανάλογα σημεία».

Διαφημίσεις